Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση Μαρκάκη για το λιμάνι της Σκιάθου

Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχ. Χρυσοχοΐδη, σχετική με το λιμάνι της Σκιάθου. Η ρώτηση έχει ως εξής:
«Σε περιπέτειες βρέθηκε η τουριστική κίνηση και η τροφοδοσία της Σκιάθου, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μετά την ρωγμή στον κεντρικό λιμένα του νησιού και την προσάραξη των οχηματαγωγών σε διαφορετικό σημείο του κεντρικού προβλήτα.
Η ρωγμή εμφανίστηκε στο σημείο φορτοεκφόρτωσης των φορτηγών και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πλοίων που δένουν στο λιμάνι. Το πρόβλημα το είχαμε επισημάνει έγκαιρα, στις αρχές του χρόνου, σε ερώτηση που...
είχαμε καταθέσει στις 11 Ιανουαρίου 2011.
 Ο τότε Υπουργός, κ. Γιάννης Διαμαντίδης, είχε απαντήσει ότι, η ρωγμή μήκους ενός μέτρου και πλάτους δύο εκατοστών, είχε διαπιστωθεί από δύτη ότι ήταν επιφανειακή, ενώ το Λιμεναρχείο Σκιάθου συμβουλεύτηκε ντόπιο μηχανικό, που εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων.
 Τελικά, στα μέσα Ιουνίου αποκλείστηκε εντελώς το λιμάνι και τα πλοία έδεναν στο χώρο προσάραξης των Flying Cat, ένα χώρο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας, ενώ δε διαθέτει και τις σχετικές υποδομές.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιος ευθύνεται για την ολιγωρία στην αποκατάσταση της ζημιάς έγκαιρα, παρά την επισήμανσή μας και αν τον εντοπίσετε θα ζητήσετε την παραίτησή του;

2. Σε πόσο χρόνο ο «αρμόδιος φορέας» θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του λιμένα Σκιάθου ώστε να μπορούν να προσαράζουν ξανά τα οχηματαγωγά πλοία, με ασφάλεια;

1 σχόλιο:

  1. YΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΝΔΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.