Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ακρογιαλιές Δειλινά | Γιατί στη Σκόπελο η μουσική σε μαγεύει απο μικρό παιδί

Ο Σκοπελίτης κιθαρίστας Κώστας Σύρος είναι ακόμα ένας από τους σπουδαίους μουσικούς του νησιού.


Μεγαλωμένος μέσα σε μια οικογένεια με πολύ μουσική και τραγούδι, με τον παππού του να παίζει βιολί και τους δύο θείους του Νικόλα Σύρο με το μπουζούκι και Θανάση Σύρο με την κιθάρα και το βιολί, το μέλλον του Κώστα φαντάζει προδιαγεγραμμένο.

Στα 8 του χρόνια ένα μαντολίνο που έχει φτιάξει ο πατέρας του κοσμεί ένα ράφι του σπιτιού τους, ο Κώστας το κατεβάζει καμιά φορά και το "γρατζουνάει" κρυφά μιας και είναι οικογενειακό κειμήλιο και δεν πρέπει να χαλάσει, ο πατέρας του τον ανακαλύπτει, χαίρεται με αυτό που βλέπει και αρχίζει να μαθαίνει στον Κώστα μουσική.

Στα 12 καταλαβαίνει πως το όργανο που του προκαλεί θαυμασμό είναι η κιθάρα και με πρώτο δάσκαλο του τον Θανάση Σύρο αρχίζει να την μαθαίνει.

Θυμάται από μικρό παιδί να διασκεδάζει μαζί με τους γονείς του στα Δειλινά και στο Κάστρο, να αποκοιμιέται στα πεζούλια με τον "Καϊκτσή", τέτοιες αναμνήσεις να ριζώνουν στην παιδική ψυχή του και να αγαπάει το ρεμπέτικο τραγούδι για πάντα.

Μας διηγείται την πρώτη φορά που έπαιξε, 17 χρονών, στα Δειλινά με τρεμάμενα πόδια από το άγχος και πήρε το πρωτο του μεροκάματο ως κιθαρίστας. Και την δίψα που ένιωθαν όλοι, σε αυτήν την ηλικία, για μάθηση και μαζευόντουσαν με τα όργανα τους στην Ανατολή, γύρω από τον Γιωργο Ξηντάρη. Ένα τρομερό σχολείο, όπως μας λέει.

Στο ντοκιμαντέρ ο Κώστας θα μας πει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, ακόμα και για το πόσο οι Γάλλοι αγαπούν την ελληνική κουλτούρα και μουσική, μιας και ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, τους χειμώνες, ζει στη Γαλλία.

Γιατί στη Σκόπελο η μουσική σε μαγεύει απο μικρό παιδί.

Έπεται συνέχεια...
Δείτε το τρέιλερ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nGJltOC4uJE&t=4s
Υποστηρίξτε μας με →κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.