Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Σκιάθος | Διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού


Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Σκιάθου είχαμε ενημερωτικές συναντήσεις, διαδοχικά, με τον Δήμαρχο Σκιάθο την Τρίτη 30/11/2021 στο Γραφείο του Δημάρχου, με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς επίσης και με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Ζλατούδη στις 13/12/2021, με θέμα τα προβλήματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού. 

Επιπλέον για το πολύ σημαντικό ζήτημα της Υγείας, τα μέλη της Επιτροπής συναντηθήκαμε με τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και καταθέσαμε  υπόμνημα αιτημάτων για την ενίσχυσή του. Ανάλογο υπόμνημα στείλαμε επίσης στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. 

Ζητήσαμε από τους εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με τα παρακάτω αιτήματα:  

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και να υπάρξει στήριξη στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν.  

Να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα των επισκεπτών γιατρών σε τακτά διαστήματα και σε προγραμματισμένες ημερομηνίες. 

Να γίνονται οι προληπτικές εξετάσεις που συστήνει η σύγχρονη ιατρική (μαστογραφία, PSA κλπ.). 

Να λειτουργήσει οδοντιατρείο στα πλαίσια του ΕΣΥ. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα οδοντιατρείο, αλλά δεν υπάρχει οδοντίατρος. 

Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει μέριμνα για τη δημιουργία και λειτουργία Δημόσιας Δομής Προστασίας και  Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Αναπήρων. Αίτημα που ενισχύεται με τις υπογραφές εκατοντάδων κατοίκων. 

Να υπάρξει επίσης μέριμνα να στηριχτούν οι ασθενείς συμπολίτες μας που μεταβαίνουν στο Βόλο για θεραπείες, όταν είναι οικονομικά αδύναμοι. Μία λύση θα ήταν να φιλοξενηθούν στο Νοσοκομείο. Αν και υπάρχει σχετικό κτήριο (ξενώνας) στο Νοσοκομείο, αυτό προορίζεται μόνο για τους συνοδούς των ασθενών και όχι για τους ίδιους τους ασθενείς (που κάνουν π.χ. χημειοθεραπείες, αιμοκάθαρση και δεν νοσηλεύονται).  

Ζητήσαμε ακόμα να λειτουργήσει και στη Σκιάθο το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, με στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.   

Ακόμη για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου μας, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου να μας παραχωρήσει στεγασμένο χώρο για γραφείο του Παραρτήματος, όπως έχει ήδη κάνει για άλλους συλλόγους.  

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους  και τους φορείς της Σκιάθου από κοινού να ενισχύσουμε τις παρεμβάσεις του Παραρτήματος συνταξιούχων για να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, ξεκινώντας από την σημερινή κατάσταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας με τις ελλείψεις στις υπηρεσίες που περιγράφουμε που είναι αναγκαίες για το λαό του νησιού μας και για την  δραματική υποστέλεχωση του υγειονομικού προσωπικού. Καμία έκπτωση δεν κάνουμε όσων αφορά την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες Υγείας  ειδικά σήμερα την περίοδο της πανδημίας.  

Βρισκόμαστε σε κοινό αγώνα με το σύνολο των συνταξιουχικών σωματείων και τα εργατικά σωματεία της Μαγνησίας διεκδικώντας στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, που με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε όπως μας αξίζει με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες! 

Η Διοικούσα Επιτροπή Σκιάθου

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α., ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ  Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  | ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΙΑΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.