Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Για την παραλία Καστάνη Σκοπέλου

Για την παραλία στην Καστάνη Σκοπέλου και αν είναι νόμιμες η όχι οι εργασίες που γίνονται εκεί, ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Σκοπέλου και την αντιδήμαρχο κα Αγγελέτου οι οποίοι μας είπαν: «Ερευνούμε το θέμα ως προς τη νομιμότητα. Θα μπορούμε να μιλήσουμε τις επόμενες ημέρες».
Απευθυνθήκαμε στον επικεφαλής της «Λαΐκής Συσπείρωσης» κ. Μανώλη Ραμαντάνη ο οποίος δεν μπόρεσε να μας μιλήσει λόγω φόρτου εργασίας! Στον κ. Βασιλούδη, λόγω κωλύματος, δεν ζητήσαμε την γνώμη του.
Σύμφωνα με πρόχειρη έρευνα, η τοποθεσία που...
γίνονται οι εργασίες νοικιάστηκε από δύο   νέους Σκοπελίτες επιχειρηματίες. Δεν είναι δάσος (αποχαρακτηρίστηκε το 1995), αλλά γη για γεωργική χρήση. Δεν έχει γίνει καταπάτηση αιγιαλού. Τα όρια του κτήματος ως προς τον αιγιαλό έχουν ορισθεί μια 15ετία πριν. Η πολεοδομία έχει εκδώσει νόμιμη άδεια για το 26 τ.μ. κτίσμα σε μία έκταση 12.000 m2. Η ΔΕΗ εντός των ημερών δίνει νόμιμα ρεύμα. Ο χώρος που φαίνεται στην φωτό θα γίνει ελεύθερο parking για όλους τους επισκέπτες της παραλίας.


Oι άδειες έχουν κατατεθεί στο Δήμο Σκοπέλου και την αστυνομία.
Περιμένοντας την επίσημη άποψη των αιρετών, το βήμα δικό σας.

23 σχόλια:

  1. Όλοι αυτοί οι πρώην που εμπλέκονται σε όλο αυτό , μέχρι πέρυσι δεν άφηναν κανέναν να δουλέψει σε αυτή τη παραλία ,με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους.Μα πάντα με τη δικαιολογία ότι θέλουν να προστατέψουν τη φυσική και περιβαντολογική ομορφιά του μέρους!!!!!!!!!!!!!
    ΤΥΧΑΙΟΟΟΟΟΟ;;;;;;;;;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο πρέπει να χαιρόμαστε όταν γίνονται τέτοια πράγματα στο νησί μας για καλό θα είναι. και να μην βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου γιατί δεν θα πάμε ποτέ μπροστά....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να χαιρόματε; γιατί πράγμα ακριβώς; Το οτι καταστρέψαν την ωραιότερη παραλία του νησιού; Αυτή τη παραλία που απο το hollywood ξεχωρίσαν για να μας διαφημήσουν.....
    Ντρόπή και αίσχος....
    Θα έπρεπει οι νέοι επιχειρηματίες να μην έχουν μούτρα να σταθούν μετά απο την παρέμβαση τους στο τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως μπορούμε να μάθουμε τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες; Γιατί κανείς σας δεν τους ονοματίζει για να μαθαίνουμε και μείς που ζούμε μακριά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ακριβώς κατέστρεψαν φιλε 4,11?
    Καταρχήν δέν είναι κάν στην παραλία.
    Δημιούργησαν χώρο εντός του ιδιόκτητου οικοπέδου για τα αυτ/τα ή ήταν καλύτερα πρίν?
    Η κατασκευή είναι απο ξύλο και ΜΟΝΟ όπου δένει με το υπόλοιπο δάσος.
    Φτιάχνουν τα παιδιά ένα ωραίο μέρος για τους τουρίστες που με αγωνία όλοι μας περιμένουμε.
    Μάλλον εσύ προτημάς εκείνη με το άπειρο κάλος ομορφιάς καντίνα και μέσα στη βρώμα που υπήρχε πρώτα. Για ποιό πράγμα ντροπή και για ποιό αίσχος? όταν ήταν αδύνατον να κατέβεις και να παρκάρεις δέν ήταν αίσχος τότε ε? Η απαράμηλης ομορφιάς καντίνα που υπήρχε δέν ήταν ντροπή ε?
    Νέοι άνθρωποι που πραγματικά κάνουν κάτι καλο για μια παραλία που ήταν παρατημένη πέσατε καθαρά απο ζήλια να τους φάτε.
    Μετά από τέτοια σχόλια λοιπόν σαν και το δικό σου δέν έχω καμία απορία για το τι κόσμος ήμαστε και άν πραγματικά μας αξίζει να πάμε μπροστά.
    Κατα την δικιά μου πάντα ταπεινή άποψη δέν μας αξίζει το νησί. Ήμαστε λάθος άνθρωποι σε λάθος τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε SOS !!!
    Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος με το Καστάνι. Πέρυσι κάτι καταφέραμε. Φέτος δύσκολο το βλέπω, γιατί παίζουν συμφέροντα βαρβάτα. Μπαράκι λοιπόν, πάρκινγκ και "ανάπτυξη" κατά τα ελληνικά δεδομένα.
    Αλλά βέβαια, να δουλέψουν οι νέοι, είναι δύσκολοι καιροί κλπ. Ε λοιπόν όχι! Να μην δουλέψουν οι νέοι, να δουλέψουν στο μπαρ που ήδη έχουν. Δεν τους φτάνει. Σταματήστε να χαλάτε πια τη Σκόπελο. Νισάφι πια.
    Δήμαρχε κάνε κάτι μπάς και σώσεις τη κατάσταση. Θα είναι ότι πιο σπουδαίο μπορείς να κάνεις για το νησί .
    Κα Πετραλιά, να σας πληρώσουμε το ενοίκιο και το κτήμα απλώς να υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά προχωράτε μπροστά και μην ακούτε αυτούς που θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται στη θέση σας.
    Τους έπιασε βλέπεις η ευαισθησία για το περιβάλλον ξαφνικά. Τον Πάνορμο που τον έχουν Γ.....σει εδώ και χρόνια δέν ένοιαξε κανέναν με τις κατασκευές να ακουμπούν κυριολεκτικά πάνω στον αιγιαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον σχολιαστή 5:14 Μ.Μ.
    Ευγε ! συμφωνουμε και επαυξανουμε οσοι θελουμε το νησι να παει ενα βημα μπροστα με αυτη την ενεργεια σε μια απο τις πιο πολυσυχναστες αντιπροσωπευτικοτερες και ομορφοτερες παραλιες του νησιου η οποια μεχρι σημερα ηταν "κρανιου τοπος" που ουτε νερο ουτε σκια ουτε παρκινγκ για τους επισκεπτες δεν υπηρχε!
    Ας αντιληφθουμε επιτελους οτι περασαμε στον 21ο αι. ενω σε πολλους τομεις υπηρεσιων το νησι βρισκεται στον 19ο λογω καποιων ανεγκεφαλων!
    Αν μερικοι δεν θελουν να δουν και να συγκρινουν αλλα νησια που αναπτυσουν υποδομη και υπηρεσιες στο θεμα "τουρισμος" ας αγναντεψουν τουλαχιστον προς την Σκιαθο!!!
    Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι!!
    μετα τιμης
    Ζαχος Σταμουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ότι γ... ο Πάνορμος σημαίνει ότι πρέπει να συμβεί το ίδιο και στο Καστάνι ε; Επένδυση σε τέτοιους καιρούς ε; Ποια επένδυση; Σε μπουκάλια και τραπέζια; Είπαμε όμως, ελληνικού τύπου ανάπτυξη! Μόνο σε καφέδες και ποτά ξέρουμε να επενδύουμε. Α και μην ξεχάσω, τη μουσική τσίτα στην παραλία γιατί ζούμε στον 21ο αιώνα και ο τουρίστας θέλει τέτοιες παροχές. Αχ και να ´χατε ταξιδέψει και καθόλου σε πραγματικού υψηλού τουρισμού μέρη. Κρίμα πάντως για τη Σκόπελο, κάθε χρόνο και χειρότερη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Σκιάθος είναι έτη φωτός μπροστά! Ας ξεφυλλίσουν μερικοί ανοιχτόμυαλοι περιοδικά , ας ανοίξουν τα μάτια τους μπροστά στην προβολή που έχει το γειτονικό νησί σε Μ.Μ.Ε , ας δούμε πως μπορούμε να πάρουμε ιδέες για την πρόοδο του νησιού μας κι ας αφήσουμε τον καθένα - με τις όποιες νόμιμες και επιτρεπτές διαδικασίες - να αναπτύξει τον νησί μας! Κύριοι , μην βλέπετε μέχρι μπρος την μύτη σας! Οι καιροί είναι δύσκολοι! Οι οικονομικές καταστάσεις που θα προκύψουν , θα ΄΄γονατίσουν΄΄ πολλούς! Καλή συνέχεια παιδιά και όλα να σας παν κατ΄ ευχήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι κ. Σταμούλη.... Πραγματικά... Γιατί δεν πάτε λίγο παραπέρα απο τη Σκιάθο; Στη Μύκονο δεν υπάρχει τετραγωνικό που να μην έχει τσιμέντο; Η Μύκονος έχει ημερομηνία λήξης σύμφωνα με έγγυρες τουριστικές έρευνες. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι κ. Σταμούλη. Εκτός απο τη Σκιάθο έχετε ταξιδέψει αλλού; Έχετε δει κανένα σοβαρό τουριστικό προορισμό να καταστρέφει έτσι το φυσικό περιβάλλον;
    Όσο για τους νεαρούς... Η απληστία έκανε πολλούς να φύγουν νύχτα απο το νησί. Κρίμα νέα παιδία με λογικές και αισθητικές τσιμέντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως την ΄΄κακία΄΄ μου θα την πως κι ας ξέρω πως δεν είναι κακία! Ας την έκαναν κάποιοι άλλοι αυτή την κίνηση , ας μην την έκαναν τα συγκεκριμένα άτομα και θα σας έλεγα εγώ πως θα έβγαιναν μερικοί μερικοί στους δρόμους - να μην σας πω με πανό - για να επικροτήσουν αυτή την ενέργεια! Α ρε χάλια που έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά ποιά είναι αυτά τα παιδιά; Κανένας δεν μπορεί να μας πληροφορήσει όταν όλοι όσοι γράφετε γιαυτά υποθέτω οτι τα γνωρίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δλδ για να καταλαβω τοσα χρονια που δεν μπορουσαμε να παμε σε αυτη τη παραλια παρα μονο με τα ποδια και αν ηθελες ενα νερο να πιεις,δεν υπηρχε!ηταν καλυτερα;ρε πατε καλα;μονο τα καπη θελετε στο νησι;μπραβο στα παιδια οποια και αν ειναι αυτα!πηγαινετε λιγο στη σκιαθο να ξεστραβωθειτε,δεν χρειαζεται να φτασεται ως τη μυκονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε/κα ανωνυμε 7:47 μπορειτε να μας περιγραψετε το κατασκευασμα της Καστανη το οποιο εχετε δει και το οποιο καταστρεφει το περιβαλλον μεσα σε εναν ιδιοκτητο χωρο?
    Προφανως και να μην εχω ταξιδεψει οσο εσεις αλλα αν ηξερα οτι θα ανεπτυσα αποψεις σαν τις δικες σας λογω ταξιδίων, προτιμω να μεινω "αταξιδευτος"!

    Ζαχος Σταμουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Ζάχο τώρα έγινε η παραλία αυτό ακριβώς που την αποκαλέσατε "κρανίου τόπος" (παλιά υπήρχε και πηγή με νερό) όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες- εάν έχετε αναρτήσετε παλιότερες να συγκρίνουμε- ας ελπίσουμε τα αυτοκίνητα να μην παρκάρουν μπροστά αλλά στο βάθος γιατι δεν θα είναι καθόλου ωραίο θέαμα.
    Παληκάρια, η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι τεράστια σαν της Μηλιάς, μην κάνετε υπερβολές, δικριτικά με προσοχή στο ωραίο περιβάλλον της παραλίας αλλά και του κτήματος της Πετραλιάς και πιστεύω ότι θα το γουστάρουν όλοι οι σκοπελίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξέρεις τι θα γουστάραν οι Σκοπελίτες;

    Στην άκρη της ιδιοκτησίας ΤΟΥΣ να κάνουν ένα μικρό, διακριτικό, ξύλινο αναψυκτήριο. Χωρίς τσιμεντένιες βάσεις, χωρίς να ρημάξουν τον υπόλοιπο χώρο. Να αφήσουν τον ΔΑΣΙΚΟ ιδιόκτητο χώρο ανέπαφο, χωρίς ανθρώπινη επέμβαση. Να μην αλλιωνε την όψη της παραλίας.
    Αυτό θα γούσταραν οι Σκοπελίτες και θα τους έβγαζαν και το καπέλο. Αυτό το έτρωμα όμως που κάναν, τι πρέπει να κάνουμε να τους επιβραβεύσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8.32 π.μ.
    πως μιλάς για «έκτρωμα»;
    Είδες το τελικό αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ολοι εσεις που λετε τα καλα και τα κακα σχολια γιατι δεν αναρωτιεστε τοσα χρονια γιατι δεν αφηναν να αξιοποιηθει αυτη η παραλια...ουτε τον δρομο δεν αφηναν να γινει...πετραλια ειναι αυτη...οσο για την αναπτυξη δεν προκειται να την φερει ενα μπαρ στη καστανι.οποιος το νομιζει αυτο δεν ξερει τι του γινεται....άλλα πρεπει να γινουν..αλλά με το πολιτικο συστημα που εχουμε ολα ειναι σκατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΛΟΚ ΜΙΛΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ,ΜΠΡΑΒΟ ΕΧΕΤΕ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όποιος θέλει ησυχία, πάει Σκάτζουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σχολιαστή 9:59. ΒΆΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΜΑΣΤΑΝ ΜΥΚΟΝΟΣ ή ΣΚΙΑΘΟΣ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕ.ΚΡΙΜΑ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΆ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑς ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΚΟΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑΜΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΝΗΣΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ Η ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .Η ΠΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή