Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Προς τις λιμενικές αρχές της περιοχής | Διαμελίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο

Πριν από λίγες ημέρες, έμαθα ότι, μερικοί συντοπίτες μου στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου, ερασιτέχνες ψαράδες, συνταξιούχοι (των 450 €), εντοπίστηκαν από σκάφος του λιμενικού σώματος στην παρακείμενη θαλάσσια περιοχή, ενώ ψάρευαν θράψαλα (καλαμάρια) και καταλογίστηκαν σ’ αυτούς πρόστιμα διαφόρων παραβάσεων. 
Οι παραβάσεις αυτές ήταν ότι χρησιμοποιούσαν φως που βρισκόταν προς τη μεριά της θάλασσας(300€), ότι ψάρευαν με σπίθα (300€), ότι δεν είχαν τα χαρτιά στη βάρκα τους, ότι το όνομα της βάρκας τους είχε ξεθωριάσει και δεν φαινόταν καλά κ.λ.π.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς όλα τα προαναφερθέντα ήταν παραβάσεις και τιμωρούνται με ανάλογα πρόστιμα. Τα πρόστιμα καταλογίστηκαν και οι συνταξιούχοι ερασιτέχνες κλήθηκαν να  απολογηθούν εγγράφως παρακαλώ,  ως μεγάλοι παραβάτες του νόμου και να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα αυτά ποσά για το βαλάντιό τους, στερώντας από τις οικογένειες τους ακόμα και τα απαραίτητα βιοποριστικά αγαθά. 

Οι υπηρεσίες έκαναν το έργο τους εξαντλώντας την  αυστηρότητά τους. Δεν θα κρίνω αν έκαναν καλά ή όχι τα όργανα, τιμωρώντας  τους παραβάτες. Αυτά ορίζουν οι κανονισμοί κι αυτά έπραξαν με κάθε αυστηρότητα.

Όμως ο απλός πολίτης αναρωτιέται; Υπάρχει δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση όλων των πολιτών στην Ελληνική Δημοκρατία; Η απάντηση νομίζω ότι έρχεται από μόνη της. ΟΧΙ.  Ο αδύναμος, ο φτωχός και αυτός που δεν έχει τα μέσα, είναι το θύμα. Γιατί τα γράφω  αυτά…. 
Εξηγούμαι:
Προχθές βράδυ περιμέναμε στο λιμάνι του Λουτρακίου συγγενικό μας πρόσωπο το οποίο ταξίδευε με το  επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο PROTEUS από το Μαντούδι Ευβοίας. Αναμενόμενη ώρα άφιξης του πλοίου η 19.00, σύμφωνα  με το πρόγραμμα της Εταιρείας. Τελική ώρα άφιξης του πλοίου 20.40 περίπου. Καθυστέρηση περίπου 2 ωρών. Οι επιβάτες, τόσο οι αφιχθέντες, όσο κι αυτοί που επρόκειτο να ταξιδέψουν αγανακτισμένοι, εξαγριωμένοι και διαμαρτυρόμενοι. Στο Μαντούδι της Εύβοιας οι επιβάτες περίμεναν  δυόμισι ώρες την άφιξη του πλοίου χωρίς μία φιάλη νερό και χωρίς κάποιος να τους ανακοινώνει την ώρα άφιξης του. Το φαινόμενο της καθυστέρησης του συγκεκριμένου πλοίου είναι  καθημερινό,  από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου. Επιβάτες έχουν χάσει άλλες συγκοινωνίες για τον τελικό τους προορισμό, ακόμα και πτήσεις για το εξωτερικό. Λιμενικές αρχές παρούσες - απούσες.

Καθυστερήσεις πλοίων ενός τετάρτου, έστω μισής ώρας τις θεωρώ εύλογες. Καθυστερήσεις όμως δύο ωρών, χωρίς σοβαρό λόγο τις θεωρώ άκρως  απαράδεκτες! Ποιες είναι οι κυρώσεις για τις πολύωρες καθημερινές αυτές καθυστερήσεις του πλοίου; Έμαθα ότι αντιμετωπίζονται περιοδικά από τις Λιμενικές Αρχές με ένα πρόστιμο του ποσού των 400€ (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό - πληροφορίες). Αν πράγματι όμως ισχύει αυτό, τότε είναι τραγική η σύγκριση των επιβληθέντων προστίμων στον συνταξιούχο ερασιτέχνη ψαρά για τις μικροπαραβάσεις του και αυτού των περιοδικών προστίμων στις ναυτιλιακές εταιρείες για τις πολύωρες, χωρίς λόγω καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους.  

Στους φτωχούς συνταξιούχους ερασιτέχνες, που πάνε να φέρουν κάτι στο σπίτι τους για να φάνε, εξαντλείται η αυστηρότητα των Λιμενικών Αρχών, ενώ στις ναυτιλιακές εταιρείες τα πρόστιμα –αν υπάρχουν– είναι χάδια, ανεπαίσθητα. Να γιατί λοιπόν ισχυρίζομαι ότι η πολιτεία με τις Αρχές της εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολίτες τους.

Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα ζητώ ταπεινά συγγνώμη κι ευχαρίστως θα θέλαμε  να ενημερωθούμε υπεύθυνα και δημόσια  από τις αρμόδιες Αρχές.

Θα ήταν καλό και φρόνιμο αντί οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής να εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους ντόπιους συνταξιούχους ερασιτέχνες ψαράδες για τις μικροπαραβάσεις τους, να εξαντλούν και την αυστηρότητά τους στην προστασία των λουομένων στις παραλίες της περιοχής από τους επιδειξίες ιδιοκτήτες ταχύπλοων σκαφών, που με ιλιγγιώδεις ταχύτητες περιφερόμενοι στις παραλίες της περιοχής. θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των λουομένων. Θα ήταν καλό και φρόνιμο οι Λιμενικές Αρχές να εξαντλούν την αυστηρότητά τους και στις ναυτιλιακές εταιρείες και να μην αντιμετωπίζονται οι επιβάτες - πολίτες ως ζώα, χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς κανείς αυτεπάγγελτα να τους προστατεύει.

Ελπίζω τα γραφόμενά μου να βρουν ώτα ευήκοα για να αντιμετωπιστούν σ΄ αυτή τη χώρα τα κακώς κείμενα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Υδραίος Γιάννης
Εκπαιδευτικός
ερασιτέχνης ψαράς κατά την καλοκαιρινή περίοδο
φανατικός λάτρης του ερασιτεχνικού ψαρέματος.
  
Υστερόγραφο: Νομίζω πως αν η επιστολή μου δεν απαντηθεί, ότι έχω το δικαίωμα να θεωρώ ότι όλα όσα παραπάνω προανέφερα είναι αληθινά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.