Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η Φορεσιά της Σκοπέλου στην πασαρέλα!

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου το εκπαιδευτικό ίδρυμα Τέχνης και Degign AKTO, φιλοξένησε την ετήσια επίδειξη μόδας, με πρωτότυπα φορέματα που σχεδίασαν οι φοιτητές του προγράμματος Bachelor of Arts Fashion Design, οι οποίοι παρουσίασαν μια εντυπωσιακή συλλογή σύγχρονης μόδας με θέμα «Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Ελλάδας».
Η δευτεροετής φοιτήτρια Μιράντα Dempsey, Αμερικανίδα που μεγάλωσε στη Σκόπελο, επέλεξε, όπως ήταν φυσικό, την σκοπελίτικη φορεσιά ως πηγή έμπνευσής της. Πριν από τον σχεδιασμο, ερεύνησε σε βάθος τις παραδοσιακές φορεσιές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ από το βιβλίο της κας Μαρίκας Δελήτσικου - Παπαχρίστου, «Η παραδοσιακή...
Γυναικεία Φορεσιά της Σκοπέλου», άντλησε πολύτιμες πληροφορίες.
Η Μιράντα, η οποία επέλεξε στοιχεία από τη φορεσιά της Σκοπέλου, την βαθιά και πλούσια πτύχωση, την ευρεία μπορντούρα της φούστας και τα διακοσμητικά χρυσοκεντήματα, τα οποία μετέτρεψε σε μοντέρνο «μίνι φόρεμα», μας εξηγεί ότι μαζί με τη γνώση του σχεδιασμού, της κατασκευής πατρόν και της επιλογής υλικών, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η μόδα σχετίζεται με την ιστορία, την ταυτότητα και τον πολιτισμό.
Η Μιράντα μας είπε: «Ως φοιτήτρια, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να συμμετάσχω σε μια επίδειξη μόδας και να δω τα τελικά σχέδια μου να παρουσιάζονται στην πασαρέλα. Ήταν  ωραίο και συνάμα πρωτόγνωρο, που είχα την ευκαιρία να εμπνευστώ απο την παραδοσιακή φορεσιά της Σκοπέλου, το αγαπημένο μου νησί και τον τόπο μου».
ΦΩΤΟ: Άννα Τσιαπούρη Ματραλή

1 σχόλιο:

  1. συγχαρητηρια θερμα στην μιραντα.εκτος απο το γεγονος οτι τα δυο φορεματα που βλεπουμε στις φωτογραφιες ειναι καταπληκτικα και σαφως παραπεμπουν στην σκοπελιτικη φορεσια σημαντικο ειναι για μας το οτι επελεξε νασχεδιασει χρησιμοποιωντας το υπεροχο βιβλιο της κ.δελιτσικου για αντληση στοιχειων, προβαλλοντας τοσο την σκοπελο οσο και το εργο της σεμνοτατης κυριας.μπραβο μιραντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.