Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Ακρογιαλιές Δειλινά | ...στη Σκόπελο αν πας μια φορά την ερωτεύεσαι για πάντα!


Ο Νίκος Γιαννάτος, μουσικός από την Αθήνα, έρχεται τη Σκόπελο για πρώτη φορά το 1974, την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και από τότε δηλώνει εραστής του νησιού, αφού όπως δηλώνει η Σκόπελος συνεχίζει να κρατάει την ομορφιά της και η φύση της είναι ατόφια.

Ο Νίκος είναι ένας γνήσιος ροκάς, που πιστεύει πως το ροκ είναι μία μουσική που έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο. Παρόλα αυτά θα μας διηγηθεί πως ο φίλος του ο Μίμης, του χαρίζει μια κασέτα με τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη που τον συγκλονίζει.

Θα μας μιλήσει για τα κοινά σημεία του ρεμπέτικου με το μπλουζ. Για τα κοινά τους λόγια, τις κοινές έννοιες, πως και τα δύο είναι χύμα και αυθεντικά, τα λένε όλα, δεν κρύβουν τα πάθη των ανθρώπων, γιατί όπως μας είπε και στα δύο το μέτρο είναι συναισθηματικό και όχι η μόστρα...

Από την Σκόπελο θα λείψει δύο περιόδους· η πρώτη είναι το 1984 όταν μεταναστεύει στο Βερολίνο με την αγαπημένη του Χριστίνα, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα επτά χρόνια. Αρχικά, συμμετέχει στο γερμανικό group “Nervous Breakdown” και κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της πόλης. Στη συνέχεια, μελετά τα Ρεμπέτικα και παίζει στα εκεί Ελληνικά μαγαζιά. Η δευτερή φορά που δεν βρίσκεται στη Σκόπελο είναι όταν υπήρξε μέλος των Πυξ Λαξ, ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Η συνεργασία διήρκεσε επτά χρόνια, από το 1997 έως και το 2004, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε και τα μέλη του ακολούθησαν αυτόνομη μουσική πορεία.

Τα τελευταία χρόνια η ζωή τον ξαναφέρνει στη Σκόπελο και τον συναντάμε τα καλοκαίρια να παίζει κιθάρα, συνήθως σε ένα τρίο δύο κιθάρων και ενός μπουζουκιού, γιατί ο Νίκος θεωρεί πως αυτό το σχήμα τον αφήνει να εκφράζεται καλύτερα. Δεν θέλει να μπαίνει σε φόρμες, θέλει να ξεκινάει να παίζει, να αυτοσχεδιάζει και να μην ξέρει που θα πάει η κάθε νύχτα. Αυτός είναι ένας λόγος που του αρέσει η Ανατολή του Γιώργου Ξηντάρη, που όποτε και να πάει θα ακούσει διαφορετικά τραγούδια και θα υπάρχει αυθορμητισμός.

Στην ταινία ο Νίκος θα μας πει τα πράγματα από μια άλλη οπτική και αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον.

Γιατί στη Σκόπελο αν πας μια φορά την ερωτεύεσαι για πάντα.

Έπεται συνέχεια...

Δείτε ένα απόσπασμα της ταινίας και

υποστηρίξτε μας εδώ: https://www.kickstarter.com/.../akrogialies-deilina...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.