Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αυτό το σχολείο δεν μας δίνει ελπίδα!

Οι «Βόρειες Σποράδες» πάντα δίπλα στους μαθητές, βρέθηκαν χθες βράδυ στη κατάληψη του Λυκείου Σκοπέλου για να ακούσουν τις απόψεις των μαθητών
Ούτε ένα μήνα από το πρώτο κουδούνι που χτύπησε για το σχολικό έτος 2011-2012 και το Λύκειο Σκοπέλου βρίσκεται για 7η ημέρα σε κατάληψη.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με την Παιδεία και ξεκαθαρίζουν ότι περιμένουν άμεσα τα βιβλία τους, ενώ δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν στις αίθουσες για μάθημα εάν δεν καλυφθούν οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους.
Ζήτησαν από τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή να...
διοργανώσει μια ημερίδα για συζήτηση - ενημέρωση των μαθητών για τα επαγγέλματα που φθίνουν, αλλά και τα επαγγέλματα που μέλλοντος, ώστε να κάνουν τις επιλογές τους. Ακόμη ζήτησαν τη σωστή λειτουργία του σχολείου, την επισκευή των υλικών φθορών και την παρέμβαση του δημάρχου για την κάλυψη των κενών σε καθηγητές.
Συζητώντας μαζί τους στο προαύλιο του σχολείου μας είπαν: «Η κατάληψη δεν είναι απόφαση 20 ατόμων. Διεξάγεται καθημερινή ψηφοφορία για να συνεχίσουμε ή όχι. Δεν εξαναγκάζουμε κανέναν. Σήμερα από τους 98 μαθητές του Λυκείου ψήφισαν οι 90. Το σχολείο λειτουργεί δημοκρατικά με βάση την αρχή της πλειοψηφίας.
Στο σχολείο μας όσο διαρκεί η κατάληψη δεν έχει γίνει καμία υλική φθορά, φυλάσσεται από μαθητές 24 ώρες και δεν υπάρχουν εξωσχολικοί στο χώρο. Η κατάληψή για μας δεν είναι “πάρτυ” αλλά έκφραση αγωνίας και διαμαρτυρίας...
...Αυτή τη στιγμή το σχολείο δεν σου δίνει τα εφόδια που είναι απαραίτητα και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό. Δεν μας δίνει ελπίδα. Αν ρωτήσετε τους συμμαθητές μας η πλειοψηφία θέλει να εγκαταλείψει όχι μόνο την Σκόπελο, αλλά και την χώρα...
Αν θέλουμε εμείς και οι γονείς μας να μην υπάρχει παραπαιδεία – φροντιστήρια θα πρέπει στο σχολείο αυτό κάτι να αλλάξει...»

9 σχόλια:

  1. Τα παιδιά πιο ώριμα από ποτέ, πιο ώριμα από πολλούς μεγάλους! Ας ξεβουλώσουμε τ' αυτιά μας κι ας ανοίξουμε τα μάτια μας και κυρίως την καρδιά μας, πρόκειται για το τώρα και για το αύριο, πρόκειται για τη ζωή μας. Όσον αφορά την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά, θαρρώ πως ίσως τα παιδιά μονάχα μπορεί να εμπιστεύεται κανείς!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που κάνουν τα παιδιά σίγουρα δεν είναι πλάκα, είναι κραυγή αγωνίας! Ποιος την ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς την κοινωνία της Σκοπέλου:
    «Ω μη κοιμάστε, ω μη νυστάζετε.
    Θά 'ρθει καιρός και για την άγια νύστα.»
    (από τον «Καλόγερο»-Κ.Χ. Μύρης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλα ολοι δεν στηριζουν τα παιδια κοιτουν να τα στηνουν στην γωνια κοιτουν να ανοιξουν την καταληψη ντροπη στους γονεις αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι καθηγητές γνωρίζουν τα προβλήματα και όχι τα παιδιά συνειδητά.Ομως κρατούν σιγή ισχύως και μάλιστα καλούν τους γονείς για να τους μαλώσουν για τις ενέργειες των παιδιών τους.Σαν δεν ντρεπόμαστε,λέω εγώ, η υποκρησία σε όλο της το μεγαλείο....Κράτος και πολίτες ξεφτελιστήκαμε.
    Τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Των προγονών μας τα κόκκαλα πράγματι τρίζουν από το λαϊκισμό, τον κομματισμό και την αγραμματοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακου "σιγη ισχύως"....χαχα ...Μάλλον για κλάματα είμαστε. Μάθε να μιλας πρώτα και να γραφεις. Δεν σου έφταιξε σε τίποτα η ελληνική γλώσσα....γιατι την κατακρεουργείς??? Γιατί? Και μη μου πεις οτι δε σου μάθανε οι δάσκαλοι σου γράμματα. Εσυ δεν ήθελες να μάθεις ( αν πήγες στο σχολείο).Όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει .....να είσαι σίγουρος γι' αυτο.

    Ένας γονέας που πιστεύει οτι ειναι πολύ σημαντικό σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς τα σχολεία να είναι ανοιχτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. …υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί, τους έχω βαρεθεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα μπορεί να μην με πήγανε οι γονείς μου στο σχολείο,άλλοι καιροί.Εσένα που σε πήγανε οι γονείς σου και οι δάσκαλοι σου έμαθαν γράμματα.Λυπάμαι που δεν σου έμαθαν το βασικότερο και αυτό είναι ο σεβασμός προς την γνώμη του άλλου.Ασχετα αν γράφει ορθογραφημένα ή ανορθόγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.