Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Προληπτικές οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών προς τους ιδιοκτήτες πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και ορνιθώνων


Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σας ενημερώνει ότι μετά την αύξηση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών (υπότυπος Η5Ν1) σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσφατης διαπίστωσης σχετικού κρούσματος στην περιοχή του Έβρου σε μεταναστευτικό είδος της άγριας ορνιθοπανίδας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυσης των εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Γι' αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο να ληφθούν από τους ιδιοκτήτες πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και ορνιθώνων τα παρακάτω μέτρα βιοασφάλειας, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού στα εκτρεφόμενα πτηνά:

Απαγορεύεται η διατήρηση πουλερικών σε ανοικτούς χώρους σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από υδροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.

Τα πουλερικά πρέπει να διατηρούνται  σε χώρους με στέγη και περίφραξη από σήτα και τα ανοίγματα των ορνιθώνων να καλυφθούν με κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα, ώστε να αποκλείουν την επαφή τους με άγρια πτηνά

Απαιτείται καλός καθαρισμός των χώρων γύρω από τον ορνιθώνα. Να μην υπάρχουν χύδην σπόροι ή άλλα υλικά που προσελκύουν τα άγρια πτηνά.

Επισημαίνεται ότι οι  υπότυποι του ιού της γρίπης που έχουν ανιχνευθεί στα μέχρι σήμερα κρούσματα δε μεταδίδονται στον άνθρωπο, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει την εμφάνιση άλλων υποτύπων που προσβάλουν τον άνθρωπο. Εφιστάται η προσοχή των πολιτών,  να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση την επαφή με νεκρά ή άρρωστα άγρια πτηνά. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Υποδ/νση  Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.