Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση Κ. Καρτάλη για τις Σποράδες

Την ανάγκη στήριξης των Σποράδων με τα αναγκαία έργα υποδομών στους τομείς του περιβάλλοντος και των υποδομών μεταφορών επεσήμανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης με παρέμβαση του προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΠΕΚΑ και Υποδομών.
Όπως σημειώνει «Τα νησιά των Σποράδων δικαιούνται όλων των αναγκαίων υποδομών για την προστασία του ευαίσθητου φυσικού περιβάλλοντος και των παραδοσιακών οικισμών αλλά και για την εξυπηρέτηση των μεταφορών. Αν και αρκετά έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή εξετάζεται η ένταξη τους, εντούτοις εκκρεμεί η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου που θα θωρακίζει τις Βόρειες Σποράδες και θα οδηγεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των...
κατοίκων τους. Το σχέδιο αυτό πρέπει να συνδεθεί επίσης με τον τουρισμό ώστε να προβλεφθούν όλες οι υποδομές που αναβαθμίζουν τουριστικά τα νησιά και επιτρέπουν την ικανοποίηση διεθνών προτύπων.
Επιπροσθέτως είναι απολύτως αναγκαίο να επεκταθούν και στις Σποράδες οι πολιτικές που εφαρμόζουν τα Υπουργεία σας για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας ή στον τομέα της διαχείρισης των λυμάτων. Και τούτο γιατί συχνά η διοίκηση αντιμετωπίζει τη Μαγνησία αμιγώς ως χερσαία περιοχή, τη στιγμή που η νησιωτική ενότητα των Σποράδων έχει αντικειμενικά άλλες ανάγκες. Σε ό,τι αφορά στα λιμενικά έργα, είναι απολύτως αναγκαία η βελτίωση των λιμένων και των τριών νησιών καθώς η παρούσα κατάσταση κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να θεωρηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα καθόλη τη διάρκεια τους έτους. Χωρίς να παραγνωρίζεται η διάθεση κάθε Υπουργείου χωριστά, προτείνω να ορισθεί μία ομάδα διοίκησης έργου από τα τρία Υπουργεία που θα έχει την κύρια ευθύνη για τα έργα για τις Σποράδες, με έμφαση στην έγκαιρη υλοποίηση τους αλλά και στο συντονισμό των εμπλεκόμενων κατά περίπτωση φορέων.»

5 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ Κ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑΦΤΙ...

    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δ Α Σ Ο Σ ΣΟΣ

    ΑΝΑΝΙΑ Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ... ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ Η ΟΥΡΑ... ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΙΝ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνει και πιέζει ο Καρτάλης. Με πίεση του άλλωστε έγιναν οι Σποράδες ανεξάρτητη περιφερειακή ενότητα. Τότε πάλι λέγαμε ότι το Κράτος δεν ακούει. Δυστυχώς τις Σποράδες τις θυμάται το Κράτος κάθε καλοκαίρι μόνο. Λες και είναι τόπος διακοπών και δεν έχει μόνιμους κατοίκους. Μόνο καλό κάνουν ενέργειες που πιέζουν. Δεν μπορεί η διοίκηση κάποια στιγμή θα πάρει απόφαση ότι υπάρχουν και οι Σποράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΓΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ... ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙΜΠΑΝΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ.....ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ....ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ..... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΕΙΣ Η ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΣΠΟΡΑΔΙΤΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΠΙ ΓΗΣ.ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΩΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΓΓΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣΑΣ ΧΩΡΟΥ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΑΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΟΠΩΣ Η ΑΡΝΗΣΗΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.