Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κίνδυνος να μείνουν οι Σποράδες χωρίς πλοίο λόγω ακαταλληλότητας λιμένων

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Τον κίνδυνο να μείνουν οι Σποράδες χωρίς Ε/Γ Ο/Γ πλοίο τον χειμώνα, λόγω ακαταλληλότητας των λιμένων τους, επισημαίνει με έγγραφό της προς την Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του ΥΠΑΑΝ, την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η Hellenic Seaways. Το έγγραφο κοινοποιείται επίσης προς τους Δημάρχους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.
To πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Κύριοι,
Σε απάντηση της επιστολής του προέδρου του Λ.Τ. Σκοπέλου κ. Μελαχροινάκη Παν., με αρ.πρωτ.737/14-09-2011, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα έναρξης έργων το συντομότερο, ώστε να καταστούν τα λιμάνια κατάλληλα να δεχτούν Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Σημειώστε ότι επειδή είμαστε η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία παραμένει και εξυπηρετεί τα νησιά των Β. Σποράδων και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα νησιά να μείνουν χωρίς πλοίο εκ του γεγονότος της ακαταλληλότητας των λιμανιών, λόγω ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΕΞ. ΣΚΙΑΘΟΣ για εργασίες συντήρησης και ως εκ τούτου της αντικατάστασης του με μεγαλύτερο πλοίο της εταιρείας μας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Hellenic Seaways»

15 σχόλια:

  1. Ο Κύριος Καρτάλης εκτός από λόγια που δηλώνουν το Τεράστιο ενδιαφέρον του για τις υποδομές των Σποράδων, μπορεί να μας πεί τι ενέργειες έκανε για να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες και να εξευρεθούν οι πόροι για την άμεση αποκατάσταση των λιμανιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ19 Οκτωβρίου 2011 στις 9:32 π.μ.

    ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ,,ΚΑΒΟΥΡΑ,, κ. ΚΑΡΤΑΛΗ ΑΠΟ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής με 3 προβληματικά λιμάνια στο νησί του (Σκοπέλου-Αγνώντα και Γλώσσας), ασχολείται καθόλου με το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΙΟ( ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΘΟΥΝ ΠΑΛΙ) ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ!ΟΧΙ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ!ΚΑΘΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΑ ΠΛΟΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΣΠΟΡΑΔΙΤΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΤΑΛΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟ ΕΧΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΕΙ ΜΕΣΑ.ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΩ Κ 11.51 ΑΝ "ΕΒΓΑΙΝΑΝ" ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΜΜΕΝΟ???? ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ, ΜΗ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΣΑΣ.
    Ο ΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ, ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΡΙΞΕΙ" ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ. ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΑΝΤΩς ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΤΕ ..... ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η επισκευή στο λιμάνι της Σκιάθου θα μπορούσε να είχε γίνει από το Λιμενικό Ταμείο στο οποίο εμείς οι Σκιαθίτες εισφέρουμε τα περισσότερα. Υπάρχουν διαδικασίες νόμιμες που έξυπνα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Απλώθηκε πολύ το πράμα σε πολλές υπηρεσίες που κάθε μια έβγαζε την ουρά της έξω. Φαίνεται ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πολιτικά και όχι τεχνοκρατικά. Ίσως και να μη θέλανε να ξοδέψουν χρήματα για το λιμάνι μας για να τα ρίξουν στα τρία λιμάνια της Σκοπέλου. Του χρόνου φοβάμαι μήπως συζητάμε ακόμη τα ίδια. Αλήθεια εκείνο το μαστερπλαν όπως το λένε του λιμανιού μας τι γίνεται; Στις καλένδες και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φίλε 19 Οκτωβρίου 2011 7:35 μ.μ. -
    Το πρόβλημα του Λιμενικού Ταμείου θα διαιωνίζεται μέχρι οι δήμαρχοι των 3 νησιών αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν τα ΦΕΚ για ξεχωριστά ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ σε συνδυασμό με το αντίστοιχο άρθρο του Καλλικράτη.
    Το υπάρχον Λιμενικό Ταμείο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Τίποτα δεν προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από κομματικές θεσούλες προέδρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ, πάρα πολύ για την πληροφόρηση που μας δίνουν μερικοί εκ των ανωτέρω σχολιαστών.
    Δεν γνώριζα μέχρι σήμερα ότι οι Δήμαρχοι εκτελούν τα λιμενικά έργα ή ότι νομοθετούν ως προς τις διαδικασίες ανάθεσης αυτών.
    Η μονοπολιακή ναυτιλιακή εταιρεία στέλνει επιστολή προετοιμάζει το έδαφος.Κάπου πρέπει να πέσουν οι ευθύνες και βρήκε τα εξιλαστήρια θύματα τους Δημάρχους, που αυτοί που έχουν την ευθύνη δεν τους υπολογίζουν.Συζητήσεις για ανάλωση και αν τολμήσουν και κλείσουν τα λιμάνια θα βρεθούν στον εισαγγελέα για τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών και την ταλαιπωρία του επιβατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς 8:39
    Οι Δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι για τις τύχες των νησιών τους. Ο κόσμος αυτούς ψήφισε και αυτοί πρέπει να «καθαρίζουν».
    Να βγουν στην πλατεία και να ενημερώσουν τον κόσμο για όλα...

    Εσείς τί πρόβλημα έχετε; Συνεργάτης των δημάρχων είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε 7:35 19/10/2011, αφού όπως λέτε γνωρίζετε ότι υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες που έξυπνα μπορούν να εφαρμοστούν, γιατί δεν τις λέτε στον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου γιατί ο πρόεδρος λέει οτί τα λεφτά για το λιμάνι της Σκιάθου υπάρχουν και θα τα βάλει το Λιμενικό ταμείο ας προσφέρουμε τις γνώσεις μας και εμείς οι ειδήμονες για το καλό του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακόμα κι αν η Σκόπελος αποκτήσει εικοσιτρία λιμάνια, αεροδρόμιο και διαστημικό σταθμό, πάντα θα υπάρχουν τα αντιδραστικά/συμπλεγματικά στοιχεία που θα διαμαρτύρονται γιατί κάτι θα τους ενοχλεί.
    Είναι προφανές οτι ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουμε καλά τα θέματα τα οποία σχολιάζουμε. Οι περισσότεροι αρκούμαστε σε αφορισμούς (πχ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ") χωρις ούτε την πρότασή μας να αιτιολογούμε ούτε να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις.
    Μάθαμε να αντι-δρούμε πριν ακόμα μάθουμε να δρούμε.
    Πιστεύω οτι αυτή είναι η αιτία της κακοδαιμονίας μας. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε μας απασχολεί η προσωπική και συλλογική μας πρόοδος και προκοπή. Άλλωστε το γκρέμισμα είναι πολύ πιο εύκολο από το χτίσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ απόλυτα με τον 9:38 παντού κινδυνολογία,καταστροφή,χάος,ανεύθυνες κουβέντες,υποθέσεις και συμπεράσματα χωρίς καμία γνώση αυτού που μαθαίνουμε ή διαβάζουμε.Εφτασα 45 χρονών και το μόνο πρόβλημα που ακούω είναι τα καράβια, τα καράβια.Ας επιχορηγήσει λοιπόν το κράτος για να φτιαχθούν τα λιμάνια,ποιον περιμένουν τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου,αυτά δεν είναι εκατομμύρια. Πάντα κάποιος φταίει και αυτοί είναι οι άλλοι.Που είναι λοιπόν η κοινή πορεία η συλλογικότητα,η ανάλειψη ευθυνών στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα. Κουράστηκα να ακούω λόγια για ανάλωση,χωρίς ουσία και το κυριότερο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι φρασεολογία είναι αυτή από την HSW? Χάρη μας κάνατε που εξυπηρετείτε την γραμμή Σποράδων? Έχετε το μονοπώλιο και τις υψηλότερες τιμές εισιτηρίων ανά ναυτικό μίλι στην Ευρώπη. Αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.