Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Διάλεξη με θέμα τους νόμους της φύσης

Διάλεξη του Δρ. Βιοπληροφορικής Κατσαλούλη Παναγιώτη, με τίτλο «Η Επιστήμη της Πολυπλοκότητας στη Βιολογία - Πώς στη φύση μέσα από απλούς κανόνες παράγεται το σύνθετο», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012, και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γυμνάσιο Σκιάθου.
Ο δρ. Π. Κατσαλούλης σπούδασε Βιολογία στο...
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου ασχολήθηκε για πρώτη φορά με μοντελοποίηση βιολογικών διεργασιών με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μετά τη στρατιωτική του θητεία συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠ&Τ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη Βιοπληροφορική και τη στατιστική μελέτη βιομακρομορίων, όπως το DNA. Απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα με Άριστα - και μάλιστα πρώτος μεταξύ των συμφοιτητών του.
Συνέχισε τις σπουδές του εκπονώντας διδακτορική διατριβή στο ΤΠ&T με θέμα τη βιοστατιστική ανάλυση ολιγονουκλοετιδίων, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά το τέλος της διδακτορικής του διατριβής συνέχισε τη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», όπου από το 2008 έως σήμερα είναι συνεργαζόμενος ερευνητής Δ' Βαθμίδας.
Τέλος, έχει συνεργαστεί με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Φλέμινγκ», το Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.