Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ισχύει το πλαφόν καυσίμων στη Σκόπελο;

Αναγνώστρια έστειλε πριν από λίγο μήνυμα στην εφημερίδα το οποίο γράφει:
«Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε από τις 15/10/2011 και ώρα 00.01 ισχύει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένων και των νησιών. Σε εμάς στη Σκόπελο η ανώτερη τιμή θα έπρεπε να είναι 1,652 ευρώ. Οι εδώ βενζινοπώλες που μάλλον δε υπολογίζουν τίποτε συνεχίζουν να πωλούν τα καύσιμα στις τιμές που τα πουλούσαν μέχρι χθες.
Τμήμα του Δελτίου με τις ανώτερες τιμές ανά Νομό
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Οι καταναλωτές, αν διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, μπορούν να το καταγγέλλουν στη γραμμή καταναλωτή 1520 και στον αριθμό fax 210-3815317 της Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.»
•••••
Σημ. εφημερίδας: Επικοινωνήσαμε με την γραμμή καταναλωτή 1520 στις 19.50  και μας επιβεβαίωσαν ότι η τιμή της βενζίνης αμολ. 95 είναι για την Μαγνησία 1.652 και δεν εξαιρούνται οι Σποράδες από το πλαφόν

23 σχόλια:

  1. Ισχύει αλλά δεν εφαρμόζεται, μόλις τηλεφώνησα στο 1520.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να και κάτι καλό με τη κρίση...τώρα βέβαια που θα βρούμε τα λεφτά να αγοράσουμε τη βενζίνη, είναι ένα άλλο θέμα...ακόμα και αν είναι κατα πολύ φθηνότερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού οι βενζινοπώλες αρνούνται να συνετιστούν με το πλαφόν τι κάνουμε εμείς σαν καταναλωτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλο το καλοκαίρι η τιμή σε ΟΛΑ τα βενζινάδικα ήταν πάνω απο 1.77 εως και 1.85...
    το 1.65 ακούγεται σαν ανέκδοτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φταινε οι εν Σκοπελο βενζινοπολες αν οι τιμες που πουλαν τα καυσιμα ειναι υπερανεβασμενες αφου τους δινει το δικαιωμα η ελευθερη οικονομια που ζουμε να κανουν οτι θελουν.Που ειναι ο ελεκτικος του κρατους να ελενχει και να ροστατευει τον πολιτη απο την αισχροκερδια καποιων [εξυπνων].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρτε μαζικά τηλέφωνο στο 1520 για καταγγελία, θέλουν απλά να αναφέρετε την τιμή,την εταιρία (ΕΚΟ ή ΕΛΙΝ) και το όνομα του ιδιοκτήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εφημερίδα επικοινώνησε πριν από λίγο με ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων ο οποίος δήλωσε: «Έχουμε τιμολόγια αγοράς για την αμόλυβδη 1.654 και μας ζητάνε να την πουλάμε με 2 λεπτά ζημιά! Μας ζητούν να πουλάμε πετρέλαιο όσο ακριβώς το αγοράσαμε. Πιστεύω ότι για τις Σποράδες το πλαφόν έπρεπε να είναι διαφορετικό. Θα ζητήσουμε αύριο από το υπουργείο να γίνει διόρθωση...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενώ το άλλο το ανέκδοτο?
    0.60 έλεγε η Κανέλλη στη Βουλή και γούρλωσα τα μάτια!
    Πού το βρήκες τόσο να πάρουμε και εμείς που μας το χρεώνουν 1 ευρώ το ψωμάκι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1 ευρω οχι μισο κιλο 350γρ και ολα αυτα διοτι δεν υπαρχει το αγρονομιο στο ονομα της ελευθερης αγορας-οικονομιας και αντι για ολα αυτα δυμιουργουνται αυτες οι καταστασεις που βιωνουμε σημερα που δεν τις ονομαζω αφηνω τους αναγνωστες να τις ονομασουν οπως θελουν .Οπως παλια υπηρχε το παραμυθι στην αγορα της Σκοπελου οτι πουλαμε ακριβα λογου των μεταφωρικων υποτιθεται,δεν ελεγαν ομως οτι λογο των μεταφωρικων αντι για 18% Φ.Π.Α ειχαμε 13% αρα η μεταφορα ηταν εντος του μειωμενου Φ.Π.Α .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ πρατηριούχε, με ανώτερη τιμή 1,652 και τιμολόγιο όπως λες 1,654 θα είχες ζημιά 0,002 ευρώ το λίτρο δηλαδή 2 ευρω στον τόνο. Μέχρι το υπουργείο να δεχτεί αυτό που λες για την τιμή οφείλεις να την πουλάς στην ανώτερη που λέει το υπουργείο αλλιώς ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.67 αγορά βάσει τιμολογίου για την αμόλυβδη. 2 λεπτά ζημιά στο λίτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ξεφτέρια οι βενζινάδες μας, ο ένας είναι κλειστός χωρίς να αναγράφει τιμές, ο άλλος είναι κλειστός με τις νέες τιμές, τους πιο μακρυνούς δεν τους είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και αύριο το πρωί είναι κλειστοί πρέπει να βγάλουμε το άχτι μας στις καταγγελίες (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιός σου είπε φίλε 12:56 ότι στο επιχειρείν - εμπόριο δεν υπάρχει και η ζημιά.

    Να σου δώσω και ένα παράδειγμα για να το εμπαιδώσεις. Έστω ότι έχω μαγαζι που πουλά τηλεοράσεις και αγοράζω το εμπορευμά μου προς 1000 ευρώ, ξέρεις φανταζομαι πόσο γρήγορα πέφτουν οι τιμές, λοιπόν αν δε την πουλήσω σύντομα την τηλεορασή μου δε θα άξίζει ούτε τα μισά και για να φύγει θα πρέπει να κάνω δραστική μειωση τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12:56 σκέψου καλά τι θα κάνεις αύριο γιατί οι καμπάνες είναι τσουχτερές. Επίσεις θα δείξεις και τι άνθρωπος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αγοράζανε 1.67 και πουλούσαν 1.87
    Τα συμπεράσματα δικά σας.
    2 μήνες Μαιο-Ιουνιο δεν είδαμε και το καρτέλ? Όλοι είχαν την ίδια τιμή 1.785

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τωρα σκεφτηκαν οτι θα εχουν ζημια 2 ευρω τον τονο,οταν αγοραζαν 1,67 και πουλουσαν 1,87 ποσο κερδος ειχαν στον τονο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την αναστολή του μέτρου της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου, αποφάσισαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχετικά με τους φούρνους και το ψωμί, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι η αγορά των αλεύρων επιδοτούνται από το Ελληνικό κράτος από την εποχή της χούντας ακόμα, γιατί το ψωμί θεωρείται και είναι βεβαίως είδος πρώτης ανάγκης; Όλα αυτά τα χρόνια με την άγνοια και την ανοχή του κοσμάκη κάποιοι μας γδύνανε. Κάποιοι στην καμπούρα μας κάνανε περιουσίες. Το θεωρούσανε μάλιστα εξυπνάδα και μαγκιά να εκμεταλεύονται. Θεωρούσαν τον εαυτό τους επιτυχιμένους επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πρόβλημα είναι ότι οι φόροι αυξάνονται, οι μισθοί πέφτουν και οι επιχειρηματίες αυξάνουν τις τιμές σε όλα τα είδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι τιμες που φερει το πλαφον δεν αγιξαν τα δικα μασ βενζιναδικα..μονο ενα βενζιναδικο εβαλε την τιμη αυτη για μια μερα... την επομενη μερα παλι τα ιδια....γιατι υποστιριζουν οτι με αυτη την τιμη αγοραζουν αυτοι.....καντε κατι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι μπαινει πλαφον μονο στη λιανικη ???? Υπαρχει καποιος να μου απαντηση?Εγω ξερω γιατι ειμαι υπαλληλος σε ΕΚΟ Θελω να δω ποτε θα παρουμε χαμπαρι οτι απλα καποιοι εχουν βαλει εργαζομενους να μαλωνουν μεταξυ τους.Καθε κλαδος που εχει προβληματα ερχεται σε συγκρουση με αλλους κλαδους.Καλο το πλαφον αλλα σε ολη την αλυσιδα παραγωγη-εταιρια-μεταφορα-λιανικη.Και μη ξεχναμε οτι οταν Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΧΕΙ 1,80 ΤΟ 1,20 ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφού το γνωρίζεις το θέμα γιατί είσαι υπάλληλος ΕΚΟ, ενημέρωσέ μας: όταν η βενζίνη έχει 1,80 πόσο είναι το κέρδος του πρατηριούχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.