Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κ. Καρτάλης: Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο για αποφευχθεί κοινωνικό κραχ

 “...κάποια στιγμή πρέπει να καταλογισθούν οι ευθύνες σε όσους σε αυτή την Κυβέρνηση, αλλά κυρίως στην προηγούμενη, δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους”
Μέτρα που θα αντισταθμίζουν τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Όπως σημείωσε «Το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει οικογένειες σε μεγάλη δυσκολία. Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να εφαρμοσθεί σταδιακά αλλά και πρέπει άμεσα, ακόμα και σε αυτό το νομοσχέδιο, να προβλεφθούν μέτρα για...
την προστασία των υποθηκευμένων κατοικιών, για την αναστολή των πλειστηριασμών για τουλάχιστον μία διετία αλλά και για την υποχρεωτική ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων των πολιτών που αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν».
Ο Κ. Καρτάλης ζήτησε επίσης να γίνουν αλλαγές στο Άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις ώστε να μη θιγεί η αρχή της ευμενέστερης ρύθμισης, να μην υποβαθμισθούν εργασιακά δικαιώματα και κατοχυρωμένες εργατικές συλλογικότητες. Σημείωσε ότι εκεί που πάσχουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες δεν είναι στο μισθολογικό κόστος αλλά στα υψηλά κόστη λειτουργίας, όπως στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, στο τέλος ΑΠΕ αλλά και στην ειδική εισφορά στο φυσικό αέριο. «Ζητείστε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ να συνεργασθεί με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ώστε να μειωθεί η τιμή του βιομηχανικού ρεύματος και πάρτε πρωτοβουλία για τη μείωση της εισφοράς στο φυσικό αέριο. Αν δεν δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις, είτε θα απολύσουν εργαζόμενους ή θα κλείσουν.»
Ο Κ. Καρτάλης πρότεινε να αυστηροποιηθούν τα τεκμήρια ώστε να πληρώνει και η ανώτερη εισοδηματική τάξη και όχι μόνο η μεσαία και η χαμηλή τάξη. Ζήτησε οι ήδη μεταταχθέντες υπάλληλοι από φορείς του Δημοσίου οι οποίοι αναδιαρθρώθηκαν να μην τεθούν στην εργασιακή εφεδρεία καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν υποστεί διπλή ταλαιπωρία για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ενώ υποστήριξε ότι το ενιαίο μισθολόγιο αδικεί τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί αναπόφευκτα στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Τέλος ο Κ. Καρτάλης ζήτησε αναλυτικό απολογισμό των δράσεων που δεν πέτυχαν στους τομείς της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διοικητικής αναδιάρθρωσης και των αποκρατικοποιήσεων με αποτέλεσμα να χρειάζονται νέα μέτρα. «Πρέπει να εντοπισθούν τα σφάλματα και να μην επαναληφθούν. Και βεβαίως κάποια στιγμή πρέπει να καταλογισθούν οι ευθύνες σε όσους σε αυτή την Κυβέρνηση, αλλά κυρίως στην προηγούμενη, δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους». 

1 σχόλιο:

  1. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙ/ΛΙΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΕΙΟ Η ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΕΣΤΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 1941-44,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΗΓΕΤΕΣ ΚΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΑΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΕ/ΝΤΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΒΑΛΕΡΙ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ,ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΕΜΠΑΙΓΜΟ-ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΕΥΘΕΙΝΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΤΟ-ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ-ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ 90.000 ΔΗΜ.ΥΠ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΙΡΙΥΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΙΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑΝ-ΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΧΤΟΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ ΠΟΤΕ 300 ΕΥΡΩ ΠΟΤΕ 500ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.