Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τίτλοι τέλους για το εργοστάσιο της Diamont Print με τους εργαζόμενους άνεργους και απλήρωτους για μήνες

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, συνάντησαν λουκέτο οι 35 εργαζόμενοι της Diamond Print. Παραμονές δεκαπενταύγουστου και ενώ η εταιρία τους διαβεβαίωνε ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας πως θα συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται κανονικά, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως το εργοστάσιο δεν θα λειτουργήσει. Μάλιστα παρά την παρουσία τους στο χώρο εργασίας η εργοδοσία παρέμεινε άφαντη για να δώσει πειστικές απαντήσεις. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως οι δουλειές που τυπώνονταν μεταφέρθηκαν σε άλλο εργοστάσιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως η εργοδοσία έχει φρόντισε εδώ και καιρό να μεταβιβάσει το μηχανολογικό εξοπλισμό κρυφά, σε άλλη εταιρία του κλάδου.
Το συμπέρασμα είναι πως η εργοδοσία της Diamond Print, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες εταιρίες του κλάδου, αξιοποίησε την ανοχή του κρατικού μηχανισμού και της Κυβέρνησης για να αποχωρήσει συντεταγμένα διασφαλίζοντας τα κέρδη της και αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες του Συνδικάτου, της Σωματειακής Επιτροπής και μεμονωμένων εργαζόμενων εδώ και πάνω από δύο χρόνια στις αρμόδιες υπηρεσίες, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για ένα συντεταγμένο κλείσιμο που αφήνει τεράστια χρέη στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου του κλάδου, έρχεται να συμπέσει με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για έξοδο από τα μνημόνια και ερχομό της ανάπτυξης. Αυτή είναι όμως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, συχνά απλήρωτοι για μήνες και διασφάλιση της ατομικής περιουσίας των βιομηχάνων που αποφασίζουν να επενδύσουν αλλού τα χρήματά τους. Στον κλάδο έχουμε δει άλλωστε να κλείνουν επιχειρήσεις αφήνοντας εργάτες στο δρόμο κατά την περίοδο της ύφεσης και στη φάση της ανάπτυξης. Οι απολύσεις και η ανεργία είναι η καύσιμη ύλη για την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό που μας προβάλλουν ως υπέρτατο αγαθό του συστήματος.

Αυτό το σύστημα που καταστρέφει τις ζωές μας δεν μας βρίσκει σύμμαχους και δεν πρόκειται να το υπηρετήσουμε. Οι εργαζόμενοι έχουμε όπλο μας τον αγώνα και την αλληλεγγύη και με αυτά θα πορευτούμε. Το Συνδικάτο βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της Diamond Print και θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Απαιτούμε άμεσα από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις των συναδέλφων της Diamond Print.

Αγωνιστικά η Διοίκηση

Συνδικάτο
Τύπου και Χάρτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.