Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ένα τεράστιο πλαστικό "ψάρι" σε παραλία της Σκοπέλου!

Τρώμε, κάποιες φορές πίνουμε, αλλά κυρίως κολυμπάμε σε πλαστικό!
Τα πλαστικά σκουπίδια στη θάλασσα είναι ένα πρόβλημα, που ενώ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, δεν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε και το προσπερνάμε, αφήνοντάς το για τους άλλους! Από αυτή την “πλανητική κρίση”, όπως χαρακτηρίστηκε από την επικεφαλής του ΟΗΕ για θέματα των ωκεανών Λίζα Σβένσον, δεν εξαιρούνται, δυστυχώς,  οι παραλίες της Σκοπέλου στις οποίες τα πλαστικά και κυρίως τα “μικροπλαστικά” έχουν γίνει ένα με το βότσαλο.

Σε μία από αυτές τις παραλίες βρέθηκαν οι φίλοι του νησιού Massimo Calzati και Marika Sardo Cardalano και θέλησαν να στείλουν “μήνυμα διαμαρτυρίας” για την κατάσταση των Ωκεανών με έναν ξεχωριστό, δικό τους τρόπο. Έφτιαξαν ένα ψάρι  αποκλειστικά από κομματάκια πλαστικού που βρήκαν στην παραλία, θέλοντας να δείξουν το ενδιαφέρον τους αλλά και την ανησυχία τους για τη μόλυνση από μικροπλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Ο Massim και η Marika δεν σταμάτησαν εκεί. Συνεχίζοντας την προσπάθεια για λιγότερο πλαστικό σε θάλασσες και ακτές δημιούργησαν μια “σελίδα” στο facebook προτρέποντας κι άλλους να μαζεύουν τα πλαστικά από τις ακτές και να δημιουργήσουν “έργα Τέχνης” με μήνυμα το περιορισμό της χρήσης πλαστικού παγκόσμια.

ΦΩΤΟ: ©Massimo Calzati και Marika Sardo Cardalano





ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ