Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μέγιστη πολιτική επιπολαιότητα οι εκλογές...

Συνέντευξη Κ. Καρτάλη στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.84
Για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:
«Πιστεύω ότι θα ήταν μέγιστη πολιτική επιπολαιότητα, να γίνουν εκλογές αυτή την περίοδο. Μόνο δύο βήματα πρέπει να είναι στο μυαλό μας, η έκτη δόση και η συμφωνία στήριξης. Από εκεί και πέρα, αυτό που προέχει είναι να σταθεροποιήσουμε την εθνική οικονομία και στην πορεία να εκτιμηθεί, αν θα χρειαστεί νέα νομιμοποίηση ή αν θα πρέπει να κινηθούμε προς ένα μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων, που μπορεί να είναι αξιοποίηση δυνάμεων που δεν ανήκουν στο δικό μας κομματικό χώρο, μπορεί να είναι συνεργασία με κάποια άλλη πολιτική έκφραση μέσα στο...
Εθνικό Κοινοβούλιο, μπορεί να είναι μια συναντίληψη σε συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θα περνάνε πολύ πιο εύκολα στη Βουλή. Γιατί, αυτή τη στιγμή υπάρχει η πολύ μεγάλη δυσκολία, όλα να ψηφίζονται από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, τη στιγμή που αφορούν στο μέλλον της χώρας... Ζητάμε συνευθύνη και όχι επιμερισμό ευθυνών, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.
Για το άρθρο του Κ. Σημίτη:
«Συμφωνώ με τις επισημάνσεις. Είναι αναγκαίο να προετοιμαστούμε για το 2012 και το 2013, έτη στα οποία θα κριθεί αν το χρέος μας είναι βιώσιμο και πως θα ενταχθούμε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Να προετοιμαστούμε επίσης για τη διευθέτηση του χρέους μας, αν θεωρηθεί σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2011, ότι δεν είναι βιώσιμο.»
Για εργασιακή εφεδρεία:
«Στην εφεδρεία που προέκυψε, έχει μερίδιο και το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν εγκαίρως από συγκεκριμένες -εάν θέλετε- δομές της σημερινής κυβέρνησης, οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις οργανισμών και για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Είναι προφανές ότι δομές αυτές έχουν ονοματεπώνυμο, θα ήμουν όμως κατώτερος των περιστάσεων, να αρχίζω να λέω ότι φταίει ο τάδε ή ο τάδε. Λέω ότι η προσπάθεια για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών -που επί δύο χρόνια είναι στο τραπέζι-, δεν ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα τώρα να χρειαστεί η κυβέρνηση να σπεύσει στην εργασιακή εφεδρεία αν και σε μορφή αρκετά πιο χαλαρή από αυτή που αρχικά είχε ανακοινωθεί ή εκτιμηθεί. Δυστυχώς έχουμε τώρα ανθρώπους που είναι 62 - 63 χρονών, οι οποίοι διαβάζουν σήμερα αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν -και το ξαναλέω, είναι η χαλαρότερη δυνατή έκδοση- και είμαι σίγουρος, ότι θα σκέφτονται αυτό το οποίο ήταν και μια κινηματογραφική ταινία, ότι "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Δηλαδή, ότι ένας άνθρωπος που είναι ένα - δύο χρόνια πριν από την εργασιακή του αποχώρηση, μπαίνει σε αυτή την ιστορία της εργασιακής εφεδρείας, που είναι προφανές ότι δεν του κάνει καλό, σε πάρα πολλά επίπεδα».
Για την Κυβέρνηση:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, έχει ψηφίσει 210 περίπου νομοθετήματα, όμως δεν έχει την ευθύνη να τα εφαρμόσει. Από εκεί και πέρα, εάν αυτά δεν εφαρμόζονται, δεν εκδίδονται υπουργικά διατάγματα ή κοινές υπουργικές αποφάσεις, είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τα υπουργεία, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της υλοποίησης των νομοθετημάτων».
Για προνόμια βουλευτών:
«Δεν χρειάζομαι προνόμια. Χρειάζομαι όμως τις παροχές εκείνες για να κάνω τη δουλειά μου σωστά, το λειτούργημά που μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Ό,τι είναι παραπάνω από αυτές τις παροχές, να κοπούν. Να κάνουμε μια ενιαία συζήτηση, με τα υπόλοιπα κόμματα, και να πάρουμε μια απόφαση που θα αφορά στις παροχές και στα προνόμια σε όλο το δημόσιο τομέα, τους Υπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τους Προέδρους των ΔΕΚΟ, τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους, τους στρατιωτικούς διοικητές. Μέχρι και το Γραφείο του πρωθυπουργού»

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΠΟΛΕΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009 ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥΤΗΣ ΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ!ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΕΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ, ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΕΡΓΟΥΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΙΤΕΣ ΕΙΤΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝ/ΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΤΕ ΣΥΝΙΣΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝ/ΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΩΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.