Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αγιασμός στην Παναγία Φανερωμένη...

...για την έναρξη της κατηχητικής περιόδου
Σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 άρχισαν την φετινή λειτουργία τους οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.
Στην Σκόπελο, στην Παναγία Φανερωμένη παρουσία πολλών μικρών μαθητών και γονέων έγινε ο Αγιασμός για την έναρξη του Κατηχητικού για παιδιά κάτω των 12 ετών. Κατηχητής θα είναι ο π. Ευάγγελος Κεχριώτης με πολύτιμους βοηθούς παιδαγωγούς από το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου.
Μιλώντας στην εφημερίδα μετά την λήξη του Αγιασμού ο π. Ευάγγελος μάς είπε:
«Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες που θα κινηθούμε:
Η σωστή μελέτη και διδασκαλία της Ορθοδόξου Πίστεως.
Η ουσιαστική σύνδεση των παιδιών, διά της Κατήχησης, με την ζωή της Εκκλησίας,
Η καλλιέργεια του σεβασμού του κάθε ανθρωπίνου προσώπου, ως εικόνας του Θεού.
Σκοπός μας δεν είναι να κουράσουμε τα παιδιά, αλλά να περάσουν κάθε Κυριακή μία ευχάριστη και δημιουργική ώρα παίζοντας και μαθαίνοντας. Άλλωστε προτροπή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας είναι να εφαρμόσουμε την ωραιότατη παιδαγωγική αρχή του “παίζειν και διδάσκειν”.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.