Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους (SIFFY) 3-7 Αυγούστου στη Σκόπελο

Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους (SIFFY) θα πραγματοποιηθεί φέτος στo νησί της Σκοπέλου κατά το χρονικό διάστημα 3-7 Αυγούστου. Περίπου 50 μαθητές του νησιού, ηλικίας 13-18 ετών θα διδαχθούν ηθοποιία, συγγραφή σεναρίου, διεύθυνση και τεχνικές δεξιότητες, όπως κινηματογράφηση, ηλεκτρονική επεξεργασία, τεχνικές ήχου και κάμερας.
Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι “Η Ελλάδα μου” και στόχος του να αμφισβητήσει τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες οι...
οποίες θα γράψουν, θα διευθύνουν, θα κινηματογραφήσουν, θα ερμηνεύσουν και θα παράγουν ταινίες μικρού μήκους. Κάθε απόγευμα από 3 έως 6 Αυγούστου θα προβάλονται στο σινεμά “Ορφέας” της Σκοπέλου παλαιότερες ταινίες από διάφορες χώρες, ενώ στις 7 Αυγούστου θα προβληθούν οι ταινίες που θα έχουν δημιουργήσει οι ομάδες των μαθητών και θα συνοδευτούν από μουσική και χορό. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους στη Σκόπελο έλαβε για πρώτη φορά χώρα το 2009 υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και της οικείας Επιτροπής Τουρισμού. Κατά τη διάρκειά του δημιουργήθηκαν 3 ταινίες μικρού μήκους οι οποίες προβλήθηκαν στη Σκόπελο και σε άλλα αντίστοιχα φεστιβάλ για νέους στην Ευρώπη και στην Ασία. Ο Wangtae Lim, Πρύτανις στο Dong-Ah Institute of Media and Arts στη Σεούλ της Νότιας Κορέας διηύθυνε για πολλά χρόνια φεστιβάλ κινηματογράφου για νέους στην Ασία και την Ευρώπη. Το 2008 ο ίδιος και το κινηματογραφικό του συνεργείο επισκέφτηκε τις Σποράδες και γύρισε μια ταινία για την τηλεόραση της Κορέας με τίτλο “Μάνια, ένα κορίτσι επισκέπται τις Σποράδες”. Ο κ. Lim εμπνεύστηκε τόσο πολύ από τον πολιτισμό και την ιδιαίτερα φιλόξενη φύση των ανθρώπων που πρότεινε τη διοργάνωση ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ για νέους με το όνομα SIFFY σε συνεργασία με τη Jill Somer, Διευθύντρια του Ιδρύματος Τεχνών Σκοπέλου. Φέτος, ο κ. Lim επιστρέφει με τον Taedon Oh, Καθηγητή Τηλεόρασης στο Dong Ah Institute of Media and Arts, τον Kalman Czibolya, Διευθυντή του Zoom to Europe and Asia στην Ουγγαρία, τον Sittisak Chanyawut, Καθηγητή Τηλεόρασης στο Rajabat University στην Ταϊλάνδη, την Alexandra Fedina, Καθηγήτρια Ηθοποιίας στο Schepkin Theatrical School στη Ρωσία, και την Ekaterina Fedina, Ρωσίδα μουσικοσυνθέτρια.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και της Τουριστικής Επιτροπής και οργανώνεται και φιλοξενείται από το Ίδρυμα Τεχνών Σκοπέλου, έναν αμερικάνικο καλλιτεχνικό οργανισμό με έδρα τη Σκόπελο, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό να προωθήσει το διάλογο μεταξύ Ελλήνων καλλιτεχνών και της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας.
Μπορείτε να δείτε τις ταινίες του SIFFY 2009 ΕΔΩ
ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Jill Somer στη διεύθυνση info@skopart.org.

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στην Jill που χρόνια τώρα προσφέρει στην Σκόπελο χωρίς πολλά λόγια με
    πολλή σεμνότητα και απέραντη αγάπη.
    Jill σε ευχαριστούμε και σε αγαπάμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.