Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Οι δήμοι θα πληρώνουν τα ενοίκια των ΔΟΥ!

Αναγνώστης της efimeridas-sporades γράφει:
«Kαλημέρα,
Με επείγον έγγραφο που στάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Σκοπέλου στις 11 Οκτωβρίου καλείται ο Δήμος να απαντήσει μέχρι τις 15(!) Οκτωβρίου έαν προτίθεται να φιλοξενήσει τη ΔΟΥ Σκοπέλου και το ΙΚΑ στα ακίνητα που κατέχει προκειμένου να αποφύγουν το κόστος του ενοικίου.
Αν ο Δήμος απαντήσει αρνητικά τότε πάμε για κλείσιμο των υπηρεσιών και απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες Σκοπέλου και Αλοννήσου οι οποίοι θα εξυπηρετούνται στο Βόλο!
Είναι στα «χέρια» του Δήμου που θα οδηγηθεί το νησί, γιατί έπεται και συνέχεια με άλλες υπηρεσίες...
Ας γίνει γνωστό σε όλους...
Πρέπει να τους πιέσουμε για το καλό του νησιού και αποφυγή κλεισίματος των υπηρεσιών.»
Εν τω μεταξύ όπως διαβάζουμε στην «Ελευθερία» της Λάρισσας και σε ρεπορτάζ του Γιώργου Μακρή:
«Να καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία των εφοριακών...
υπαλλήλων και να τους παράσχει τον εξοπλισμό τους (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραέσσερα φορολογικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προτίθεται να ιδρύσει από την 1η Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών στο νομό Λάρισας «αντικαθιστώντας» τις ΔΟΥ Αγιάς, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων που καταργούνται καθώς σε κάθε νομό θα μείνει σε λειτουργία μία μόνο ΔΟΥ.
Συνολικά, σ' όλη τη χώρα πρόκειται να ιδρυθούν 94 φορολογικά ΚΕΠ δυναμικότητας 1-4 εφοριακών (ανάλογα με το μέγεθος του δήμου), ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας θα ιδρυθούν άλλα έξι: στη Μαγνησία σε Αλμυρό, Σκιάθο και Σκόπελο, στην Καρδίτσα σε Μουζάκι και Σοφάδες καθώς και στην Καλαμπάκα του Ν. Τρικάλων.
Για να ιδρυθούν, όμως, τα φορολογικά ΚΕΠ θα πρέπει οι δήμοι μέχρι την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου να δηλώσουν εγγράφως στο υπουργείο Εσωτερικών ότι συμφωνούν με τους όρους που θέτει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή:
-Οι δήμοι αναλαμβάνουν να παραχωρήσουν δωρεάν χώρο για τη στέγαση του φορολογικού ΚΕΠ και να καλύπτουν όλα τα έξοδά του όπως ρεύμα, νερό, θέρμανση (εξυπακούεται ότι πρέπει να υποδείξουν συγκεκριμένο χώρο και πόσους εργαζόμενους χωρά). Ακόμη κι αν σήμερα η ΔΟΥ στους εν λόγω δήμους στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, θα μεταφερθεί σε χώρονα καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία των εφοριακών υπαλλήλων και να τους παράσχει τον εξοπλισμό τους (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραέσσερα φορολογικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προτίθεται να ιδρύσει από την 1η Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών στο νομό Λάρισας «αντικαθιστώντας» τις ΔΟΥ Αγιάς, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων που καταργούνται καθώς σε κάθε νομό θα μείνει σε λειτουργία μία μόνο ΔΟΥ.
Συνολικά, σ' όλη τη χώρα πρόκειται να ιδρυθούν 94 φορολογικά ΚΕΠ δυναμικότητας 1-4 εφοριακών (ανάλογα με το μέγεθος του δήμου), ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας θα ιδρυθούν άλλα έξι: στη Μαγνησία σε Αλμυρό, Σκιάθο και Σκόπελο, στην Καρδίτσα σε Μουζάκι και Σοφάδες καθώς και στην Καλαμπάκα του Ν. Τρικάλων.
Για να ιδρυθούν, όμως, τα φορολογικά ΚΕΠ θα πρέπει οι δήμοι μέχρι την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου να δηλώσουν εγγράφως στο υπουργείο Εσωτερικών ότι συμφωνούν με τους όρους που θέτει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή:
-Οι δήμοι αναλαμβάνουν να παραχωρήσουν δωρεάν χώρο για τη στέγαση του φορολογικού ΚΕΠ και να καλύπτουν όλα τα έξοδά του όπως ρεύμα, νερό, θέρμανση (εξυπακούεται ότι πρέπει να υποδείξουν συγκεκριμένο χώρο και πόσους εργαζόμενους χωρά). Ακόμη κι αν σήμερα η ΔΟΥ στους εν λόγω δήμους στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του υπουργείου Οικονομι που θα παρέχει δωρεάν ο δήμος.
-Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει να καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία των εφοριακών υπαλλήλων και να τους παράσχει τον εξοπλισμό τους (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία) που προφανώς υπάρχουν αφού στους εν λόγω δήμους λειτουργούσαν μέχρι τώρα ΔΟΥ.
-Τα φορολογικά ΚΕΠ θα αντικαταστήσουν τις καταργούμενες ΔΟΥ μόνο στο κομμάτι των εργασιών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς δηλαδή να διαθέτουν τμήματα Δικαστικού, Ελέγχου, κ.ά. (υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρόταση είχε υποβάλλει ο Λαρισαίος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμάς Ψύρρας σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη από κοινού με τους δημάρχους Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο και τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου κ. Θ. Νασίκα).
Το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει έως την προσεχή Δευτέρα να συγκεντρώσει τις απαντήσεις των 94 δήμων και να τις κοινοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει σε σχετικό έγγραφό του ότι ορίζει την 1η Νοεμβρίου 2012 ως ημέρα έναρξης λειτουργίας των φορολογικών ΚΕΠ. Επιπρόσθετα, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποδείξει και τυχόν άλλους δήμους, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια απομακρυσμένων περιοχών, προκειμένου να ιδρυθούν και σ' αυτούς φορολογικά ΚΕΠ.»

17 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλή ρύθμιση!
    Τα "Φορολογικά ΚΕΠ" βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, σε ότι αφορά στον παράνομο πλουτισμό των εφοριακών.
    Παραδείγματα έχουμε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΠ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η Δ.Ο.Υ!!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό είναι το αποκορύφωμα ενός σχεδίου που θέλει τους δήμους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα παραγγέλματα και τις αυξημένες απαιτήσεις της κεντρικής εξουσίας, με απώτερο σκοπό (της κεντρικής εξουσίας), οι διάφορες αυτές υπηρεσίες να παραχωρηθούν στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες και επιχειρηματίες. Μήπως κάτι παρόμοιο δεν έγινε με το θέμα της καθαριότητας σε μεγάλους δήμους της χώρας όπου πλέον αυτή την έχουν αναλάβει εταιρίες καθαρισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!!ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 50΄ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΠΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥ.ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥ. ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΙΑ ΚΟΤΣΑΝΑ;

      Διαγραφή
    2. ΑΝΟΙΞΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΣΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΟΥΜΕΝΕ......

      Διαγραφή
  5. Καλή ρύθμιση ώστε να σταματήσει η κουτοπονηριά όλων των πολιτών να νομίζουν, ότι όταν το ΄΄κράτος΄΄ πληρώνει ή όπως την λένε ''Κεντρική εξουσία'' γλιτώνουν τα χρήματα από την τσέπη τους. Προφανώς γιατί δεν πληρώνονυ φόρους. Και μετά έρχεται τρισχειρότερα το τίμημα, με χαράτσια από το πουθενά.. να καλύψουν τα διάφορα έξοδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κλείσιμο της ΔΟΥ συνέβαλαν και οι υπάλληλοι της. Εδώ και πολλά χρόνια, όταν πήγαινε πολίτης να εξυπηρετηθεί, στρίβαν τα έντερά τους. Αν τους ρώταγες κάτι, σε παρέπεμπαν σε λογιστή για να εξυπηρετηθείς. Τους πήγαινες τη φορολογική σου δήλωση και προσπαθούσαν να το αποφύγουν, στέλνοντάς σε στο λογιστή για να τη καταθέσει ηλεκτρονικά. Το ίδιο συνέβαινε και με το ΦΠΑ. Ο κόσμος δρομολογήθηκε να εξυπηρετείται απ΄το λογιστή ή το ίντερνετ. Αλλιώς να εξυπηρετούν 1000 φορολογούμενους, αλλιώς 10 λογιτές. Νόμιζαν ότι θα τους άφηναν να απολαμβάνουν τα τεράστια προνόμια που είχαν, έναντι των άλλων εργαζομένων. Όταν άρχισαν οι περικοπές, ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ήρθε η στιγμή της παρακμής. Βεβαίως πλήτεται ολόκληρο νησί, αλλά περισσότερο πλήτονται οι προνομιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕς ΕΦΟΡΙΕς!!!!ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ...)ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η Δ.Ο.Υ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά τα σχόλια που κάνεις σχετικά με τα ταξίδια που έχω κάνει και τι κόβει το μάτι σου, τι νόημα έχει. Τοποθετήσου ευθέως για το θέμα και τα υπόλοιπα είναι περιτά. Αν εσύ είσαι απ΄αυτούς που εξυπηρετήθηκαν από τη ΔΟΥ πρόσχαρα, μπράβο σου. Αν πάλι θεωρείς ότι αυτά που κατέθεσα δεν ισχύουν και είναι ψευδή, άποψή σου. Αφού έχεις εμπειρίες πλούσιες, παρέθεσε τις.

      Διαγραφή
    2. Προς 16/10/12 9:31μμ
      Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή...

      Διαγραφή
  8. αν υποθεσουμε οτι καλως απαντησε θετικα ο κ. δημαρχος μας στο αιτημα του υπουργειου και εχουμε και τον χωρο,αναρωτιεμαι πως ο δημος μας θα καλυψει τα υπολοιπα,πλην της μισθοδοσιας και του εξοπλισμου-παρεμπιπτοντως, δεν ειναι ξεκαθαρο τι ακριβως θα πληρωνει η κεντρικη εξουσια-.ακουμε για φοβερες μειωσεις των εσοδων του δημου μας.αν ειναι αληθεια θα ηθελα να ξερω πως θακαλυπτονται τα υπολοιπα εξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΥ .

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ Κ ΘΑ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΛΙΜΜΕΝΙΚΟ

    4ο ΡΑΙΧ---

    ΓΚΟΥΝΤ ΝΑΧΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.