Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Για τη δημιουργία δημόσιας Δομής Περίθαλψης και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Αναπήρων στη Σκιάθο

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για την δημιουργία δημόσιας Δομής Περίθαλψης και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Αναπήρων στη Σκιάθο 


Στο νησί της Σκιάθου, διαμένουν πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως και νεότεροι ηλικιακά κάτοικοι της Σκιάθου, με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και έχουν ανάγκη φροντίδας. 

Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποια δημόσια δομή στο νησί, άλλοι αναγκάζονται να φύγουν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, μακριά από γνωστούς και φίλους, για μια Δομή Ηλικιωμένων ή σε κάποιο ίδρυμα σε κάποιο αστικό κέντρο και άλλοι παραμένουν αβοήθητοι στο νησί. 

Οι συνθήκες ζωής που διαμορφώνονται (οικονομική δυσχέρεια, αυξημένα προβλήματα, άνθρωποι δίχως οικογένειες δίπλα τους), κάνουν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας δημόσιας δομής στη Σκιάθο από το κράτος, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και ανθρώπους από τα άλλα δύο νησιά των Σποράδων. 

Το Παράρτημα Σκιάθου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Νομού Μαγνησίας, διεκδικεί την δημιουργία και λειτουργία δημόσιας Δομής Περίθαλψης και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Αναπήρων στη Σκιάθο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των ηλικιωμένων και ατόμων με προβλήματα υγείας που κατοικούν στο νησί, από την κυβέρνηση η οποία όμως δεν έχει δείξει θετική ανταπόκριση έως σήμερα. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ερωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, αν προτίθεται να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, την δημιουργία μιας σύγχρονης δημόσιας Δομής Περίθαλψης και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Αναπήρων στη Σκιάθο, την στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την απρόσκοπτη λειτουργία της;  

20/12/2021

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τσιαπλές Αναστάσιος

Νάνος Αποστόλης

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.