Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Τα χρόνια περνάνε, τα έθιμα και το καλό κρασί παραμένουν σταθερές αξίες!

Καλή Χρονιά με ροζέ ρετσίνα από τον Κάμπο Σκοπέλου


Ο Βαγγέλης Κορέντης έχει έθιμο κάθε τέλος του έτους να ανοίγει τα βαρέλια του για “καλή Χρονιά”! Το "γιοματάρι" του Βαγγέλη είναι ιδιαίτερο και μας πάει ακόμα παραπέρα, με μια ροζέ ρετσίνα με σταφύλια από το αμπέλι του, στον Κάμπο Σκοπέλου.

«Το κρασί, που φτιάξαμε μαζί με την Σούλα για καλούς φίλους, το ονομάσαμε “Κάμπος”, ονομασία που προέρχεται από την ομώνυμη τοποθεσία της Σκοπέλου, όπου υπάρχει και το αμπέλι μας. Έχει τη γεύση της κλασικής ρετσίνας με ένα όμορφο ροζέ χρώμα με σκοπελίτικα αρώματα. Έτσι ήταν και ο πεπαρήθειος οίνος, που η φήμη και η δόξα του έφθασε στα λιμάνια της Μασσαλίας, Ρωσίας και της Μαύρης Θάλασσας…

Καλή Χρονιά!

__________Υ.Γ.:

Η σάλπιγγα, η σάλπιγγα το χρόνο θα κρατήσει 

κι όποιος αδειάσει το κρασί και πρώτος το πατώσει 

γεμάτο της παράδοσης τ' ασκί θα 'χει κερδίσει 

Ακούσατε τον κήρυκα, 

τι κάθεστε; κοιμάστε; 

Γυρνάτε τις σούβλες, 

σκαλίστε τη φωτιά από κάτω, φέρτε μου τις τροφές και τα ποτά.

Εμπρός ανάψτε τη φωτιά έχουμε ραβαϊσι 

γιορτάζουνε τα χώματα, φεγγοβολάει το χιόνι

έχουμε κρασί καινούριο και γιουβέτσι μες το φούρνο 

ξεχασμένα τραγουδάκια και φρεσκότατα ψωμάκια…

Αυτόν που υψώνει τη γιορτή και την ξανακερδίζει 

τον πήρα για εξτρεμιστή, τώρα τον χαιρετάω…

Το κενό το γιοματάρι 

να δοθεί στον ποιητή 

που απ' τη δική του χάρη 

ξεκινάει η πομπή 

Είναι η χάρη που μας παιρνει 

σκάει κι απογειώνεται

 βρίσκει την καινούρια βία 

και ξανασαρκώνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.