Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κ. Καρτάλης: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Σε εργασίες που πραγματοποιούνται στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, χθες και σήμερα, για το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) συμμετείχε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης.
Κατά τις εργασίες παρουσιάστηκε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποτυπώνει την Ελλάδα στις τρεις χώρες της Ε.Ε. με τις καλύτερες αποδόσεις στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό τους ισοζύγιο. Στην παρέμβαση του ο Κ. Καρτάλης επεσήμανε την καθυστέρηση στην εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2011 για την έκδοση, από την Ε.Ε., ομολόγων έργου που θα επιτρέψουν στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα να...
ενισχύσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και να στηρίξουν τις τοπικές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες και έργα ΑΠΕ. Διαφώνησε δε με την άποψη να περικόπτονται οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις σε χώρες με υψηλά ελλείμματα σημειώνοντας ότι «Σε μία τέτοια περίπτωση, όταν δηλαδή δεν θα υπάρχουν επαρκείς χρηματοδοτήσεις για αναπτυξιακά έργα, τα ελλείμματα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς θα είναι αδύνατη η παραγωγή τοπικού και εθνικού πλούτου. Ο κύκλος της ύφεσης θα βαθαίνει αντί να διορθώνεται.»
Κατά τη διάρκεια των εργασιών εξετάσθηκε επίσης ο ρόλος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στα θέματα της παραγωγής και διανομής ενέργειας. Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Διαπίστωσα ότι παρά το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στην οικονομική κρίση, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας παραμένει υψηλό. Πιστεύω ότι θα απελευθερωθεί μόλις η οικονομία μας δείξει ουσιαστικά δείγματα σταθεροποίησης και ανάκαμψης.» Στο περιθώριο των εργασιών ο Κ. Καρτάλης ενημέρωσε Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο για την απόφαση της Αrcelor Mittal να διακόψει τη λειτουργία της θυγατρικής της εταιρείας ΚΟΝΤΙ στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Η ARCELOR ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΚΥΜΕΝΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΤΟΥ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ-ΔΥΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.