Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Κατερίνα Καραγιάννη: η μοναδική γυναίκα του ντοκιμαντέρ, αλλά και του νησιού που παίζει μπουζούκι!


Η Κατερίνα Καραγιάννη είναι η μοναδική γυναίκα του ντοκιμαντέρ, αλλά και του νησιού που παίζει μπουζούκι. Ο πατέρας της, οικοδόμος το πρωί και μουσικός το βράδυ, έκανε πρόβες με τον Γιάννη Παλαιολόγο στο σπίτι τους όταν η Κατερίνα μαγεύτηκε από το μπουζούκι του Γιάννη, αφού το ακορντεόν του πατέρα της το είχε δει τόσες φορές που δεν της έκανε πια εντύπωση! 

Περίπου 10 χρονών αποκτάει το πρώτο της μπουζούκι και ξεκινάει μαθήματα. Πρώτα με τον Νίκο Σύρο και ύστερα με τον Νίκο Λαρυγγάκη, τον οποίο η Κατερίνα έκανε κάποιο καιρό για να τον πείσει να γραφτεί, αφού δεν  πίστευε πως σοβαρολογεί για το μπουζούκι, μάλλον επειδή ήταν κορίτσι απ' ό,τι μας λέει. 

Στην ταινία θα μας μιλήσει για το πως είναι να παίζει ένα “ανδροκρατούμενο” όργανο μια γυναίκα και πως η μουσική δεν έχει φύλο, η μουσική είναι παιδεία και ευχαρίστηση για όλους. Θα θυμηθεί παιδικά καλοκαίρια στα Δειλινά. Με τον πατέρα της να παίζει ακορντεόν και να τραγουδάει και την ίδια ν' ακούει μουσικές, να τρέχει  παίζοντας, να τρώει παγωτά μαζί με άλλα παιδιά, στο τέλος να αποκοιμιέται και να ξυπνάει χαράματα για να γυρίσει με τον πατέρα της στο σπίτι, γεμάτη χαρά. 

Θα νοσταλγήσει τα παλιά σκοπελίτικα γλέντια που κρατούσαν μερόνυχτα, θα μας πει για το πόσο δύσκολο είναι να παίζεις μουσική σε έναν σκοπελίτικο γάμο, με το όργανο κρεμασμένο πάνω σου, σε ανηφόρες, κατηφόρες και σκαλιά σε όλο το χωριό αλλά και το ποσό όμορφο είναι συγχρόνως η μουσική σου να συνοδεύει μια νύφη. 

Ως δασκάλα μουσικής του νησιού θα μιλήσει για το πόσο θα ήθελε τα παιδιά, που ξεκινάν να μαθαίνουν μουσική στη Σκόπελο να είχαν περισσότερους δασκάλους, υποδομές, να μάθαιναν περισσότερα όργανα και να γέμιζαν γνώσεις, ώστε να μπορούν να ανταγωνίζονται τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική στις πόλεις και έχουν διαφορετικές ευκαιρίες, οπτικές και ερεθίσματα από τα παιδία του νησιού.

Έπεται συνέχεια...

Δείτε το τρέιλερ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nGJltOC4uJE&t=4s

Υποστηρίξτε μας εδώ https://www.paypal.com/donate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.