Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χειροτονία του εκ Σκοπέλου π. Ρηγίνου

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.
Μετά τον Χερουβικό Ύμνο χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου ο εκ Σκοπέλου Διάκονος π. Ρηγίνος Νομικός, πτυχιούχος...
της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, αδελφός της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος διηκόνησε έως σήμερα στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου και μετά την χειροτονία του θα υπηρετήσει στην Ενορία Αγίου Νικολάου Λουτρακίου Σκοπέλου, εις διαδοχήν του καλού Ιερέως π. Νικολάου Σκιαθίτη, ο οποίος μετετέθη στην Ενορία Αγίων Αναργύρων Κλήματος - Έληος Σκοπέλου.
Στην ομιλία του ο π. Ρηγίνος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και την στήριξή του, παρακαλώντας τον να μην τον λησμονεί ποτέ στις προσευχές του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής (παραβολή του Μεγάλου Δείπνου – Λουκ. 14, 16-24), κάλεσε το νέο Ιερέα να μην ραθυμήσει ποτέ να καλεί συνεχώς τους χριστιανούς στο Δείπνο της Ευχαριστίας που παραθέτει ο Θεός, βγαίνοντας ακόμη «και εις τας οδούς και τας ρύμας», ώστε να γεμισθεί ο Οίκος του Θεού, ενώ κάλεσε όλους τους χριστιανούς να μην αφήνουν στα αζήτητα αυτή την κλήση του Θεού προφασιζόμενοι διάφορες προφάσεις.
Οι ευλαβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Σκοπελίτες με προεξάρχοντα τον Αρχιμ. π. Αλέξιο Παπασταμούλο, πλησίον του οποίου διηκόνησε ο π. Ρηγίνος στη Γλώσσα, βροντοφώναξαν το «Άξιος» για τον π. Ρηγίνο, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του προς την Εκκλησία, το εκκλησιαστικό φρόνημα και το λειτουργικό του ήθος.
Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM), οποίος ιδιαιτέρως στη Γλώσσα και το Λουτράκι ακούγεται από πολλά μέλη της κατά Βορείους Σποράδας Εκκλησίας του Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.