Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Χωρίς πλοίο από Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΥΕΝΑΝΠ (Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε2, αίθουσα 577), πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο ενέκρινε το δρομολόγιο με το επιβατηγό "ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ", στην γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου - Σκιάθου - Σκοπέλου - Αλοννήσου, από τις 18 Ιουνίου, μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου.
Αντίθετα για φέτος το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει ούτε πλοίο, ούτε ταχύπλοο στη γραμμή Θεσσαλονίκης- Βορείων Σποράδων. Έτσι όσοι βορειοελλαδίτες θελήσουν να επισκεφτούν τα τρία νησιά θα πρέπει να πάνε οδικώς μέχρι τον Βόλο.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τα φετινά πλάνα των δρομολογίων τα οποία δεν είναι όσα την περυσινή περίοδο. Η κατάσταση είναι τραγική και αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους νησιώτες», μας είπε ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης.
Την δυσφορία του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος μας είπε πως αν τελικά είναι έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να επισκεφτούν οι 3 δήμαρχοι το αρμόδιο υπουργείο και τον κ. Βαρδινογιάννη. «Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους» μας είπε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου με ερώτηση του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια χρονιά η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς ακτοπλοϊκές συνδέσεις παραμονές του καλοκαιριού. Αρνητικές είναι οι προοπτικές, όσον αφορά την προσθήκη δρομολογίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την τρέχουσα χρονιά, δεν θα δρομολογηθεί ούτε καν το ταχύπλοο που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις προς τα νησιά των Σποράδων. Έτσι η Θεσσαλονίκη είναι ακτοπλοϊκά αποκλεισμένη και το μοναδικό επιβατικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια είναι το πλοίο «Θεόφιλος» προς Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο. Τα περισσότερα δρομολόγια για τα νησιά των Κυκλάδων είναι συγκεντρωμένα στον Πειραιά και στην Ραφήνα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες της Θεσσαλονίκης να αναγκάζονται να μεταβούν είτε στον Βόλο για δρομολόγια προς τις Σποράδες, είτε στον Πειραιά και τη Ραφήνα για δρομολόγια προς τις Κυκλάδες...»
Άμεσο ενδιαφέρον για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό Σποράδων - Θεσσαλονίκης έδειξε και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη η οποία επικοινώνησε με το blog για πληροφορίες.

23 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει. Κάνω το κορμί μου βάρκα και τα χέρια μου κουπιά...έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ κουπί από δω και πέρα.
    Εγώ, εσύ, αυτός...όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ιστορία θα είναι η ταφόπλακα του κάθε ντόπιου επιχειρηματία. Τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη είναι απαραίτητα. Δεν εξυπηρετουν μόνο τους Έλληνες της βορειας Ελλάδας αλλά και τους τουρίστες τόσων κοντινών χωρών (+70% από Ρωσία περιμένουμε στη χώρα μας).
    Ένα καλοκαίρι περιμένατε μπας και σώσετε την παρτίδα και σας το πετσοκόβουν πριν ακόμα αρχίσει.

    Τι θα γίνει; Θα αντιδράσετε η θα το δεχθείτε και αυτό μοιρολατρικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γίνεται οι 3 Δήμοι να ενοικιάσουν πλοίο για τους 2 μήνες το καλοκαίρι; Πρέπει οικονομικά να βγαίνουν αφού και οι ακτοπλόοι από μόνοι τους για το καλοκαίρι φέρνουν πλοία στα νησιά μας. Γιατί δεν το βλέπουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθε χρονο εχουμε το ιδιο θεμα με τα δρομολογια απο Θεσσαλονικη. καθε χρονο το αφηνουν την τελευται στιγμη. καθε χρονο "δυσφορουν" και κανουν ταξιδι στο υπουργειο. Καθε χρονο αφηνουνε τα πραγματα στην τυχη τους. Και καλα η Σκιαθος εχει και αεροδρομιο. Η Σκοπελος? Καποιος πρεπει να τους πει οτι αντι να δυσφορουν μετα τις ανακοινωσεις και να ετοιμαζουν ταξιδι την αλλη εβδομαδα, επρεπε ηδη να ειχαν κανει ενεργειες αποτελεσματικες. Προσεχετε μην προετοιμαζεστε τοσο γρηγορα. εχουμε καιρο ακομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως θα ήταν χρήσιμο τα νησιά μας να ενοικιασουν κάποιο απο τα πλοία της σαος η κάποιας άλλης εταιρείας για να καλύψουν δρομολογιακα κενά και να ρίξουν και τις τιμές .. Δεν χρειάζεται να βγει κέρδος απλά ας βγάζει το κόστος και ας εξυπηρετεί ην γραμμή . Το Σαμοθράκη .. Κινηθείτε δήμαρχοι μην καθεστε σε στρογυλλες καρέκλες .. Αποκτηστε όραμα και δίνεται λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη πιο ιδανικά το εξπρές λημνος της σαος που είναι αγκυροβολημενο στο Λαύριο λόγω πικονομικων προβλημάτων της σαος .. Σηκωστε το τηλέφωνο πάρτε την εταιρεία κανονιστε ραντεβού και όλα γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως η ενοικίαση καραβιού να είναι μια λύση, αλλά σίγουρα λύση ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, και μάλλον ΑΝΕΦΙΚΤΗ, γιατί θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα 3 νησιά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα πρέπει έχουμε φτάσει στο μήνα Μάιο και να είμαστε πάλι απρογραμμάτιστοι και απροετοίμαστοι… Τώρα «δυσφορούμε» κύριε δήμαρχε Σκοπέλου; Σε τι θα βοηθήσει η δυσφορία σας; Αυτά θα έπρεπε να τα είχατε φροντίσει από τον Ιανουάριο… Ο καλός ο νοικοκύρης, πριν πεινάσει μαγειρεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ένας Σκοπελίτης της Αθήνας...2 Μαΐου 2010 στις 6:32 μ.μ.

    Αν δυσφορεί μια φορά ο κ. Δήμαρχος, εμείς δυσφορούμε εκατό με αυτά που διαβάζουμε… Ας έλθει μια βολτίτσα κι από δω να μας δει και να του τα πούμε χύμα και σταράτα… μόνο κούφιες υποσχέσεις μας έδωσε… χαντάκωσε το νησάκι μας. Ψήφους όμως ήξερε να μας ζητάει… Άντε γειά αφού ούτε αυτό μπορείτε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κρίμα να μας κόψουν τη Θεσσαλονίκη, γιατί τα καρντάσια είναι και ωραίοι τύποι και χαλαροί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χωρίς τη σύνδεση των 3 νησιών με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κόβεται όχι μόνο όλη η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και οι τουρίστες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να μας επισκεφθούν.
    Πρέπει οι δήμαρχοι των νησιών να διεκδικήσουν αμέσως δρομολόγια για το καλοκαίρι. Ένα από τα ελάχιστα έσοδα που έμειναν ακόμα στην Ελλάδα, είναι αυτά από τον εξωτερικό τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ3 Μαΐου 2010 στις 7:48 μ.μ.

    Πραγματικά τα καρντάσια, οι Βορειοελλαδίτες, είναι χαλαροί τύποι… μου θύμισες τον Σταρόβα με τον Λαζόπουλο σε κάποια επεισόδια των Μήτσων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, θα έχει συνάντηση αύριο, στις 9:30 π.μ. με εκπροσώπους των εταιρειών BLUE STAR FERRIES, ANEK - HELLENIC SEAWAYS, AEGEAN SPEED LINES και MINOAN LINES, καθώς και με το Προεδρείο του Συλλόγου «Τρίαινα» στο κτήριο της ακτής Βασιλειάδη.

    Μετά τους εφοπλιστές, η ΥΠΟΙΑΝ θα πραγματοποιήσει στις 12:30 μ.μ. άτυπη συνάντηση με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.

    Μετά φίλοι μου όπως καταλαβαίνετε θα ακολουθήσει καφεδάκι στο μικρολίμανο για να μην πάει και χαμένη η βόλτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα τεθεί όμως στη συνάντηση αυτή και το δικό μας θέμα; Δεν θάπρεπε να ειναι εκεί και οι Δήμαρχοι των νησιών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν στην αυριανή συνάντηση θα παραβρεθεί εκπρόσωπος του δήμου Σκοπέλου. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πραγματικά μας καίει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H πληροφορία που έχουμε είναι ότι οι 3 δήμαρχοι έχουν την πρόθεση να επισκεφθουν το αρμόδιο υπουργείο και τον κ. Βαρδινογιάννη. Μόλις επιβεβαιωθεί θα σας ενημερώσουμε, όπως φυσικά και για την όλη εξέλιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ευχαριστούμε για την απάντηση εκ μέρους σας.

    Έχουν την πρόθεση να…
    ΠΟΤΕ;
    Αύριο θα παραβρεθούν κάποιοι;
    Ή θα βγουν εκ των υστέρων να μας πουν πάλι φαιδρές δικαιολογίες, σαν κι αυτές που κατά καιρούς αδιάντροπα ξεστομίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι τρεις δήμαρχοι θα πάνε στην Αθήνα και θα συναντηθούν με τον κ. Βαρδινογιάννη, από τον οποίο θα ζητήσουν να μπει στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Σποράδες το flyingcat 3. Aυτά από πλευράς ΗSW. Tώρα αν υπάρξει εξέλιξη και από άλλη εταιρία εδώ είμαστε και θα τα πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λογικά οι δήμαρχοι θα έπρεπε να παραβρεθούν στην αυριανή συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να θέσουν το πρόβλημα των νησιών μας στην ίδια.
    Η συνάντηση με τον εφοπλιστή, όποτε και αν γίνει, θα είναι στο «παρακαλετό» και χωρίς καμία διαπραγμάτευση για φθηνότερα εισιτήρια. Αμφιβάλλω μάλιστα αν θα συναντήσουν τον ίδιο τον εφοπλιστή, ή κάποιο εκπρόσωπό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παρακαλω καποιος να μου απαντησει..υπαρχει γραμμη απο σκιαθο προς θεσσαλονικη;
    ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τηλεφωνήστε στο 23730 26980. Ειναι το πλοίο ΑΝΝΑ MARU το οποίο κάνει δρομολόγιο Μουδανιά - Σκιάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ημερήσιες εκδρομές κάνει!!!
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ !
    Είναι τουριστικό πλοίο και όχι ακτοπλοϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ναι κ απο οτι διαβασα ειναι 70 ευρω για να σε κανει tour απο θεσσαλονικη στις σποραδες..δν μπορω να δωσω τοσα λεφτα καλυτερα να παω με κτελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το «Αλκυόνη» από 23 Ιουλίου κάνει τη γραμμή Σποράδες - Θεσσαλονίκη.
    Διαβάστε την σχετική ανάρτηση.
    Καλές θάλασσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.