Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ Σκοπέλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου στην τακτική συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε και εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα - διαμαρτυρία εν όψει πιθανής κατάργησης του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Σκοπέλου.
ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Η Πολιτεία προβαίνει σε πολιτικές συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων υπηρεσιών με τρόπο αντιδημοκρατικό, ισοπεδωτικό και χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.
Στο στόχαστρο βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Σκόπελος με την έντονη διαρρέουσα φημολογία για πιθανή κατάργηση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Σκοπέλου. Εάν αυτό συμβεί τότε θα προστεθεί στον...
μακρύ κατάλογο αφ’ ενός της απομάκρυνσης από το νησί χρήσιμων υπηρεσιών -όπως το κατάστημα του ΟΤΕ, το Κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, το Εμπορικό Τμήμα της ΔΕΗ, το Τελωνείο (σε αναστολή)- και αφ’ ετέρου της υποβάθμισης σημαντικών δημοσίων υπηρεσιών -όπως η έλλειψη στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
Η κεντρική διοίκηση αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής χώρας, όπως χιλιομετρικές αποστάσεις, κακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οικονομική επιβάρυνση και τέλος αυτό καθ’ αυτό το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Το αποτέλεσμα της πιθανής κατάργησης του ΙΚΑ Σκοπέλου θα είναι η συρρίκνωση και η εγκατάλειψη, όχι μόνο του δικού μας Δήμου, αλλά και του όμορου Δήμου Αλοννήσου. Το παράρτημα του ΙΚΑ Σκοπέλου είναι ένας ζωντανός οργανισμός με σημαντικό αντικείμενο και εξυπηρετεί τις υποθέσεις του συναλλασσόμενου κοινού και των δύο νησιών, με 8.000 μόνιμους κατοίκους που τριπλασιάζονται κατά τη θερινή περίοδο.
Ζητάμε:
  • Το παράρτημα του ΙΚΑ Σκοπέλου να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες, όπως αυτό συνέβαινε επί δεκαετίες.
  • Να ληφθεί σοβαρά υπόψη το θέμα των υπαλλήλων, η ζωή των οποίων θα αναστατωθεί δραματικά σε περίπτωση πιθανής κατάργησης.
Ο Δήμος Σκοπέλου αντιτίθεται στις πολιτικές αυτές που αποδυναμώνουν τις τοπικές κοινωνίες και θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε περαιτέρω απόφαση της Πολιτείας για συρρίκνωση, υποβάθμιση, μεταφορά ή κλείσιμο Δημοσίων Υπηρεσιών που εδρεύουν στο νησί μας.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στους Βουλευτές του Νομού και στα Μ.Μ.Ε.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σκοπέλου

2 σχόλια:

  1. Αν περιμενετε με τετοιου ειδους ενεργειες να εμποδισετε την απομακρυνση του ΙΚΑ οπως με ψηφισματα και υπομνηματα τοτε μην εχετε ελπιδες,διοτι αυτοι οι της κυβερνησης καταλαβαινουν μονο με δραστικες κοινητοποιησεις που ολοι καταλαβαινουμαι περι των κοινητοποιησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είσαι εσύ (ο εξυπνάκιας άγνωστος ΤΕΝ), που κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία σου, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ένα ομόφωνο ψήφισμα - διαμαρτυρία του δημοτικού συμβουλίου;

      Βγες φίλε μου επώνυμα και τοποθετήσου με πρόταση, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

      Ο κόσμος, αν μη τι άλλο, δεν θα πρέπει να ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση, πριν την οποιαδήποτε κινητοποίηση;

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.