Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το 1ο σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου σε εκπαιδευτική περιπολία με σκάφος του Λ.Σ.

Άλλη μια μοναδική εμπειρία έζησαν τα παιδιά της 1ης ομάδας προσκόπων Σκοπέλου, τα οποία, μετά από έγκριση του Λιμενάρχη Σκοπέλου Α. Γιώτη και του Αρχηγείου του Λ.Σ., επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 169 του Υ/Χ Σκοπέλου για μια περιπολία εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Το πλήρωμα με κυβερνήτη τον κ/στη Δασκαλάκη Ανδρέα, υποδέχθηκε τα παιδιά και τα ξενάγησαν στο σκάφος, δείχνοντάς τους τα όργανα πλοήγησης, τα σωστικά και πυροσβεστικά μέσα, καθώς και την εξάρτηση αυτοπροστασίας που φέρει το πλήρωμα σε περιστατικά καταδίωξης και κάθε...
άλλης παράνομης δραστηριότητας που μπορεί να λάβει χώρα στη θαλάσσια περιοχή που επιτηρούν.
Η αρχηγός του 1ου συστήματος προσκόπων Σκοπέλου Ελεάνα Μαυραντή μετά την εκπαιδευτική περιπολία μας είπε: «Τα παιδιά έζησαν από κοντά τις δυσκολίες, αλλά και την γοητεία της επάνδρωσης ενός τέτοιου σκάφους. Μετά από μια εντυπωσιακή επίδειξη του κυβερνήτη ελιγμών και ταχύτητας, γνωρίσαμε από κοντά τις δυνατότητες του σκάφους και τη ναυτοσύνη του πληρώματος αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Όπως μας ενημέρωσε ο κυβερνήτης, το συγκεκριμένο σκάφος έχει πολλές επιτυχίες στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ μεγάλη είναι η προσφορά του στην τοπική κοινωνία των Βορείων Σποράδων, εκτελώντας μεγάλο αριθμό διακομηδών ετησίως.
Τα αισθήματα είναι ανάμικτα, λύπης από τη στιγμή που εγκαταλείψαμε το σκάφος, αλλά και ικανοποίησης και υπερηφάνειας για το έργο που επιτελεί.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά, τόσο το πλήρωμα, όσο και τον Λιμενάρχη Απ. Γιώτη για την φιλοξενία, αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας που μας παρέχει το “δικό” μας ΠΛΣ 169.
Ευχόμαστε η δίψα των παιδιών για απόκτηση εμπειριών σαν τη σημερινή να τυγχάνει πάντα της ίδιας αποδοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.