Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης (18 Δεκέμβρη)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης, το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους μετανάστες, Έλληνες και ξένους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι και την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε ξένους τόπους. 281 εκατομμύρια μετανάστες παγκόσμια. 40,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας τους λόγω καταστροφών, συγκρούσεων και βίας. 21 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλιστικός “παράδεισος”!


- Ένας κόσμος που ταλανίζεται από οικονομικές κρίσεις, σπρώχνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην ξενιτιά, όπως τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης για να βρουν δουλειά. Βρέθηκαν κι εκεί αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση, την εργασιακή ανασφάλεια, τα πετσοκομμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Ένας κόσμος που βυθίζεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σκορπά την εξαθλίωση και τον πόλεμο, φέρνοντας τους ξεριζωμένους στην “πόρτα” μας, μετά από το ταξίδι του τρόμου, αβοήθητους και κυνηγημένους. Οι ελληνικές κυβερνήσεις τους υποδέχονται με τα κολαστήρια της Μόριας και τις σύγχρονες υπερδομές – φυλακές στον Έβρο και στα νησιά. Στρέφουν ενάντιά τους κανόνια νερού και εκκωφαντικού ήχου, τους επαναπροωθούν βίαια και τους απελαύνουν, καταπατούν το διεθνές δίκαιο για τα δικαιώματά τους, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις συνθήκες ενός καλύτερου για τους λαούς συσχετισμού, με τη συμβολή της ΕΣΣΔ. 


Η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι στο DNA του καπιταλισμού, στο πλαίσιο του οποίου η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα. Το εμπόρευμα θα πουληθεί ακόμα και έξω από τα σύνορα, εάν αυτό συμφέρει τον αγοραστή του... Αυτός αποφασίζει και ανοιγοκλείνει την κάνουλα των μεταναστευτικών ροών, ανάλογα με τα συμφέροντά του, αναζητώντας τα πιο φθηνά εργατικά χέρια. 


Σε πρόσφατη έκθεση της ΕΕ ομολογείται: «Τα υψηλά εμπόδια στη νόμιμη μετανάστευση εργατικού δυναμικού συνεπάγονται μειωμένη ελκυστικότητα της Ένωσης στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για εργαζομένους όλων των επιπέδων δεξιοτήτων. Η θέσπιση νέων νόμιμων οδών εισόδου των μεταναστών στην Ένωση θα μπορούσε να αποφέρει ετήσια αύξηση του ΑΕΠ έως και 37,6 δισεκατομμύρια ευρώ»! 


Είναι απαράδεκτη η προπαγάνδα της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που επιμένουν να λένε ότι τα σύγχρονα κύματα των ξεριζωμένων “δεν είναι πρόσφυγες, αλλά είναι μετανάστες”, για να τους αρνηθούν το δικαίωμα στο άσυλο, νομιμοποιητικά έγγραφα και δικαιώματα.


Άλλωστε, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των κυνηγημένων που φτάνουν στα σύνορα της χώρας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, είτε με την άμεση επέμβαση των ιμπεριαλιστών είτε με την υποδαύλιση εμφύλιων συγκρούσεων, όπως Συρία, Αφγανιστάν, Σαχέλ, Λιβύη, Σομαλία, Νιγηρία, Ιράκ, Πακιστάν κ.ά. Στις επεμβάσεις αυτές η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόσο με την άμεση αποστολή στρατευμάτων, όσο και με την αξιοποίηση των βάσεων και άλλων υποδομών από το έδαφος της για την εκτέλεσή τους.


7,5 δισ. ευρώ για τις επεμβάσεις και τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2022! Την ίδια ώρα μειώνονται τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία, ενώ η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, με χιλιάδες νεκρούς!


Στην χώρα μας ζουν και εργάζονται 680.000 περίπου μετανάστες με νόμιμες άδειες διαμονής, άλλοι 190.000 περίπου από χώρες της ΕΕ, δεκάδες χιλιάδες ξενιτεμένοι χωρίς χαρτιά, «αόρατα θύματα» στα γρανάζια της καπιταλιστικής μηχανής. Όλοι τους δουλεύουν σκληρά στις πιο δύσκολες δουλειές και συνθήκες, στην αγροτική παραγωγή, στην κλωστοϋφαντουργία, στον επισιτισμό, στην ανακύκλωση, στην οικοδομή κ.ά. Οι «αφανείς» γυναίκες, που δεν βλέπουν ήλιο για μια εβδομάδα, περιμένοντας τις λίγες ώρες της Κυριακής, φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς μας και ασθενείς, καθαρίζουν το σπίτι μας, μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ευάλωτες γυναίκες, είτε είναι φυλακισμένοι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, λες και είναι εγκληματίες, είτε είναι εντελώς αβοήθητοι, χωρίς σπίτι, υγεία, εκπαίδευση, μακριά από την πατρίδα τους. 


Το κράτος δεν εξασφαλίζει τη στοιχειώδη υποδομή για την όποια προστασία τους. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης είναι υποστελεχωμένες. Οι πρόσφυγες γίνονται όμηροι στις διάφορες ΜΚΟ, με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις της ΕΕ και άλλων κονδυλίων.


Αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν πιο έντονα τις συνέπειες από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Στοιχεία δίνονται με το σταγονόμετρο για το ποσοστό του εμβολιασμού τους, το οποίο είναι πολύ χαμηλό. Ορισμένοι φοβούνται να εμφανιστούν ακόμα και στο νοσοκομείο εάν νοσήσουν, υπό τον τρόμο της δίωξης και της απέλασης. Πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης στις κατάλληλες γλώσσες για τον άμεσο εμβολιασμό τους, χωρίς εμπόδια και τον κίνδυνο δίωξης, με όλα τα κατάλληλα εμβόλια, με κρατική ευθύνη. 


Έλληνες και ξένοι εργάτες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Αντίθετα, τους ενώνουν πολλά! Μαζί παράγουν τον πλούτο της πατρίδας μας, έχουν τα ίδια προβλήματα, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια όνειρα για μια καλύτερη ζωή! Το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού, το χύνουν τα αφεντικά. Γιατί μόνο αυτά βγαίνουν κερδισμένα από τη διάσπαση της εργατικής τάξης και του λαού.


Η ζωή και η ιστορία έχει αποδείξει ότι η εργατική τάξη και οι λαοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους καταπιεστές τους. Μόνο με τον δικό τους οργανωμένο αγώνα, ενωμένοι σαν μια γροθιά, Έλληνες και ξένοι εργάτες, ταξικά αδέλφια γεμάτα αλληλεγγύη και συντροφικότητα, μακριά από τις παγίδες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, τις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, θα κερδίσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Θα ανοίξουν τον δρόμο για ένα κόσμο λεύτερο από την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά και τη μετανάστευση, το σοσιαλισμό.


ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ 

ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.