Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Έτσι για να θυμόμαστε... (2)

«Βόρειες Σποράδες» (Στυλ. Παπαδημητρίου) / 1975
Σεπτέμβριος 1975
«Από της παρελθούσης ανοίξεως (Σ.Σ.: 1975) εκκολάπτεται ενταύθα η ιδέα της αποκτήσεως επιβατηγού οχηματαγωγού σκάφους υπό των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, συγχρόνου και καταλλήλου δια την καλυτέραν εξυπηρέτησιν των νησιών μας καθ΄ όλας τας εποχάς…
…Η παρούσα ανακοίνωσις αποσκοπεί εις την γνωστοποίησιν της κινήσεως και την δημιουργίαν συζητήσεων μεταξύ των κατοίκων της νήσου μας, ήτις εφ' όσον τελικώς αποδειχθή λογική και συμφέρουσα, να καταλήξη εις την απόκτησιν σκάφους, ανήκοντος εις τους κατοίκους των νησιών μας, με την ελπίδα της καλυτέρας γενικής εξυπηρετήσεώς των.
ο Δήμαρχος
Ε. Χαννάς»

8 σχόλια:

  1. Ολα ωραια και καλα προς τι η συγκεκριμενη ειδηση ?Ολοι οι δημοτικοι αρχοντες απο την μεταπολυτευση εως το 2010 αλλος λιγο αλλος πολυ ειτε καλην την πιστη ειτε για λογους επικοινωνιακους την προσπαθεια την εκανε,πια η σημασια του παραπανω κειμενου την συγκεκριμενη στιγμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TEN μην φοβάσαι...
      Τα αρχεία μου έφερα από την Αθήνα και το βρήκα στις τότε «Βόρειες Σποράδες».
      Μια ανακοίνωση του 1975 δεν αποτελεί είδηση, αλλά μου άρεσε η τελευταία παράγραφος που λέει μεταξύ άλλων «Η παρούσα ανακοίνωσις αποσκοπεί εις την την δημιουργίαν συζητήσεων μεταξύ των κατοίκων της νήσου μας...»
      Αυτό, αν θέλεις, είναι διαπίστωση. Η τοπική κοινωνία δεν συζητάει...

      Διαγραφή
    2. Αμα είχε LIKE το BLOG θα σου έκανα πολλά .
      Τρίτωνας

      Διαγραφή
    3. Τωρα ετυχε να διαβασω αυτη την αναρτηση, πολυ καθυστερημενα. Ενα πραγμα θελω να επισημανω, ποσο μπροστα πηγαινε το μυαλο του Χαννα. Ο περιφεριακος που ειναι ο πιο σημαντικος δρομος της Σκοπελου που απ οτι ειχα ακουσει θα του εδιναν το ονομα του. Ακομα και στον επικηδιιο του δεν αναφερθηκε το εργο του, Βαγγελη με συγχωρεις, ξερω πως ποτε δεν σου αρεσε η αυτοπροβολη. Σε ευχαριστω απο καρδιας,αν και ειναι πολυ αργα, για οτι προσφερες στον τοπο μας.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ.ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΟΥΣ;ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ Η ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ.ΥΠΑΡΧΕΡΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΙΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ανατριχιαστικό, αν σκεφτούμε απ΄το 1975 και δώθε πόσοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, αυλικοί, πέρασαν απ΄το Δήμο μας, πόσοι βολεύτηκαν οικονομικά, πόσοι απέκτησαν δόξα και καταξίωση, γνωριμίες, πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν σε εκλογές, σε μισθούς ανίκανων κ.λ.π. και το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Ντροπή τους! Αλλά ποιος να ντραπεί; Αυτοί που έχουν τσίπα, δεν ασχολούνται με τα κοινά. Διαβάζοντας το άρθρο του ΄75 είναι σαν να διαβάζω σημερινή εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω δεν μπορουμε να κανονισουμε και να ζητησουμε το αεροπλανο της αγονης γραμμης απο σκιαθο καθε παρασκευη και δευτερα πλεον να εχει συγχρονισμο με το πλοιο της γραμμης...

    χροοονια τωρα.. ειμαστε αξιοι της παθητικης μας στασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα κομματα και διαφοροι συλλογοι υπαρχουν;αν ναι, συζητουν θεματα γενικου ενδιαφεροντος οπως αυτο και ; δεν θα ηταν καλο να κανουν και μια ανακοινωσουλα περιληπτικα;και μηπως,μια και υπαρχουν,θα ηταν καλο να συνεργαστουν σε θεματα οπως αυτο,γιατι εν τη ενωσει η ισχυς.η μηπως οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.