Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Αλκυόνης» συνέχεια...

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζητά δημοσίως από το Υπουργείο Ναυτιλίας να παρέμβει αμέσως προς επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων κυρίως με την Θεσσαλονίκη, σύνδεση που σήμερα βρίσκεται ακόμη στον αέρα. Συγκεκριμένα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δηλώνει τα εξής:
«Η πρόσφατη αναβολή στα δρομολόγια με τις Σποράδες εν μέσω τουριστικής περιόδου προξένησε αναστάτωση τόσο στους ταξιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες του τουρισμού. Η αναβολή της σύνδεσης αυτής - με τρία δρομολόγια την εβδομάδα που θα ξεκινούσαν κανονικά στις 28 Ιουνίου- φυσικά επηρεάζει αρνητικά και την Μαγνησία με την...
μείωση της κίνησης του λιμανιού του Βόλου. Κατόπιν αυτού τίθενται τα εξής εύλογα ερωτήματα στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας που χρήζουν άμεσης απάντησης:
  1. Αληθεύει ότι η εταιρεία είχε πάρει έγκριση από τους προκατόχους σας στο Υπουργείο για έναρξη δρομολογίων από τις 14 Ιουλίου; Αν ναι, με ποια κριτήρια έγινε μια τέτοια «συνεννόηση» δεδομένου ότι έτσι χάθηκε μισός μήνας από το κρίσιμο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, το οποίο έχει και την υψηλότερη τουριστική κίνηση;
  2. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε άμεσα προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων και του Βόλου με την Θεσσαλονίκη;».

7 σχόλια:

  1. Αυτος ο Νομικός είναι ζωντανός ή έχει πεθάνει??
    Αν ζει να πάμε να τον παρακαλέσουμε να αγοράσει κανένα καράβι τύπου MACEDON να το βάλει στη γραμμή και να του πουμε ότι επειδη μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μήπως μας σώσει αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξέχαστα -με την κακή έννοια- τα "Μακεδών" και "Λήμνος", πλην όμως εξυπηρετούσαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το "Αλκυόνη" είναι αραγμένο στη Σαλαμίνα. Κάποιοι συμπεραίνουν από αυτό το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά φέτος. Μακάρι να μην είναι αλήθεια...

      http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?820-Αλκυόνη-Alkioni-Hayabusa-(IMO-9106211)&p=536980#post536980

      Διαγραφή
    2. ΄΄Κακή έννοια΄΄?? Γιατί? Αυτά δεν ήταν που εξυπηρετούσαν συνεχώς τα νησιά μας? Ποια εξυπηρετούν? Αυτά που έρχονται για 2 - 3 μήνες και φεύγουν? Έρχονται ΔΗΘΕΝ να προσφέρουν υπηρεσίες και μετά , άντε γειά? Να αρπάξουν την μπουκιά απ΄ το στόμα , αυτών που βρίσκονται εδώ ολόχρονα? 10 μήνες το χρόνο τα είχαμε τα πλοία που προαναφέρεις! Ποια είναι λοιπόν η ΄΄κακή έννοια΄΄? Μήπως θα μπορούσες να μας εξηγήσεις?

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το επιθετικό ύφος. Προφανώς δεν αντιλήφθηκες την βαρύτητα που ήθελα να δώσω γράφοντας "πλην όμως εξυπηρετούσαν". Η κακή έννοια είναι ότι επρόκειτο για πολύ παλιά και κακά πλοία, ακόμα και με τα στάνταρ της δεκαετίας του '90 οπότε και εκτελούσαν δρομολόγια. Μέχρι και σήμερα θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα εκ των δύο πλοίων να βγαίνει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μήνα Ιούλιο του 1996 και να παίρνει την στροφή για τα ανοιχτά μπαταρισμένο.

      Φυσικά και θα ήθελα να υπάρχουν έστω και αυτά για περισσότερους μήνες από 2 το καλοκαίρι με το ζόρι. Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι από άποψης ποιότητας πλοίου. Μιλάω σαν Θεσσαλονικιός που κατά πρώτον θέλω να έρθω απευθείας στην Σκόπελο χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς και κατά δεύτερον διαπιστώνω ότι η πόλη μου είναι εδώ και χρόνια άγονη γραμμή.

      Η επιθυμία -για να μην πω ανάγκη- ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης μου όλο το χρόνο είναι κάτι που διαλαλώ από τις αρχές του 2011 με διάφορους τρόπους, ένας από αυτούς ήταν και ένα online petition που έριξα σαν ιδέα αλλά δεν προχώρησε. Μια σκέψη που επίσης κάνω είναι να πιάσει ο δήμαρχός σας τον δικό μας και να πιέσουν μαζί για κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    4. Το ΄΄Μακεδών΄΄, ακόμη εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Λαύριο - Τζιά! Μια χαρά καράβι ήταν για τις Σποράδες. Και συνεχίζει να είναι εκεί που βρίσκεται! Μακάρι να το είχαμε ακόμη εδώ! Το ίδιο και το ΄΄Λήμνος΄΄! Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στο λιμάνι του Πειραιά , η εικόνα που αντίκρισα ήταν άκρως μα άκρως απογοητευτική! Ράγισε η καρδιά μου! Ένα λιμάνι άδειο!!! Που είναι οι εποχές που βρίσκονταν στοιβαγμένα το ένα πλοίο δίπλα στ΄ άλλο? Θέλαμε ταχύτητα! Να ΄σου το ένα ταχύπλοο , να ΄σου και τ΄ άλλο ταχύπλοο , να ΄σου και το ένα γρήγορο , να ΄σου και τ΄ άλλο το γρήγορο! Και στο τέλος? Τα νησιά μας να κινδυνεύουν να μείνουν δίχως πλοία! Ξέρεις τι κόσμο ανεβοκατέβαζαν και τα δύο αυτά πλοία που προανέφερες απ΄ τη Θεσ/νικη , εκείνες τις εποχές? Χιλιάδες επισκέπτες! Τι κι αν το είδες μπαταρισμένο εκείνη τη φορά? Σε μεμονωμένο συμβάν κολλάς? Δυστυχώς οι Σποράδες , τέτοιες στιγμές δεν θα τις ξαναζήσουν! Κι έτσι όπως πάνε τα πράγματα? Μην δούμε και τα χειρότερα...

      Διαγραφή
  2. Με τα καράβια τις κοινοπραξίας γιατί δεν ταξιδεύατε τότε γιατί δεν τα στηρίξατε ? μόλις σας έριξαν το εισιτήριο και σας ανέβασαν την ταχύτητα με το (JET FERRY) οι ανταγωνιστές τα αφήσατε και ΄΄ βούλιαξαν ΄΄ και πηγαίνατε με τα ξένα. Τώρα που τα ξανά ακρίβυναν και σας έριξαν την ταχύτητα λέτε που είναι τα δικά μας. Τα 2 καρπούζια στην μια μασχάλη κανένας δεν τα πήγε πολύ μακριά, του έπεσαν και έσπασαν δηλαδή και κουράστηκε και νηστικός έμεινε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλοι μου καμμία λύση έστω και τώρα υπάρχει? ας την ρίξει καποιος στο τραπέζι. όλα τα άλλα (καλώς ή κακώς) έχουν γίνει.Αν όμως δεν έχουμε βάλει μυαλό, καλύτερα να μην γίνει τίποτα.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.