Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση του κ. Π. Μελαχροινάκη σε σχόλιο του Δημάρχου Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτη

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνος Μελαχροινάκης, με γραπτή του δήλωση στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» απαντά στον Δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη, αλλά και σε σχόλιο της εφημερίδας για τον καθαρισμό των λιμένων Σκοπέλου και Λουτρακίου.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου γράφει:
«Σε απάντηση του σχολίου του Δημάρχου Σκιάθου κ. Ν. Πλωμαρίτη στις 13/10/2011, θα ήθελα να του υπενθυμίσω τα εξής:
Το Λ.Τ.Σ. στις 14/07/2011 αποφάσισε να επισκευάσει το λιμάνι της Σκιάθου με απευθείας ανάθεση. Αυτή τη διαδικασία δεν την ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που ζήτησε μελέτη από λιμενολόγο - μηχανικό.
Στις 27/07/2011 το Λ.Τ.Σ. υπέβαλε νέα μελέτη, που...
ενέκρινε στις 31/08/2011 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων, στις 12/09/2011 γνωμοδότησε θετικά το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (που για αυτό το σκοπό και με έξοδά μου το επισκέφτηκα).
Στις 21/09/2011 τη σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, θετικά έχει απαντήσει το Γ.Ε.Ν. και η Υδρογραφική Υπηρεσία και περιμένουμε το σχετικό έγγραφο.
Μετά την παραλαβή αυτού του εγγράφου θα συγκαλέσω τη Λιμενική Επιτροπή για να αναθέσουμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων την σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης του Έργου, προϋπολογισμού 100.000,00 €, που θα γίνει με δαπάνη του Λ.Τ.Σ. αν και είναι πέρα από τις δυνατότητες του.
Αγαπητέ Νίκο, σε έχω ενημερώσει γραπτά και προφορικά για τη διαδικασία. Είχες την ευγένεια και με κάλεσες στη Σκιάθο και ενημέρωσα το Δ.Σ. Οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων με συνεχάρησαν για τις προσπάθειές μου. Ας είμαστε δίκαιοι.
Για τον Αγνώντα, η Λιμενική Επιτροπή με απόφασή της στις 12/09/2011 έκλεισε την υπερυψωμένη ράμπα λόγω καθίζησης και με τη διαδικασία του επείγοντος έχει αναθέσει τις σχετικές μελέτες, που θα σταλούν για έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως έγινε και με τη Σκιάθο.
Για τις εκσκαφές του Λουτρακίου και της Σκοπέλου, οι ανάδοχοι ζήτησαν με αίτησή τους στις 12/09/2011 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και πήραν παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των έργων από 29/09/2011 μέχρι 31/12/2011.
Είμαι πρόθυμος να ενημερώσω οποιονδήποτε για όλα τα θέματα του Λ.Τ.Σ.
Έτσι θα μπορεί καλόπιστα και επώνυμα να κάνει την κριτική του.»

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΙ...
    ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα θα διαιωνίζεται μέχρι οι δήμαρχοι των 3 νησιών αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν τα ΦΕΚ για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία σε συνδυασμό με το αντίστοιχο άρθρο του Καλλικράτη.
    Το υπάρχον Λιμενικό Ταμείο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Τίποτα δεν προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από κομματικές θεσούλες προέδρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι προφανές οτι οι Δήμαρχοι, ιδιαίτερα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, λιγουρεύονται τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου. Θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να καταργηθεί ένας φορέας με τόσο μεγάλη προσφορά, οφθαλμοφανή σε όλους εκτός από αυτούς που (γιατί αραγε??????)εθελοτυφλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.