Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η σιωπή των αμνών...

Αναγνώστης/ρια γράφει:
Παρακολουθώντας κανείς τις αναρτήσεις στο blog διαπιστώνει εύκολα ότι μάλλον απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και γενικότερα του αριστερού χώρου.
Απόψεις που εκφράζονται και διατυπώνονται γενικότερα στη Θεσσαλία από άτομα που ανήκουν στο δεξιό και κεντροδεξιό περιβάλλον σπάνια έως και καθόλου προωθούνται ή αναδημοσιεύονται. Το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο άρθρο. Είναι γενικό, μια διαπίστωση. Παρακολουθώ το BLOG καθημερινά.
Ευχαριστώ!
Αγαπητέ/η φίλε/η
Φωτογραφία εποχής..!
Μάλλον δεν παρακολουθείς την εφημερίδα ή δεν την παρακολουθείς καιρό, αφού έχει μια συνεχή παρουσία στα νησιά 8 και πλέον χρόνων και έχει δημοσιεύσει 100ντάδες ερωτήσεις και άρθρα αυτού του χώρου.
Είναι λάθος ότι δεν δημοσιεύουμε απόψεις του δεξιού ή κεντροδεξιού χώρου.
Απλά τα στελέχη αυτού του χώρου δεν έχουν να πουν τίποτα και έχουν σιγήσει... Δεν μας λένε τίποτα για την συγκοινωνία, την παιδεία, την υγεία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων στα νησιά μας. Δεν έχουν εξηγήσει επαρκώς γιατί ψήφισαν όσα ψήφισαν και φθάσαμε ως εδώ...
Που είναι η Ντελεδήμου, ο Καρτάλης, η Ροδούλα, ο Νάκος, ο Σούρλας, η Μακρή και τόσοι άλλοι που βομβάρδιζαν το mailbox της εφημερίδας με...
επερωτήσεις και άρθρα του τύπου «Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι κάτοικοι των Σποράδων;» και άλλα παρόμοια.
Γιατί δεν κάνουν μια βόλτα σήμερα στις Σποράδες να δουν πως περνάμε και να μας εξηγήσουν γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, γιατί όσοι χρειάζονται φάρμακα πρέπει να λαμβάνουν γενόσημα ή αλλιώς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, γιατί με τα λεφτά που παίρνουμε πρέπει να ζούμε 20 ημέρες τον μηνά αντί για 30, γιατί οι επιχειρήσεις κλείνουν και τόσα άλλα γιατί για τα οποία είχαν απαντήσεις πριν μερικά χρόνια...
Θα εκτιμούσα μια απάντηση...
Σ.Σ.: Ζητώ συγγνώμη για το «πρόχειρον» της απάντησης, αλλά τρέχω για τον «Ορφέα». Έχει συνέλευση σήμερα. Θα τα πούμε αναλυτικότερα άλλη φορά...

8 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΕ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ;ΟΤΙ ΞΕΡΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ;ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ.ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ,ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ,ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ,ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Η ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΜΕ 590 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό blog αδίκως παραπονιέσαι. Όλοι αυτοί οι πολιτευτές, των οποίων τα ονόματά τους αναφέρεις, θα ξανάρθουν στο νησί για να μας δουν και να μας ρωτήσουν «τι χαμπάρια;»

    Δέκα μέρες πριν τις επόμενες εκλογές!

    Υ.Γ. Ξέχασες στα ονόματα να βάλεις και τον φίλο των νησιών Απ. Παπατόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έλειπε...να έχετε και φιλοδοξίες για άποψη στην εφημερίδα..! Θα πρεπε να ντρέπεστε να ζητάτε δημόσια από οποιοδήποτε blog να εκφέρετε γνώμη ως κόμμα/κόμματα. Το ότι υπάρχουν ακόμη πολίτες που υποστηρίζουν σθεναρά κεντροδεξειά κόμματα είναι λυπηρό, το λιγότερο....!!!

      Διαγραφή
  3. Σταμάτης Ι. Ορφανός8 Οκτωβρίου 2012 στις 12:51 π.μ.

    Θα ξεκινήσουμε λοιπόν τον σχολιασμό μας με απάντηση στον τελευταίο ΑΝΩΝΥΜΟ φίλο στις 1.43 χθες το μεσημέρι .
    Λυπηρό είναι ίσως για εσένα , μιας και ξεχνάς πως οι Σποράδες εξέλεξαν πρώτο κόμμα την Ν.Δ και πρώτο σχηματισμό στις περιφεριακές εκλογές τον συνδιασμό του Αγοραστού . Άρα σίγουρα περιφρονείς τις δημοκρατικές διαδικασίες και σίγουρα περιφρονείς και την ψήφο των συμπολιτών σου. Δεν ειναι βέβαια κάτι που με ξενίζει προσωπικά μιας και το τελευταίο τρίμηνο κυριαρχούν οι ιδέες των ορφανών του Στάλιν και του Χιτλερ στην πατρίδα μας . Δηλαδή τα άκρα . Οι αναφορές περί δημοκρατίας της Βαιμάρης δε δεν είναι τυχαίες και προέρχονται από όλους τους χώρους .
    Προφανώς δε θα εισαι πολυ΄υπερήφανος / νη για την δημοκρατικότητα της αριστερής παράταξης με την αρθροφραφία της Αυγής ας πούμε τελευταία που λοιδωρεί διαφορους βουλευτες με τελευτάιο κρύσμα τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ψαριανό . Ισως ακομα δεν θα εισαι και πολύ υπερήφανος / νη για τις πράξεις της Χρυσής Αυγής μεσα και έξω από το κοινοβούλιο . Ή μηπως είσαι;;;
    Μετά προς την εφημερίδα το σχολιό μου . Ναι πράγματι τα όσα αναφέρει ο συντάκτης της ειναι υπερβολικά μαις και έχω πολλές φορές παρατηρήσει οτι αναφέρετε ανεξαρτητος παραταξεις τα οσα συμβαίνουν στο τόπο μας.
    Αναφέρατε όμως αποσπασματικά κάποια ονόματα τα οποια τυχαίνουν να ειναι της κυβερνώσας παραταξης . Αραγε ο Συριζα προεξυψε απο παρθενογέννεση ;;; Κυβέρνησε ποτε την Νομαρχια μας ;; Τον κυριο Σκοτινιώτη τον γνωρίζετε; Ηταν υποψήφιος μόνο του ΠΑΣΟΚ ή και του Συν /συριζα;;; Υπήρξε ποτέ κανεις εκλεγμένος απο τον Συριζα βουλευτής ;;;; Ο σύντροφος Μεικόπουλος είναι η δεν είναι Γ.Γ της ΚΟΕ μαγνησίας ;; Η ΚΟΕ είναι κάτι νέο που έχει γενηθεί ή έχει μακρά ιστορία στην πατρίδα μας ;;;
    Με το να λετε οτι τα στελέχη αυτού του χώρου δεν έχουν να πουν τίποτα ξεχνάτε κάποιον;; Ρωτάω για να ξαναέρθω στην αρχική μου τοποθέτηση . Ο περιφεριάρχης μας έχει σιγήσει;; Δεν εμφανίζεται πουθενά;;; Μηπως ειναι στελεχος της μεγαλης δημοκρατικής παράταξης και δεν το ξέρουμε;;; Έκρυψε ποτέ την κομματική του ταυτοτητα;;; Ηταν βουλευτης και στελεχος τηςΝΔ για χρόνια;;;
    Λοιπον αγαπητέ συντάκτη της εφημερίδας ξέρεις οτι εκτιμώ και την αρθογραφία σου και την δουλειά που κάνεις γιατί εισαι η μονη σοβαρή και αμεση πηγη ενημέρωσης για την Σκοπελο και τις Σποράδες . Αλλά εισαι το ιδιο φαουλ οσο ειναι και ο φανατικός οπαδός της ΝΔ που σου έγραψε την άκυρη παρατήρηση .
    Δεν σου τα γράφω για να επανορθώσεις ουτε σαν παρατήρηση αλλά στος μέρες μας καλό ειναι να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Η ευθύνη είναι συλλογική για το που έφτασε ο τόπος και σωτήρες δεν υπάρχουν οπως θελουν καποιοι με τσιτάτα και θούριους να εμφανίζονται . Η ευθήνη βαρύνει ολους μας για τις επιλογές μας και βαρύνει και οσους συνεχίζουν ακόμα και τώρα να υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες .
    Γιατί φίλε συντάκτη οταν ευαγγελίζεσαι το νέο έχεις την ηθική τουλάχιστον υποχρέωση να μην χρησιμοποιείς τακτικές και μεθόδους από τα παλιά όπως λασπη ψεμα και υποσχέσεις που θα μείνουν υποσχέσεις.
    Αυτά γιατί και εσένα σου αρέσει να τα γράφεις όλα καθαρά και να συνεχίσεις έτσι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταμάτης Ι. Ορφανός8 Οκτωβρίου 2012 στις 1:21 π.μ.

    Επίσης θέλω να σου αναφέρω γιατί το παρέληψα οτι το νησί μας και την Μαγνησία έχει υπηρετήσει από τα έδρανα της βουλής ο Αποστολος Νανος από το ΚΚΕ . Και άλλοι .
    Ο παραπάνω σχολιασμός μου δεν ειναι μομφή προς εσένα σαν συντάκτη αλλά να το πάρεις σαν έκφραση αγωνίας που έστω και στο παραπέντε δεν έχει γίνει αντιληπτό οτι αντί να κατανέμουμε ευθήνες για τα κακώς κείμενα πρέπει ολοι μαζι μα όλοι μαζί να δουλέψουμε μπας και βρουμε λιμάνι καλό. Αριστεροί δεξιοι κεντρώοι ολοι.Και πιστεψέ με σαν νεος ανθρωπος που αγαπάει τον τόπο των γονιών του και σαν γιατρός ελάχιστα με ενδιαφέρει γαι το ποιος κατα την γνώμη του καθένα φταίει για το κατάντημα μας . Γιατι οταν μπλεκεται η πολιτική ο καθένας έχει άλλη γνώμη . Εμένα μου φαίνεται οτι για να έχουμε κέντρο υγείας μάχιμο και να μην κάνει το ασθενοφόρο 1 ωρα να παει να παρει το ασθενή στη Γλώσσα και να μην ειναι οι συναδελφοι αγροτικοί σαν χαμαληδες πρωι μεσημερι βραδυ θελει και λίγο δράση από όλους. Θέλει να κοιτάξουμε μπροστά και θέλει βρε αδερφέ και ευαισθησία το θέμα από όλους .
    Και πιστεψέ με το να λάβεις γενόσημο ειναι το λιγότερο κακό για την υγεία του ασθενή απο το να έχεις εναν γιατρό κακοπληρωμένο εφημερία 24 ώρες χωρίς εφόδια και χωρίς αναπλήρωση και χωρίς νοσοκόμα .
    Το να μηναναβουν τα φώτα του ελικοδρομείου γαι να παραληφθεί ο ασθενής μαλλον δεν φταίει ούτε η Ροδούλα ούτε ο Σουρλας ούτε η Ντελεδήμου ούτε ο Καρτάλης ούτε η Μακρή . Άλλωστε πολλούς από αυτούς τους έστειλε ο λαος εκει που επρεπε καλώς η κακώς σπίτι τους. Έτσι ειναι η δημοκρατία και ακλό ειναι αν μην την περιφρωνούμε . Γιατί μακάρι να μην έρθει ποτέ η ώρα να είναι για μας μια ανάμνηση σαν τις καλές μέρες με τα γεμάτα μαγαζιά και τα πολλά πλοία στην Σκόπελο.
    Καλή εβδομάδα σε όλους και ψυχραιμία . Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε ειναι κομματικοί διαχωρισμοί ειδικά στο μικρό νησί μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-.ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΙ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ.ΜΑΣ ΤΑΞΑΝΕ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ - ΤΟΤΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ -ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΕΙΩΝΟΤΑΝΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΜΑΣ ΤΑΞΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ CD ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ.ΜΑΣ ΤΑΞΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΞΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ Η ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΤΕΤΟΙΟΝ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ,ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΤΡΩΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ; ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΑΥΤΟΙ ΩΡΑΙΑ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.ΕΜΕΙΣ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΙΑ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΑΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΛΑΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΩΘΩΣ ΕΠΕΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ;ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς τον κ. ορφανο,που μπηκε στον κοπο να απαντησει σε τοποθετησεις συμπολιτων μας και ειναι προς τιμη του,αλλα και προς ολους τους βουλευτες ,υφυπουργους, υπουργους,προθυπουργους και εν γενει πολιτικους,συμπεριλαμβανομενων και αυτων της αριστερας.ελατε να μεινετε ενα μηνα στη σκοπελο η οπου αλλου θελετε στην ελλαδα χωρις χρηματα η με 590 ευρω.ετσι για να εχετε την εμπειρια για να ξερουμε ολοι για πιο πραγμα μιλαμε.ακομη και αν καποιοι απο εσας διετελεσαν καποτε φτωχοι η ανεργοι,αυτοι η οι γονεις τους,το εχουν ξεχασει. γνωριζουμε πλεον ολοι οτι η λεγομενη κριση αφορα την ευρωπη.και γνωριζουμε επισης οτι οποια παραταξη και αν κυβερνουσε τωρα θα ειχε τεραστια προβληματα να επιλυσει.αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μας κοροιδεψατε. και εδω ζηταμε συγνωμη εστω και απο τυπικη ευγενεια.και φυσικα εξακολουθειτε να μας κοροιδευετε.αν καποιος απο εσας ξερει πραγματι κατι για το περι αλληλεγγυης χαρατσι -δηλαδη που πηγαινει αυτο,ποιος τα εχει παρει μεχρι σημερα ας γραψει κατι,γιατι απο το χαζοκουτι δεν προκειται να μαθουμε τιποτε.και φυσικα αυτες οι τεραστιες θυσιες της πολιτικης σας καριερας με τα επωδυνα μετρα που ξερατε εκ των προτερων οτι θα παρετε,αλλα μας το αποκρυψατε,θυμιζουν αυτο που λεει ο λαος μας-ο κοσμος χαλαγε και η γρια ξεροχτενιζοτανε-.ποσο πραγματι θα στενοχωρηθουν ολοι οι ανεργοι,επισημοι και ανεπισημοι,και ολοι οι μισθωτοι και συνταξιουχοι και οι ελευθεροι επαγγαλματιες που κλεινουν τα μαγαζια τους ,για τις θυσιες της πολιτικης σας καριερας.ακομη και αν το σκεφτηκατε κρατειστε το για σας.δηλαδη τι κανει τωρα ο.καραμανλης;πειναει;δεν εχει να πληρωσει το δανειο του και θα μπει στην ευνοικη ρυθμιση να πληρωνει μικροτερη δοση;ειναι γραμμενος στο ταμειο ανεργιας.και ο καημενος ο κ.παπανδρεου;αληθεια τι κανει;νομιζω οτι πληρωνονται και οι δυο σαν βουλευτες αλλα δεν τους βλεπουμε στο κοινοβουλιο.αλλα αυτοι ειναι ανεργοι που πληρωνονται οπως και τοσοι αλλοι,αλλα καποιοι αλλοι δουλευουν χωρις να πληρωνονται.β.λ.συμβασιουχοι.και ο κ.παγκαλος με το τοσο ωραιο ονομα -συμβολικο-αληθεια πως θα ζησει; και θυσιασε και αυτος την πολιτικη του καριερα για το καλο της πατριδας.σταματω εδω γιατι με επιασε το στομαχι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταμάτης Ι. Ορφανος8 Οκτωβρίου 2012 στις 8:00 μ.μ.

    Ελπίζω φίλε μου που έγραψες στις 5.36 να μην μου προσάψεις τουλάχιστον ότι έχω κομματικούς λόγους που ανέφερα όσα ανέφερα . Έχω πάψει να ειμαι επισημα και ανεπίσημα μέλος κανενος κόμματος συνειδητά με το που τελείωσα από τηνΣχολή μου . Να ξέρεις πάντως οτι επειδή επισκέπτομαι το νησί συχνά 4-5 φορές το χρόνο και ζω μαζί με τους μονιμους κάτοικους του νησιού και επικοινωνώ σχεδόν καθημερινά μαζί τους ξέρω ακριβώς το πόσο δύσκολη έγινε η ζωή στο νησί μας ειδικά με το θέμα των τιμών της επικοινωνίας και της έλειψης κοινωνικών δομών και υγειας στο νησί . Να σαι καλά πάντως και μην το βάζεις κάτω . Πιστεψέ με εισαι πιο τυχερος/ρη απο όσους ζουν στην πόλη παρά τα προβληματά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.