Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Kεραμωτό: η φύση σε ένα μονοπάτι

Το Σάββατο 12/5/2012 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού «Κεραμωτό» που ξεκινά από την είσοδο της Γλώσσας Σκοπέλου (στο ύψος του ελαιοτριβείου) και καταλήγει στη θάλασσα στο Βόρειο τμήμα του νησιού. Η δραστηριότητα οργανώθηκε από την Δ.Κ. Γλώσσας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου με τη σύζυγό του, η αντιδήμαρχος Αγγελέτου Παναγιώτα, η Πρόεδρος Δ.Κ. Γλώσσας Παπαχρήστου Ελισάβετ, ο Διοικητής του Π.Κ. Σκοπέλου με...
τέσσερις Πυροσβεστικούς Υπάλληλους και εθελοντές πολίτες.
Χρησιμοποιήθηκαν αλυσοπρίονα και χορτοκοπτικό μηχάνημα καθώς και εργαλεία χειρός. Καθαρίστηκε το μονοπάτι σε όλο το μήκος του (το υπολογίζω από τον χάρτη περίπου στο 1,5 χιλιόμετρο)
Το συγκεκριμένο μονοπάτι (όπως τα περισσότερα στη Σκόπελο) διαθέτει ομορφιά απείρου κάλλους, φοβερές εναλλαγές κατά μήκος του με ολόκληρα τμήματά του να καλύπτονται από δέντρα δημιουργώντας την αίσθηση, καθώς το διασχίζεις, ότι βρίσκεσαι σε ένα καταπράσινο τούνελ. Άλλα τμήματά του είναι ηλιόλουστα και άλλα πάλι βρέχονται από τα κελαρυστά νερά του ρυακιού που ξεδιπλώνεται δίπλα του. Η κατάληξή του είναι ένα παλιό λιμανάκι σε ένα άγριο τοπίο με βλάστηση «μακί» στο οποίο είναι εμφανής η δύναμη και το μεγαλείο της φύσης.
Το μονοπάτι είναι προσπελάσιμο σε όλο το μήκος του και πρέπει όλοι να το διαβούμε και να νιώσουμε τη μαγευτική φύση της Σκοπέλου.
Αρνητική εικόνα τα μαύρα νερά στην εκβολή του ρυακιού στη θάλασσα, πιθανόν από τη ρίψη σε αυτό υπολειμμάτων επεξεργασίας ελαιοκάρπου...
Καραμήντζας Κ. Ευάγγελος
Πυραγός

8 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο Εύγε σε αυτούς που δίνουν το πιστεύω τους και πραγματοποιούν το καθήκον του εθελοντισμού . Και Εύγε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου και στον Διοικητική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν διοργανώσατε την ημέρα εθελοντισμού για το LETS DO IT κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όπως γίνεται και στις άλλες χώρες εξάλλου, όπου καθαρίζουν σημεία που δεν πηγαίνουν οι υπάλληλοι καθαριότητας γιατί και για κάποιες παραλίες υπεύθυνοι για τον καθαρισμό τους είναι αυτοί που τις εκμεταλλεύονται!!Μπράβο σας νομίζω η καλύτερη κίνηση διότι έχουμε και περιπατητικό τουρισμό να βάλετε και σήμανση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσφορα και η θεληση ειναι κατι το ''περιεργο''στις ημερες μας. Ενα μεγαλο ευχαριστω στους ανθρωπους αυτους που με καλη παντα τη θεληση μας αποδεικνυουν το αντιθετο.Και παλι μπραβο στο κ.Διοικητη του Πυροσβεστικου Κλιμακιου Σκοπελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να συνεχίσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες για το καλό του τόπου και την ανάδειξη ξεχασμένων περιοχών! Γιατί το καλό , πρέπει να λέγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα καλα δε βρεθηκε κανεις να πει οτι στην εν λογω ρεμματια εχουν ξεραθει αρκετα πλατανια (στην αρχη της ρεμματιας) απο λυμματα!!!
    Μπραβο καθαρισατε το μονοπάτι για δειτε λιγο ομως και τα εργοστασιακα λυμματα ή δεν μας συμφέρει αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αρνητική εικόνα τα μαύρα νερά στην εκβολή του ρυακιού στη θάλασσα, πιθανόν από τη ρίψη σε αυτό υπολειμμάτων επεξεργασίας ελαιοκάρπου...
    Καραμήντζας Κ. Ευάγγελος
    Πυραγός"


    Αυτό τα λέει όλα
    Ακούτε τι λέει ο Πυραγός!!!
    Αυτος καλά τα λέει!!!
    Ποιός όμως τον ακούει???
    ΚΑΝΕΙΣ
    Μηπως το θέμα θέλει ψαξιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τιτλος του αρθρου θα επρεπε να ήταν :


    ΚΕΡΑΜΩΤΟ:ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΥΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.