Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

'Εκτακτο συμβούλιο στη Σκιάθο για τη ΔΟΥ

Σήμερα συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την παραχώρηση κτηρίου για τη στέγαση υπηρεσιών της ΔΟΥ Σκιάθου.
Το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφο με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου ζητούσε από το Υπουργείο Εσωτερικών το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου να αποστείλει πίνακα με τους ΟΤΑ των καταργούμενων ΔΟΥ που δέχονται να στεγάσουν Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Ως γνωστόν στη νέα χωροταξική κατανομή των ΔΟΥ προβλέπεται να...
παραμείνει σε λειτουργία μόνο 1 ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε Νόμου (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).
Για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις περιοχές των ΔΟΥ που ενοποιούνται θα ιδρυθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης για φορολογικές υπηρεσίες.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα παράσχει μόνο τους υπαλλήλους και τον υφιστάμενο εξοπλισμό ενώ κάθε άλλη λειτουργική δαπάνη θα επιβαρύνει τον Δήμο.
Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, Αναστασία Φιλαρέτου, μας είπε:
«Η ενοποίηση των ΔΟΥ είναι μέσα στις «μνημονιακές υποχρεώσεις» της χώρας μας, όπως αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών. Πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την λειτουργία των ΔΟΥ και σίγουρα θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες αλλά παράλληλα φοβούμαστε ότι το κλείσιμο της ΔΟΥ σε συνέχεια του κλεισίματος του Ειρηνοδικείου Σκιάθου, των υπηρεσιών του ΟΤΕ, του κλεισίματος του ΙΚΑ κλπ θα οδηγήσει στην ερήμωση του νησιού τους χειμερινούς μήνες.
Υπερψηφίσαμε την πρόταση γιατί η δαπάνη που θα προκύψει για τον Δήμο είναι πολύ μικρή σε σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη.»

2 σχόλια:

  1. Πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την λειτουργία των ΔΟΥ ;;; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πράξη θα δείξει...
      Οι υπηρεσίες των "Φορολογικών ΚΕΠ" είναι αντίστοιχες (σε διαφορετικό αντικείμενο βέβαια) με αυτές των ΚΕΠ που ήδη δραστηριοποιούνται -αρκετά χρόνια- σε όλη την Ελλάδα και προσφέρουν έργο.
      Αρκεί οι υπάλληλοι να είναι συνεργάσιμοι και available on desk.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.