Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Α.Κ.Π. Σκιάθου: Δημόσια διαβούλευση και λήψη αποφάσεων για τον Τουρισμό

Το σοβαρότερο θέμα της Σκιάθου, το μοναδικό, δυστυχώς, προϊόν του νησιού, ο Τουρισμός, δεν αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολτών Σκιάθου και γι΄ αυτό τον λόγο ζήτησε και προκάλεσε δημόσια διαβούλευση και λήψη αποφάσεων. Η ΑΚΠΣ που ζητά σε αυτή τη διαβούλευση τη συμμετοχή όλων των Σκιαθιτών, μετά το δημοτικό συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:
Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2013, το οποίο ήταν και το βασικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου 2012, όπως και όλα τα άλλα σοβαρά θέματα μέχρι τώρα, ήρθε διαμορφωμένο για να το υπερψηφίσουμε ή να το καταψηφίσουμε.
Επανειλημμένα, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, την οποία παρακολουθούμε αν και δεν συμμετέχουμε επίσημα ως μέλη, ζητήσαμε να...
γίνει μια συνάντηση φορέων και επαγγελματικών συλλόγων, για να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το είδος του τουρισμού και τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και η κοινωνία της Σκιάθου ποτέ μέχρι τώρα δεν κατέληξε σε μια κοινή γραμμή όσο αναφορά το θέμα του τουρισμού και είναι πολύ φυσικό, αφού, το κάθε μέλος της κοινωνίας της Σκιάθου διαφοροποιείται κυρίως επαγγελματικά, αλλά και ιδεολογικά.
Ζητήσαμε λοιπόν, από την επιτροπή τουριστικής προβολής να δραστηριοποιηθεί και να κάνει αυτό για το οποίο ορίστηκε, ξεκινώντας από την ενεργοποίηση όλων, φορέων και συλλόγων, για λήψη κοινής απόφασης. Ζητήσαμε δηλαδή δημόσια διαβούλευση.
Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής μέχρι τώρα έχει συνεδριάσει 3-4 φορές κυρίως για εγκρίσεις συμμετοχών σε εκθέσεις.
Οι δράσεις όλων (δήμου, συλλόγων, οργανώσεων, κλπ) πρέπει να έχουν τον ίδιο στόχο και δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης θα πρέπει και εδώ να βάλουμε προτεραιότητες.
Καταψηφίσαμε λοιπόν το πρόγραμμα που δεν ήταν τίποτε άλλο από μια απλή αντιγραφή του προτύπου του Υπουργείου, αλλά παράλληλα αναφέραμε μερικές από τις προτάσεις που θα κάναμε, αν το θέμα ερχόταν για συζήτηση και συνδιαμόρφωση.
Πιστεύουμε ότι πρώτα από όλα θα έπρεπε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες αλλά και τις δαπάνες στο θέμα του εσωτερικού τουρισμού.
Ο κατευθυνόμενος ή μαζικός τουρισμός εξασφαλίζει κυρίως μεγάλες μονάδες εκτός σχεδίου. Η μείωση του εσωτερικού τουρισμού δημιούργησε πρόβλημα στα μικρά καταλύματα και καταστήματα του χωριού γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να προϋπολογίσουμε 10.000 ευρώ για την προβολή στο εσωτερικό έναντι 55.000 ευρώ της προβολής στο εξωτερικό.
Το ποσό των 50.000 ευρώ για τις Ειδικές Δράσεις που προτείνονται [για νέα έντυπα 15.000, φωτογραφήσεις και διακόσμηση περιπτέρων 15.000, εμπλουτισμό ιστοσελίδας 15.000 ] είναι αόριστο και υπερβολικό.
Στην λίστα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα έπρεπε να βάλουμε αυτές που είναι ώριμες και όχι να τις απαριθμήσουμε όλες.
Ακόμη πρέπει να δούμε πώς θα επιτύχουμε πτήσεις (flight only) και όχι πακέτα.
Κυρίως όμως τονίσαμε ότι τουρισμός χωρίς εξασφάλιση εύκολης και οικονομικής πρόσβασης δεν νοείται. Πρώτο λοιπόν θέμα συζήτησης και ενεργειών πρέπει να είναι η προσβασιμότητα από αμφότερες τις πύλες μας , αεροδρόμιο και λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.