Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αναζήτηση τυχόν ευθυνών για το «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» στη Σκόπελο

Το περιβόητο «πάρκο» όπως είναι σήμερα.
Εμφανή τα μεγάλα έργα που έγιναν...
Το κληροδότημα Μελαχρινού
που κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό
Συνάντηση των δικηγόρων του Δήμου Σκοπέλου και της εταιρίας «Αθανασίου – Σβερώνης», που είχε αναλάβει τα έργα στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», πραγματοποιείται με σκοπό να υπάρξει συμβιβασμός και να μην γίνει ο πλειστηριασμός του κληροδοτήματος «Οικία Mελαχροινού» για χρέη 160.000 ευρώ, αύριο 4 Ιουλίου.
Ο Δήμαρχος έλαβε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο να διαπραγματευτεί, ώστε το χρέος να εξοφληθεί σε όσες δόσεις συμφωνηθεί.
Κατά τη συζήτηση του θέματος στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος ενημερώνοντας τους συμβούλους είπε:
«Έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια για να έρθει η σημερινή δημοτική αρχή να βγάλει το φίδι από τον λάκκο.
Το θέμα αφορά το περιβόητο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο έγινε επί δημαρχίας κ. Περίσση. Έγινε ό,τι έγινε, κόπηκαν τιμολόγια, αλλά πάρκο δεν υπάρχει!
Ο εργολάβος δεν πληρώθηκε, πήγε τον Δήμο στα δικαστήρια, πέτυχε μια τελεσίδικη απόφαση και μετά από χρόνια αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να πάρει τα χρήματά του.
Γι΄αυτό τον λόγο, την Τετάρτη 4 Ιουλίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο του Δήμου, που προέρχεται από κληροδότημα, η οικία Μελαχροινού στην Καμάρα.
Το αρχικό ποσό των 94.000 ευρώ είναι σήμερα με τους τόκους 160.000 ευρώ.
Το έργο ξεκίνησε χωρίς εγκεκριμένη πίστωση.»
Εικαστικές παρεμβάσεις στο «πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής»
Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να διαπραγματευτεί, δημοτικοί σύμβουλοι όμως τόνισαν ότι σε αυτό το έργο «έγιναν κάποια πράγματα που πρέπει να κοιταχτούν. Μια υπέρβαση 50% και μια σύμβαση χωρίς εγκεκριμένη πίστωση... Βάζανε υπογραφές και ανάθεταν έργα. Να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και αν υπάρχουν να καταχωρηθούν...»