Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ραδιενεργά απόβλητα στη Χαλυβουργία;

Επερώτηση του Κ. Πουλάκη προς
τους κ. κ. Αγοραστό και Κοπάνα
Επερώτηση με αφορμή τις εξαιρετικά ανησυχητικές πληροφορίες, σχετικά με ραδιενεργό φορτίο το οποίο εντόπισαν οι αρχές της Σαρδηνίας σε πλοίο που μετέφερε απόβλητα από τη «Χαλυβουργία Βόλου» προς καύση, κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, προς τους κ.κ. Αγοραστό και Κοπάνα.
Όπως αναφέρει ο Κ. Πουλάκης στην επερώτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA στις 27 Ιουνίου, αλλά και σε ιταλικές εφημερίδες, πρόκειται για το πλοίο «Eilsum», το...
οποίο ξεκίνησε από τη «Χαλυβουργία» με προορισμό εταιρεία της Σαρδηνίας, για την παράδοση φορτίου επικίνδυνων αποβλήτων για περαιτέρω επεξεργασία και διαχείριση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης και του ελέγχου χτύπησε τρεις φορές ο συναγερμός ραδιενέργειας και το Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ραδιενεργού στοιχείου Καίσιο - 137. Το πλοίο – το οποίο υποτίθεται ότι είχε περάσει από σχετικούς ελέγχους και στην Ελλάδα – τέθηκε σε καραντίνα και επέστρεψε στον Βόλο την Πέμπτη 5 Ιουλίου.
Η εταιρία, στην οποία ανήκει και το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι πραγματοποιεί «αυστηρούς ελέγχους με ανιχνευτές τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία ραδιενέργειας τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στο τελικό προϊόν», όπως όμως σημειώνει ο κ. Πουλάκης «η πραγματικότητα και το πρόσφατο εξόχως ανησυχητικό συμβάν φαίνεται να τη διαψεύδει».
Ο Κ. Πουλάκης στην επερώτησή του τονίζει ότι «η πιθανότητα ύπαρξης ραδιενεργών αποβλήτων στη “Χαλυβουργία Βόλου” συνιστά μείζον θέμα για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της Μαγνησίας και την προστασία του περιβάλλοντος» και ζητάει από τους κ.κ. Αγοραστό και Κοπάνα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βασιμότητα των ως άνω πληροφοριών και τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα, ζητά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενημερωθούν και να επιληφθούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, ΥΠΕΚΑ και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.