Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Θανάσης Νάκος για τα προβλήματα που υπάρχουν στα λιμάνια των Σποράδων

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε αναφορά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τις απαραίτητες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στα λιμάνια της Σκοπέλου, του Λουτρακίου, του Αγνώντα, του Πατητηρίου και της Σκιάθου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νάκος επανέρχεται στη Βουλή για τρίτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες ζητώντας εξηγήσεις από...
τους αρμόδιους Υπουργούς για τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στα λιμάνια των νησιών των Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα με την τελευταία Αναφορά του βουλευτή, είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν άμεσα ο μερικός καθαρισμός των λιμένων Σκοπέλου και Λουτρακίου, η αποκατάσταση βλαβών στον Αγνώντα Σκοπέλου και στο Πατητήρι Αλοννήσου, καθώς και ο καθαρισμός του υπολοίπου της λιμενολεκάνης Σκιάθου. Για παράδειγμα, με τα σημερινά δεδομένα το πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» δεν μπορεί να προσεγγίσει σε κανένα από τα προαναφερόμενα λιμάνια γιατί υποσκάπτει τα σημεία πρόσδεσης. Όμως, για να ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω εργασίες χρειάζεται η στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η ενίσχυση του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου με τα αναγκαία προϋπολογισμένα ποσά για κάθε έργο.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στα παραπάνω λιμάνια, γι΄αυτό σήμερα είναι αναγκαίο να ληφθούν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κατά την επομένη τουριστική περίοδο να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς περαιτέρω προβλήματα για τους τουρίστες και τους κατοίκους των νησιών. Τα νησιά των Βορείων Σποράδων αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τον Ελληνικό Τουρισμό και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας, ώστε με τις κατάλληλες υποδομές να μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους, αλλά και να παρέχουν στους μόνιμους κατοίκους τη δυνατότητα της ασφαλούς και γρήγορης μετάβασής τους σε αυτά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Νάκος, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επιδείξει το απαραίτητο προσωπικό ενδιαφέρον και να βοηθήσει εμπράκτως το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου στις προσπάθειες που αυτό κάνει για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων στα λιμάνια των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.