Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

K. Kαρτάλης: Αναγκαία η παράταση της αποπληρωμής δανείων του ΤΕΜΠΜΕ

Την παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, μαζί με άλλους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Όπως σημείωνεται στη σχετική παρέμβαση, που έγινε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έλεγχου, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, έχουν επιπτώσεις κύρια στην ρευστότητα τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν στην πλειονότητα τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά έξοδα τους. Πολλές επιχειρήσεις, αντιμέτωπες με τις ασφυκτικές πιστωτικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, χρηματοδοτήθηκαν με τα δάνεια που το Ταµείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) χορήγησε σε...
επιχειρήσεις το 2008 και 2009 και τα οποία έχουν τριετή περίοδο αποπληρωμής, αλλά και με νεότερα προγράμματα του Ταμείου. Έκτοτε οι συνθήκες στην αγορά έχουν επιδεινωθεί κατά πολύ.
Σήμερα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις της Περιφέρειας που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ (και νυν ΕΤΕΑΝ ΑΕ) αντιμετωπίζουν προβλήματα εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων δανείων που φθάνουν μέχρι και σε αδυναμία αποπληρωμής. Προκειμένου να μην οδηγηθούν οι Περιφερειακές οικονομίες σε πλήρες αδιέξοδο, με τραγικές συνέπειες όπως το περαιτέρω κλείσιμο επιχειρήσεων και η απώλεια θέσεων εργασίας, πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις μέσα από την χορήγηση παράτασης της αποπληρωμής των δανείων προς το ΤΕΜΠΜΕ κατά τρία χρόνια (δηλαδή να επεκταθεί η αποπληρωμή στα έξι χρόνια συνολικά, από τα τρία που ισχύουν σήμερα.)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.