Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ζωντανεύει ο «Ορφέας» στη Σκόπελο

Mία ωραία ποιητική/μουσική βραδιά έγινε χθες στην αίθουσα του παλιού κινηματογράφου «Ορφέας» στη Σκόπελο. Την εκδήλωση, αν και δεν είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί Σκοπελίτες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο «Ορφέας» μπορεί να λειτουργήσει και τον χειμώνα ως ένας τόπος συνάντησης Τέχνης και Πολιτισμού.
Ποιήματα τους διάβασαν ή παρουσίασαν σε video η Συνιορίτσα Καραγιαννάκη, ο Στρατής Βολάνης και η Μάρω Βουδούρογλου – Βλαχάκη. Η τελευταία έκανε την έκπληξη διαβάζοντας εκτός από ποιήματα και ένα διήγημά της που ακούστηκε με ενδιαφέρον και χειροκροτήθηκε.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου και «ανένταχτοι» φίλοι των τεχνών και του «Ορφέα» και στόχος τους είναι αυτές οι βραδιές να επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

3 σχόλια:

  1. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΥΛΗΠΤΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΗΓΗΜΑΤΑΤΟΥΣ,ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ Β.Σ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ Κ.Τ.Λ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚ. ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣΜΑΣ. Υ.Γ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοιώθω την ανάγκη, και μέσα από την εφημερίδα Βόρειες Σποράδες, να ευχαριστήσω τόσο όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση όσο και αυτούς που βρέθηκαν κοντά μας και τόσο ζεστά μας αγκάλιασαν δίνοντας το μήνυμα πως είμαστε εδώ όλοι μαζί και αξίζουμε να μπορούμε να χαμογελάμε!
    Συνιορίτσα Σκλάβου-Καραγιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ όλους!!!

    Είναι ώρα!

    Του γιαλού τα χαλίκια
    γυναικεία κι αντρίκεια
    οράματα.
    Μας γυρεύει η πλάση
    ν’ αναλάβουμε δράση.
    Είναι ώρα
    γι ανθρώπινα θαύματα.

    Των προγόνων ο κόπος
    χρυσοστόλιστος τόπος
    με τέχνες και γράμματα.
    Μας γυρεύει πυξίδα
    των παιδιών η ελπίδα.
    Είναι ώρα
    Γι ανθρώπινα θαύματα.

    Μάρω Βλαχάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.