Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Οικισμός Σκοπέλου | Εκκλησίες περικυκλωμένες από οχήματα

Την πλατεία των Τριών Ιεραρχών, όπου βρίσεται το «σπίτι του Νιρβάνα» και σύχναζε ο Παπαδιαμάντης και ο Παύλος Νιρβάνας, σπάνια θα την δούμε χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όπως το σημερινο στιγμιότυπο...

Μόνιμο είναι το φαινόμενο της στάθμευσης οχημάτων στις πλατείες και στις εισόδου ιερών ναών του Οικισμού. Εκκλησίες με ιστορικό - μνημειακό χαρακτήρα, άξιες θαυμασμού και φωτογράφισης, περικυκλώνονται από οχήματα, τα οποία εκτός από το άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργούν και προβλήματα...

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σκοπέλου διαβάζουμε:

«Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στις πλατείες και στις εισόδους των εκκλησιών. 

(Πχ. Στην πλατεία της εκκλησίας Αγ. Μιχαήλ, μπροστά από την είσοδο της εκκλησίας Παναγίας Ελευθερώτριας, στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών, στον εξωτερικό χώρο της Παναγίας Παπαμελετίου και της Παναγίας Φανερωμένη κ.ά.) 

Τέτοιες ενέργειες εμποδίζουν την είσοδο των πιστών στους ναούς, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους και για την πρόκληση ατυχήματος, ενώ ταυτόχρονα αμαυρώνουν την ιερότητα και τον ιστορικό – μνημειακό χαρακτήρα τους. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.