Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

76 χρονών γίνεται σήμερα ο Μίμης Παπαϊωάννου / Φωτογραφίες από αγώνα του στη Σκόπελο

Ιούλιος 2008 | Δηλώσεις στην εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες"
Σαν σήμερα (23-8-1942) γεννήθηκε ο Μίμης Παπαϊωάννου, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και λάβαρο της ΑΕΚ στην οποία  αγωνίστηκε επί 17 συνεχείς περιόδους και μαζί της γνώρισε μεγάλες διακρίσεις. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Α΄Εθνικής  και τρία κύπελλα Ελλάδας.

Αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ και ήταν βασικός συντελεστής σε δύο εντυπωσιακές πορείες της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το 1968-69 στο κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1976-77 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Μίμης "τζαρτζάρεται" με τον παλαίμαχο του Α.Ο. Σκοπέλου Γιώργο Παχή
Κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος και αγωνίστηκε με τα γαλανόλευκα χρώματα από το 1963 έως το 1978, με 61 συμμετοχές 21 γκολ. Κατέχει την 5η θέση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών με την εθνική ομάδα.

Οι φωτογραφίες είναι από τον Ιούλιο του 2008, τις καλές εποχές, τότε που οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ με «σημαίες» και ονόματα «βαριά» ως ιστορία έρχονταν στην Σκόπελο με πρωτοβουλία του ΑΕΚτζη και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σεραφείμ Σοφιανίτη, συμμετέχοντας σε αξιόλογα τουρνουά παλαιμάχων.
Αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από τη διεθνή στατιστική υπηρεσία της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.