Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αφιερωμένο στη Σκόπελο το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Εξεδόθη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2012 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο είναι αφιερωμένο στις δύο γυναικείες Ιερές Μονές της Σκοπέλου, την Μονή Ευαγγελιστρίας, με αφορμή την συμπλήρωση 300 ετών από την ίδρυσή Της, την Μονή Τιμίου Προδρόμου, με αφορμή την συμπλήρωση 400 ετών από την ίδρυσή Της και τον Πολιούχο της Νήσου, Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο, με αφορμή την συμπλήρωση 1.650 ετών από την μαρτυρική τελείωσή Του.
Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ, ενώ το αφιερωματικό κείμενο έγραψε ο λόγιος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καλλιανός, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Σκοπέλου.
Οι σελίδες του Ημερολογίου θ’ αποτελέσουν για...
τους αναγνώστες ευκαιρία γνωριμίας με τη Νήσο της Σκοπέλου και την πλούσια Αγιολογική και Πνευματική της παράδοση.
Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax 22210.79217).
Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.

3 σχόλια:

  1. Γιαννης Δημ Τζωρτζης5 Οκτωβρίου 2011 στις 8:01 μ.μ.

    ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ Κ. ΠΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
    ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 1650 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ
    ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ
    ΣΕΒΑΣΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ
    ΚΛΗΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. (ο αρχιεπισκοπος Αθηνων οπως εμαθα ζαλιζεται οταν εχει θαλασσα).
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (δεν το δανειστικα απο πουθενα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀγαπητέ κ. Τζώρτζη,
    Διάβασα τό σχόλιό σας καί κατ' ἀρχήν σᾶς εὐχαριστοῦμε γιά τά καλά σας σχόλια ὡς πρός τήν ἔκδοση τοῦ Ἡμερολογίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
    Βεβαίως, θερμότατα συγχαρητήρια καί εὐχαριστίες ἀξίζουν στόν π. Κωνσταντῖνο Καλλιανό, ὅπως καί στούς ὐπευθύνους τῆς παρούσης ἱστοσελίδος, οἱ ὁποῖοι πάντοτε προβάλλουν τό ἔργο τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας, πού εἶναι ἔργο πού ἀφορᾶ πρωτίστως τόν Τόπο καί τό Λαό μας.
    Ἀκόμη, ἐπιθυμῶ νά σᾶς ἐνημερώσω ὅτι, μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ἐπιθυμοῦμε τόν προγραμματισμό Ἐκδηλώσεων μέσα στό προσεχές ἔτος 2012 γιά τόν Ἅγιο Ρηγίνο καί τά Μοναστήρια μας καί γι' αὐτές πιστεύω ὅτι θά ἔχουμε τήν πρόθυμη συμπαράσταση τοῦ Δήμου Σκοπέλου, ὅπως καί ὅλων τῶν Σκοπελιτῶν.
    Τέλος, τά περί προσκλήσεως τοῦ Παναγιωτάτου Οἰκουμενικοῦ μας Πατριάρχου κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ἤ τοῦ Μακριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου μας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ὀρθῶς ἐπισημαίνετε ὅτι εἶναι πρωτίστος ζήτημα πού ἀφορᾶ τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας π. Χρυσόστομο.
    Ὁ Θεός νά σᾶς εὐλογεῖ.
    ἀρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης
    Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος
    Ἱ. Μ. Χαλκίδος, Ἱστιαίας καί Βορείων Σποράδων

    Υ.Γ. Τά περί "ζαλάδας" τοῦ Μακαριωτάτου, δέν γνωρίζω πῶς τά πληροφορηθήκατε, ἀλλά, με πολύ σεβασμό καί ἀγάπη σᾶς τό λέω, δέν νομίζω ὅτι χεριάζονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννης Δημ Τζωρτζης6 Οκτωβρίου 2011 στις 9:17 μ.μ.

    ΠΑΤΕΡΑ ΦΙΛΟΘΕΕ
    ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΩΣ
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΙΞΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ Η ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ BLOG ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ Η ΜΕΣΩ ΕΜΑΙΛ.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ.

    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    Γιαννης Δημ Τζωρτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.