Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

«Δηλητήριο» το φοινικέλαιο για την καρδιά

Τους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση και χρήση φοινικέλαιου επισημαίνει καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Χάρβαρντ, η οποία το χαρακτηρίζει «καθαρό δηλητήριο» για την καρδιά. Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως, τόσο σε είδη διατροφής όσο και σε καλλυντικά, ενώ έχει επικρατήσει ο μύθος ότι είναι πανάκεια για σειρά προβλημάτων, δερματολογικών ή διατροφικών.

Σύμφωνα με την Κάριν Μίτσελς, επιδημιολόγο στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το φοινικέλαιο περιέχει τεράστια ποσότητα κεκορεσμένων λιπών, και ασφαλώς είναι «από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί κανείς να καταναλώσει στη διατροφή του».

Η Μίτσελς, που σχολιάζει με πολύ αρνητικό τρόπο και τη νέα μόδα και βιομηχανία των υπερτροφών, εξηγεί ότι έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρο από το φοινικέλαιο, ο οποίος δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική έρευνα.

Πολλά καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, αλλά και ιστοσελίδας που ασχολούνται με θέματα υγείας και ευεξίας, εμφανίζουν το φοινικέλαιο ως λύση σε προβλήματα όπως τα ξηρά μαλλιά και την πνευματική κούραση έως την παχυσαρκία και τις αιμορροΐδες. Στην αύξηση της κατανάλωσής του, με την αξία των πωλήσεων του το 2015 να φτάνει τα 225 εκατομμύρια δολάρια, έχουν επίσης συμβάλει και διάφορες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Γκούινεθ Πάλτροου, που συχνά μιλούν για το πόσο πολύ τις έχει ωφελήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.