Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Παράνομη η ανάρτηση ελεύθερα διαθέσιμης φωτογραφίας σε νέα ιστοσελίδα χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού

Δικαστήριο ΕΕ: Η ανάρτηση φωτογραφίας σε διαφορετική ιστοσελίδα από αυτή που δημοσιεύθηκε αρχικά συνιστά παρουσίαση του έργου σε ένα νέο κοινό
[..]Το Δικαστήριο διευκρινίζει ότι, υπό την επιφύλαξη των εξαιρέσεων και περιορισμών που προβλέπεονται στην Οδηγία, κάθε χρήση του έργου από τρίτο πρόσωπο χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του δημιουργού του, θα πρέπει να θεωρείται ότι συνιστά παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων σε σχέση με το εν λόγω έργο.{...]
Με χθεσινή απόφασή του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η δημοσίευση σε ιστοσελίδα μιας φωτογραφίας που ήταν ελεύθερα προσβάσιμη σε άλλη ιστοσελίδα με τη συγκατάθεση του δημιουργού, απαιτεί νέα άδεια από τον εν λόγω δημιουργό (C‑161/17).
Το ΔΕΕ επισημαίνει ότι η ανάρτηση έργου το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, σε διαφορετική ιστοσελίδα από αυτή που δημοσιεύθηκε αρχικά με τη συγκατάθεση του δημιουργού του, συνιστά παρουσίαση του έργου σε ένα νέο κοινό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κοινό που είχε κατά νου ο δημιουργός όταν έδινε τη συγκατάθεσή του για τη χρήση του έργου του στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα αφορούσε σε κοινό εκείνης της ιστοσελίδας και όχι στο κοινό της ιστοσελίδας όπου δημοσιεύθηκε μετά ή του διαδικτύου γενικώς.

Σε σχέση με αυτό, το ΔΕΕ επισημαίνει ότι, μία τέτοια ανάρτηση θα πρέπει να διακρίνεται από την περίπτωση όπου καθίσταται προσιτό ένα προστατευόμενο έργο μέσω υπερσυνδέσμων, οι οποίοι οδηγούν στην ιστοσελίδα όπου έγινε η αρχική δημοσίευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.