Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη ΔΟΥ

Eπιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, διαμαρτυρόμενη για το κλείσιμο της ΔΟΥ στο νησί. Η επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Γιολδάσης και η οποία κοινοποιείται στον Δήμαρχο, στον περιφερειάρχη και στους βουλευτές του νομού γράφει:
«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζετε το κλείσιμο των γραφείων της Δ.Ο.Υ. Σκοπέλου, το οποίο εξυπηρετεί τα νησιά Σκοπέλου και Αλοννήσου δηλαδή περίπου 15.000 κατοίκους, 60 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες, φορολογούμενους πολίτες, Συνταξιούχους, εργαζόμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Γνωρίζοντας την μέχρι τώρα πρακτική του...
Δημοσίου και των υπηρεσιών του για το πώς αντιμετωπίζει τους πολίτες και τους επαγγελματίες της χώρας, το κλείσιμο των γραφείων στην Σκόπελο θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
Θα υποχρεώνονται οι κάτοικοι των νησιών να ταξιδεύουν στον Βόλο, για να λύσουν θέματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις τα έχουν δημιουργήσει η κακή οργάνωση της πολιτείας με την τόση δαιδαλώδη γραφειοκρατία και πολυνομία.
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών θα πρέπει να διανυκτερεύουν εάν απαιτείται στον Βόλο για την επίλυση των θεμάτων, αυτό σημαίνει μακριά από την οικογένεια, εργασία και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε περιόδους τόσο μεγάλης ανεργίας, οικονομικής ύφεσης, ανασφάλειας των εργαζομένων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες με τις λιγοστές συγκοινωνίες και πολλές φορές με τον κίνδυνο του αποκλεισμού λόγου απαγορευτικού του απόπλου των πλοίων.
Η οικονομία της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στηρίζεται στον τουρισμό και στην οικοδομή και οι 2 αυτές δραστηριότητες έχουν κατά πολύ να κάνουν με το γραφείο της Δ.Ο.Υ. Σκοπέλου.
Η σκέψη για διατήρηση ενός υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ. στον Δήμο Σκοπέλου κατ’ αρχήν και στην συνέχεια την ενσωμάτωσή ή δημιουργία ΚΕΠ, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και φόβους μας για το ποια είναι η νησιωτική πολιτική;
Τι ακριβώς επιθυμεί η πολιτεία;
Την απομάκρυνση των κατοίκων από τα νησιά και την συγκέντρωση μας σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως την 10ετία του '70;
Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη;
Θα πρέπει να ταλαιπωρούμαστε και να ξοδεύουμε χρήματα ταξιδεύοντας στον Βόλο για να επιλύουμε θέματα που μας αφορούν;
Με εκτίμηση
Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου
Ιωάννης Γιολδάσης
Πρόεδρος του Δ.Σ.

11 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Πρόεδρε
    ετεροχρονισμένη την βλεπω την επιστολή.
    Ήδη ο Δήμαρχος έχει απαντήσει θετικά για φιλοξενεία των υπηρεσιών της ΔΟΥ σε δημοτικά γραφεία.
    Υ.Γ.: Δεν γνωρίζω αν ζήτησε την γνώμη δημοτικών παρατάξεων και φορέων, όπως π.χ. της Ένωσης Ξενοδόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ καλε μου κ.προεδρε!αληθεια πιστευεις οτι ο υπουργος και οι υφισταμενοι του θα διαβασουν προσεκτικα την επιστολη σουκι θα καταλαβουν το δικιο μας;και αν το καταλαβουν θα κανουν κατι αλλο απο αυτα που προγραμματισαν μονοι τους η με την βοηθεια των φιλων μας του εξωτερικου;η μηπως ας στειλουμε και μεις ενα γραμμα στους αρμοδιους φορεις ετσι για να πουμε οτι κατι καναμε.με πιανει στενοχωρια οταν διαβαζω τετοιες επιστολες.στη λερο παντως κανανε καταληψη και εκτακτα δημοτικα συμβουλια και μεσιστιες σημαιες και δηλωσεις οτι ειναι ανεπιθυμητοι στο νησι τους οι πολιτικοι που προωθουν τετοιες λυσεις.και μπορει να μην πετυχουν τιποτε αλλα τουλαχιστον δειχνουν και δηλωνουν την αντιθεση τους με εναν δυναμικο τροπο για τα μετρα που προωθει η κυβερνηση.και μη μου πεις οτι εκει ειναι διαφορετικες οι συνθηκες η περισσοτεροι οι εξυπηρετουμενοι απο την δικη τους ΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δημαρχος ειναι Τσαρος!!!
    Αυτος διαταζει οι δημ.συμβουλοι του μονο συμφωνουν
    Ναι σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα σε ενδιαφερει η ομαλη λειτουργια του δημου , που μας αφορα ολους μας , δεν πρεπει να γραφεις τετοια περι τσαρου κλπ … το μονο που πετυχαινεις ειναι να φουντωνεις την ασβεστη ζηλεια μερικων δημ . συμβουλων απεναντι στο δημαρχο … που καραδοκουν στη γωνια για να του φανε τη θεση … σκεψου το και σκεψου τι μας περιμενει αν συμβει κατι τετοιο …

      Διαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ[ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ]ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,ΛΕΩ ΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ!ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ?ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΠΕΣΕ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΚΟΠΟΡΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΤΣΙ!!!ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ......ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥ.

    ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ....ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ ΝΗΣΟΥΣ

    ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΠΤΕΝ ΤΖΩΡΤΖ ΤΙ ΚΑΝΕΙ

    SCOPELOS BANK

    MHN ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καιρό τώρα θέλω να εκφράσω κάποια απορία / ερώτηση.
    σπανίως εχω δει σχόλιο ενυπόγραφο και ήθελα να ξέρω
    οι σχολιάζοντες έχουν λόγο (και ποιον) να γράφουν ανωνύμως;

    για τυχον απάντηση προκαταβολικώς ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λόγοι Σπύρο είναι πάντοτε "πολιτικοί"...

      (δυστυχώς)

      Διαγραφή
  8. ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ........!!!! ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΑΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.