Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Βραβεύεται η Αλόννησος για τις παραλίες της

Η παραλία του Αγ. Δημητρίου
Για την υψηλή ποιότητα των παραλιών θα βραβευτεί ο Δήμος Αλοννήσου, από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης παραλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παράκτιων και Θαλάσσιων Περιοχών (E.U.C.C), σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ιεράπετρας στην Κρήτη αύριο Σάββατο.
Η Αλόννησος βραβεύεται για τις εξαιρετικές παραλίες της, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονται πλέον στον κατάλογο με τις πενήντα πιο ελκυστικές περιοχές της Νότιας Ευρώπης.
Βραβείο για τις παραλίες τους θα πάρουν 12 ακόμα Δήμοι: Χίος, Αργοστόλι, Βαθύ Σάμου, Ζάκυνθος,...
Ιεράπετρα, Ηγουμενίτσα, Κως, Μυτιλήνη, Νάξος, Ρέθυμνο-Πλατάνες, Ρόδος, Σαμοθράκη.
Στη Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παράκτιων και Θαλάσσιων Περιοχών, τον Δήμο Αλοννήσου εκπροσωπεί και θα παραλάβει το βραβείο ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

15 σχόλια:

  1. Συνχαρητιρια γειτονες σας αξιζουν και αλλες βραβευσεις γιατι προσπαθειτε,εμεις εδω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερες παραλίες με υψηλή ποιότητα και ελκυστικές περιοχές έχει η Αλόννησος και όχι η Σκιάθος και η Σκόπελος...
    Βρε τι μαθαίνει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Έλα..να λοίπουν τα πικρόχολα και ζηλόφθονα σχόλια....μπράβο στους γείτονες....! Θα πρέπει ο Δημος να τα δει αυτά και να παραδειγματιστεί...αλλά που...."λεφτά δεν έχουμε".......!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Αλόννησος είναι πιο .."ψαγμένο" νησί όχι όμως ντε και καλά από κουλτούρα αλλά και από ανικανότητα ή άρνηση των ντόπιων. Δηλαδή μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει beach bars αλλά αυτό μεταφράζεται με 2 τρόπους: Δε θέλουν να αναπτυχθούν σ αυτόν τον τομέα ή δε μπορούν;
    Απαντήσεις κάποιος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανάλογα με την ζήτηση και η προσφορά!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι "θαυμα" που οι παραλιες της Αλοννησου ειναι καθαρες, διοτι ουτε οι τουριστες αλλα ουτε και οι ιδιοι οι ντόπιοι σέβονται της καθαριοτητα του περιβαλλοντος της(το εχω δει με τα ματια μου)! Κατα την γνωμη μου οι Δημοι δεν θα επρεπε να βραβευονται για κατι που μας εχει δοθεί απλόχερα απο την ιδια την φυση. Εαν ο Δημος κανει προσπαθειες για την διατήρηση της καθαριοτητας τοτε το δεχομαι. Αυτο που εχω δει ομως ειναι καθαρισμος παραλιων απο εθελοντές ντοπιους, προσκόπους αλλα και ξενους κατοικους του νησιού αλλα οχι απο τον δημο. Θα επρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να υπαρχουν αυστηρότατες κυρώσεις σε περιπτώσεις ρύπανσης, με την συμμετοχή ακόμη και της αστυνομίας.
    Η Αλόννησος ειναι αυτο που ειναι. Δεν ειναι οσο "αναπτυγμένη" ειναι η Σκιάθος ας πουμε, (κατα την γνωμη μου ανάπτυξη δεν ειναι τα Beachομπαρα και τα Μυκόνου στυλ ξεφαντώματα) αλλά γιατι κυριε παρα πανω Ανωνυμε αναρωτιέσαι (και το διατυπώνεις δημόσια)για το ποιος ειναι ο λογος που δεν υπαρχουν τα μπαρακια στις παραλιες; Γιατι απλα δεν κοντοστέκεσαι να δεις το γεγονος οτι απλα δεν υπαρχουν και αυτο δινει μια διαφορετικη νοτα; Μήπως στα κουτοπόνηρα λογια σου, για οποιωνδήποτε λογο, "κρύβεται" μια ταση "μειωσης" αυτης της βράβευσης; Ελληναρες ομως, τι να πεις...ο ενας να βγαλει το ματι του αλλου, για αυτο σαν χωρα παμε μονο πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω απολυτα με τον 2:41....γιατι μερικοι ντοπιοι νομιζουν οτι αναπτυξη ειναι τα beach bar τυπου Καστανη....ΠΟΣΟ βαθια νυκτωμενοι ειναι ομως....οταν το συνειδητοποιησουν...θα χει χαθει αυτο που καθιερωνε τη Σκοπελο ως "Βασιλισσα" των Σποραδων..με χαρακτηρα...! Θα χει παψει ο καλος κοσμος να ερχεται...! Τοτε ισως αναρωτηθουν τι απεγινε και που πηγε ο καλος κοσμος....??
    Αναπτυξη και οργανωση ειναι:
    1. Οχι καταληψη παραλιας (Μηλια για παραδειγμα) ανημερα 15 Αυγουστου μερα μεσημερι απο 65 Ρωσους που ηθελαν πριβε παρτυ (...) ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ του Δημου και χωρις ο Δημος να εισπραξει κανενα εσοδο..απο συνολικα 5 θαλαμηγους που διοργανωναν το παρτυ..ναυλωμενα 1.4 εκ./βδομαδα....!
    2. Τα εκδρομικα τυπου "Πηγασος" να μην κανουν ΑΠΟΒΑΣΗ στην παραλια Μηλια καθε μερα και να βγαινει ολο το πλοιο εξω στον αιγιαλο, αναμεσα σε πανικοβλητους λουωμενους που αναρωτιουνταν γιατι συμβαινει ΤΕΤΟΙΑ καφρηλα..! Η απολυτη καταστροφη της μεγαλυτερης παραλιας, του θαλασσιου πλουτου, κανενα εσοδο επισης ουτε στην καντινα απο τους ...300 του Ανατολικου μπλοκ...και...η ΑΠΟΛΥΤΗ δυσφημηση για το νησι μας..! Αν θελουν να γινει σωστα αυτο..θα πρεπε να υπαρχει οργανωμενος ντοκος στην αλλη ακρη της παραλιας, που δεν ειναι τοσο πολυσυχναστη..και και και....!!!
    Αν ομως οι ιδιοι φορεις και τοπικοι "αρχοντες" αδιαφορουν για πραγματα που μπορουν να αλλαχτουν και να κανουν τη διαφορα για το νησι μας...τοτε........!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια στην Αλόννησο για τη διάκρισή της! Το βραβείο αυτό μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να προβληθεί αυτή η κατάκτηση με κάθε μέσο.
    Παρόλλ'αυτά θα πρέπει να αναγνωριστεί και η προσπάθεια του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και προκατόχου του Κου Βαφίνη, μιας και ο τέως δήμαρχος Κος Βλάικος καθιέρωσε την εντατικοποίηση της καθαριότητας των παραλιών του νησιού.
    Επισκέφθηκα το νησί πριν 2 χρόνια και έκπληκτος έμαθα από κάποιους κατοίκους του νησιού ότι ο τότε δήμαρχος είχε προσλάβει έναν ψαρά να κάνει περιπολίες με το καίκι του όχι μόνο στις παραλίες της Αλοννήσου αλλά και στα γύρω νησιά του θαλάσσιου πάρκου για να καθαρίζονται και αυτά από βρωμιές που ξεβράζονται κάθε τόσο.
    Όπως και να έχει πάντως, συγχαρητήρια στο νησί για αυτή του την ανάδειξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο προηγούμενος δήμαρχος πως πλήρωνε το ψαρά.Μήπως ήταν εργολάβος δημοσίων έργων και δεν το ήξερε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζω και πικραίνομαι απο μερικά σχόλια που κάποιοι δεν γουστάρουν απλά το δικό μας παράδεισο!!!!! Και γιατί ΚΥΡΙΟΙ αναρωτιέσται για το Δικό Μας Βραβείο ??? Ειναι ΆΞΙΟΙ λοιπόν ο Ψαράς που καθαρίζει τις παραλίες ,οι Πρόσκοποι, τα παιδιά του σχολείου κ.λ.π !!!!! Εσάς τι σάς πονάει τελικά το ποιός έχει δουλέψει γιά τις παραλίες μας και Αξίζει αυτό το Βραβείο η απλά έτσι σε δουλεία να βρισκόμαστε και να κράζουμε πάντα την Αλόννησο?? Δυστυχώς δεν έχει εκτιμήσει η Σκόπελος αλλα ούτε και η Σκιάθος τη στήριξη πρός αυτούς των κατοίκων της Αλοννήσου!!!! Εφορία, ΙΚΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ τρεχάτε Σκόπελο γιατί εκεί ανήκετε Κύριε.......... πηγαίνουμε θέλοντας και μή !!!!! Τι θέλετε τράπεζα Eurobank???? Σκιάθο Παρακαλώ!!!!!!!! Μιλάτε για τον Τουρίστα που φέτος έγινε η πανελλήνια συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών τον Ιούνιο στη Σκιάθο και παρευρέθηκαν τουλάχιστον 3000 άτομα και στην ουσία τους διώξατε γιατί έκαναν φάσαρια αλλα που ήταν κ.Δήμαρχε το τέλειως ανοργάνωτο χωρίς ρεύμα κάπινγκ που πήγατε να βάλετε τόσο κόσμο και ξεφραγκιάστηκαν να πληρώσουν ξενοδόχειο ανγκάστικα παρά μένουν σε νεκρόταφειο????? Αλλα τα δικά σας δεν τα βλέπετε τα χάλια Σκόπελο και Σκιάθο κοιτάτε να κράξετε την Αλόννησο που πάντα σας ενοχλούσε..... Αλλά οι Καλοί μας Σκοπελίτες είναι οι Αξιοί που έρχετε ο κόσμος με τα εκδρομικά και αυτο που έχετε να τους πέιτε για το γειτονικό σας νήσι οτι είναι ένα κατσικοχώρι με 5 κατοίκους και μια παραλία και όταν φτάνουν και αντικρύζουν αλλο ένα όμορφο νησί της Ελλάδας αναρωτιούνται γιατί αυτή η έχθρα αναμεσά σας Σκοπελίτες...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Τάσο, (και σε όλους τους Σποραδίτες) κάτι τελευταίο:
    Πάψτε να είστε ΤΟΣΟ ακριβοι στην παροχή υπηρεσιών: Ψάρια, φαγητό και καταλύμματα. Πηγαίνεις στα Δωδεκάνησα και μόνο τούμπες που δεν κάνουν οι ντόπιοι καταστηματάρχες όταν σε βλέπουν να μπαίνεις στο μαγαζί σου. Αλλά όλα αυτά για να τα καταλάβεις θα πρέπει να ταξιδέψεις ανά τον κόσμο. Τι περιμένεις από ένα νησί σαν την Αλόννησο οπου μέχρι τώρα ο προ προηγούμενος Δήμαρχος ήταν "μπιφτεκάς", ο πρώην μια ζωή πάνω από το εκδοτήριο - χρυσωρυχείο εισητηρίων; Και οι δυό τους δεν έδουν ταξιδέψει ΠΟΤΕ τους πέρα από το νησί για να δουν τον άλλο κόσμο....
    Αλόννησος=μαγεία αλλά το καταστρέφετε με τον στρουθοκαμηλισμό σας. Το ίδιο κάνουν ακι τα άλλα δύο νησιά αλλά εκείνοι κρατάνε και λιγάκι τα προσχήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανωνυμε 9:52 π.μ.,
    συμφωνώ και ΕΠΑΥΞΆΝΩ σε οσα λες! Ειμαστε ανεξέλεγκτοι στις τιμες, αλλα και στην συμπεριφορά προς τον τουριστα. Ειμαστε χωριάτες που μας δινεται η χρυση ευκαιρια του καλοκαιριου μεσο του οποίου κοιταμε να βγαλουμε οσο το δυνατον περισσοτερα για να μην χρειαστει να δουλεψουμε τον χειμωνα. Αυτο απο μονο του δεν δείχνει ομως τιποτα το "κακο", μαγκιά με χαρα! Απο κει και περα ο "τροπος" που το κανουν μερικοι ασυνείδητοι πρεπει κυριως να "καταδικαστει" απο τον ιδιο τον τουριστα. Δεν σου αρεσει η παροχη της υπηρεσιας του ταδε; Μην την ξαναπροτιμησεις! Αν γινεται αυτο απο ολους, αν σκεφτονται ολοι "εξυπνα" και σαν σωστοι καταναλωτές τοτε ολα θα αλλάξουν απο μονα τους. Όμως απο την άλλη όποιος προσφέρει όντως ποιοτητα και θελει να την εκτιμήσει παραπανω, γιατι να μην εχει το δικαίωμα να το κανει... παλι αυτο θα το κρινει ο καταναλωτης. Η δυναμη ειναι στον πλατυ κοσμο, εαν απογοητεύουμε τον τουριστα τοτε θα παψει να ερχεται και θα ερημώσουν τα καλοκαιρια. Ασε τους λιγο χωρις δουλεια/πελατεια και μετα ακομη και ο χειροτερος θα κανει τουμπα οταν δει πελατη...
    Ομως ΠΡΟΣΟΧΗ επειδη μαζι με τα ξερα καίγονται και τα χλωρά, δεν πρεπει ολα να τα τσουβαλιάζουμε στο ιδιο σακί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντώντας στο σχόλιο του Ανώνυμου 9:52, θαθελα να προσθέσω ότι οι Σκοπελο-Αλοννήσιοι φαίνεται να θέλουν να βγάζουν τα μάτια μόνοι τους.. Γιατί ρε παιδιά τόση έχθρα ανάμεσά σας? Δεν νομίζετε ότι κάποια στιγμή αυτή η κόντρα πρέπει να γεφυρωθεί και να επικρατήσει η σύμπνοια ανάμεσα στους κατοίκους, για τη δική σας ευημερία? Πάρτε το χαμπάρι, τα νησιά αυτά είναι προορισμοί δεύτερης, ίσως και τρίτης κατηγορίας, συγκρινόμενα πάντα με τη γείτονα Σκιάθο, η οποία παίζει σε άλλα επίπεδα και είναι μια κατηγορία μόνη της. Και όσο εσεις τρώγεστε, η Σκιάθος κερδίζει περισσότερο.. Γιατί αναμφίβολα, ακόμα και τα δύο νησια μαζί σε τουριστικό όγκο και ξενοδοχειακές παροχές, δεν τη φθάνουν τη Σκιάθο..Αλλά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Σκιάθου θα ωχριούσαν, εάν οι Σκοπελιτο-Αλοννήσιοι επενδύαν όχι σε μπετά και ξενοδοχειάρες, αλλά σε ποιοτική τουριστική εκπαίδευση των ξενοδόχων, σε ανταγωνιστικές τιμές, σε χαμόγελο, ειλικρίνεια, σε ένα "στην υγεία σας" ή σε ένα "καλή όρεξη" ή σε ένα "καλή διαμονή"...Τα τουριστικά γούστα δεν καλύπτονται πλέον από υπερμεγέθη πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά από μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα με οικογενειακό χαρακτήρα. Να μή νοιώθει ο τουρίστας ότι ήρθε για να του "τ'αρπάξουν", αλλά να το ευχαριστηθεί με την ψυχή του!Όσα λεφτά και να επενδυθούν σε διαφημιστική προβολή, δεν θα φτουρίσουν μπροστά στην δύναμη της προσωπικής σύστασης σε κάποιο φίλο. "Πήγα εκεί και πέρασα υπέροχα, στο συστήνω αυτό το νησί ανεπιφύλακτα!" ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ!
    Άρα, το φρόνιμο θα ήταν να αναπτυχθούν τουριστικές συνεργίες ανάμεσα στα δύο νησιά που υστερούν και ο ένας να προωθεί τον άλλο. Η διεκδίκηση της τυρόπιτας, των πρωτιών του ενός ή του άλλου νησιού σε παραλίες και η ενδεχόμενη λασπολογία περί 5 κατοίκων στο σύνολο, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ώς μικρότητες. Τα βέλη περί "μπιφτεκά" ή εκδότη εισιτηρίων, είναι απρεπή και είναι ντροπή να λέγονται. Στο κάτω κάτω τίμιες είναι και οι δύο δουλειές, όπως και όλες οι άλλες δουλειές του κόσμου, αρκεί να βγαίνουν τίμια και με μόχθο. Στο τέλος της ημέρας οι επικριτές των Δημάρχων, πρώην και νύν, θα πρέπει να "κάνουν ταμείο", αξιολογώντας το δημαρχιακό έργο του κάθε εκλεγμένου. Εκτός και άν ο παραπάνω γράφων, είναι golden boy χρηματοπιστωτικού fund, "Αγαπούλης" όπως ο Ψωμιάδης και βγάζει λεφτά με τη σέσουλα με άλλους τρόπους, ή πολυσπουδασμένος και πολυταξιδεμένος οπότε μπιφτεκάδες και εκδότες εισιτηρίων του πέφτουν πολύ λίγοι..Έβγα λοιπόν μπροστά και διεκδίκησε τη δημαρχιακή καρέκλα και άν τα καταφέρεις καλύτερα, μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε που θες μπαράκια στην παραλία, να πας στη Μυκονο και να μας αφήσεις την Αλλόνησο όμορφη και απλή όπως την χαιρόμαστε 25 χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχήν, λυπάμαι για τους ανθρώπους που έχουν αφήσει κακεντρεχή σχόλια επειδή η Αλόννησος ήταν αυτή που έλαβε το Ευρωπαικό Βραβείο και όχι κάποιο άλλο νησί των Β. Σποράδων. Η καθαριότητα των ακτών είναι υπόθεση όλων , κατοίκων και μη, έχουν υπάρξει εθελοντικές εργασίες και από προσκόπους και από παιδιά και από κατοίκους (αλλοδαπούς και μη) όπως επίσης έχει υπάρξει και πρωτοβουλία του Δήμου σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Δυστυχώς υπάρχει και μερίδα ανθρώπων που αδιαφορεί για το περιβάλλον,δεν πρέπει αυτό όμως αυτό να αμαυρώνει τη γενική εικόνα που έχουν οι παραλίες της Αλοννήσου.
    Απαντώντας στον ανώνυμο 08 Οκτωβρίου 01:07 μ.μ
    Δεν κάνουν τα beach bars από μόνα τους την εικόνα ενος νησιού, αυτό θα ήταν μια ρηχή απάντηση στη λέξη τουριστική προβολή. Η Αλόννησος δεν έχει ανάγκη να προσελκύσει τη μάζα τουριστών που προσελκύει η Σκιάθος με την νυχτερινή ζωή που προβάλλει συνεχώς. Η Αλόννησος είναι ΙΚΑΝΗ να προσφέρει εναλλακτικό τουρισμό σε sophisticated tourists και να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και γι'αυτό έχει repeat visitors.
    Σε απάντηση του Ανώνυμου 09 Οκτωβρίου 07:29 μ.μ
    Συμφώνω ως προς τα περισσότερα, περί σύμπνοιας των νησιών, σωστής συμπεριφοράς των κατοίκων που υποδέχονται τους τουρίστες (οι άνθρωποι κάνουν τον τόπο και όχι ο τόπος από μόνος του, αυτοί είναι που θα αναδείξουν ή θα αμαυρώσουν την εικόνα ενός νησιού)αλλά δεν δέχομαι ότι η Αλόννησος και η Σκόπελος είναι νησιά δεύτερης κατηγορίας (είναι προσβλητικό), αν θέλετε να βάλετε μια ετικέτα γιατί έτσι έχουμε μάθει να αξιολογούμε το κάθετι στην Ελλάδα, η Αλόννησος είναι νησί που προωθεί εναλλακτικό τουρισμό. Το μοτίβο SEA-SUN-SAND και μόνο αυτό δεν αρκεί για να ολοκρηρωθεί η πολυδιάστατη εικόνα του νησιού Αλοννήσου.
    Τέλος , τα καυστικά σχόλια περί εκρποσώπων του Δήμου είναι σχόλια εκ του ασφαλούς καθώς οι ανωνύμοι είναι αυτοί που κάνουν πάντα στείρα κριτική χωρίς να προτείνουν ουσιώδεις λύσεις και χωρίς να μετέχουν με το δικό τους τρόπο στην προσφορά του τόπου τους. Κάθε Δημοτική Αρχή έχει κριθεί από τους ίδιους τους κατοίκους για το έργο τους στον τόπο. Η ομορφιά και καθαριότητα των παραλιών είναι έργο χρόνων και σίγουρα αποτέλεσμα διαφόρων φορέων του νησιού , άτυπων και μη. Η κοινωνική καταξίωση έχει να κάνει με την κατάρτιση,την ισχυρή θέληση αλλά και το χαρακτήρα κάποιου για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα κάτι το οποίο καταλαβαίνουν ή θέλουν να το καταλάβουν λίγοι μόνο άνθρωποι.
    Συγχαρητήρια λοιπόν και πάλι στην απαράμιλλη ομορφιά της ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.