Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

To Κάστρο καταρρέει...

Ολόκληρες ιστορικές περιοχές στο Κάστρο της Σκοπέλου αφημένες στη μοίρα τους. Όποιος θέλει επεμβαίνει στην περιοχή με τον τρόπο που αυτός νομίζει...
Μπάζα, σκουπίδια στα δρομάκια και τους γκρεμούς, πλαστικά μπουκάλια για τις γάτες(!), βυζαντινά μνημεία στην τύχη τους!

4 σχόλια:

  1. Το κάστρο το κατέστρεψαν και συνεχίζουν για να το αποτελειωνόσουν οι ίδιοι κάτοικοι του. Π.Χ. τα σκουπίδια στο μήλο - σταυρό ποιος τα πετάει; και άλλα πολλά ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑΓΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΡΙ ΚΑΣΤΡΟ.ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΙΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσπάθεια του Διαχειριστή αυτής της εφημερίδας είναι αξιέπαινη όλο αυτό τον καιρό να αναδείξει τα χάλια στα οποία βρίσκεται το Κάστρο και η γύρω περιοχή...!
    Από πλευράς σκουπιδιών θα συμφωνήσω με τον "6 Δεκεμβρίου-10:31", ότι οι κάτοικοι οι ίδιοι πετάν τα μπάζα και τα διάφορα σκουπίδια ...όχι όλοι βέβαια...υπάρχουν και οι πιο ευαισθητοποιημένοι που ούτε καν έχουν σκεφτεί ποτέ να πράξουν κάτι τέτοιο...!! Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία από μόνη της..."ευαισθητοποιημένοι" μεν..άλλα ας το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως καμουφλάζ και ας πετάξουμε τα παλιά μας κουφώματα και ότι άλλο μας περισσεύει στο γκρεμό του Κάστρου....!!! Σε σημείο μάλιστα να τα βλέπουν οι ίδιοι, να είναι μόλις στην αρχή του γκρεμού...αλλά να μην τα παίρνουν πίσω....αυτό είναι ό,τι χειρότερο...!
    Τώρα..η άλλη πλευρά, δλδ η κατάρρευση του Κάστρου από διάφορα ρήγματα, όπως στην πλατεία της Ευαγγελίστριας, στον 'Αγιο Νικόλαο πιο κάτω....τι γίνεται......??? Κομμάτια ολόκληρα βράχων στέκουν χρόνια τώρα ετοιμόρροπα, περιμένοντας ίσως τον επόμενο σεισμό...για να "ελευθερωθούν" και να παρασύρουν μαζί τους...ακόμη και σπίτια που βρίσκονται στην άκρη....!
    Ας κάνει κάποιος υπεύθυνος, (ο Δήμαρχος ας πούμε), μια ενημέρωση στην εφημερίδα, ως προς το τι κινήσεις έχουν γίνει ως τώρα ως προς τα παραπάνω, τι πρόκειται να γίνει, αν γίνει κάτι δηλαδή...για να μην αναρωτιέμαστε άδικα...!!
    Επίσης...που βρίσκονται οι/ο υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας...? Κανονικά θα έπρεπε να γίνονται περιπολίες στην περιοχή, (και όποια περιοχή γίνεται.."κάδος σκουπιδιών"), και να πέφτουν βαριά πρόστιμα στους παραβάτες. Να μπουν διακριτικές πινακίδες που να το γνωστοποιούν. 'Οπως και στις "κατοικίες" που βλέπουμε στις άνω φωτογραφίες..να μπουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους που τα αφήνουν σε τέτοια χάλια...!
    Μόνο έτσι, ΙΣΩΣ, σκεφτούν πιο προσεκτικά την επόμενη φορά που το χέρι τους πετάξει κάτι ....!!

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω μαζί σου Αντώνη πως είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του διαχειριστή.
    Συγνώμη γι’ αυτό που θα πω, όμως η πρώτη σκέψη που έρχεται αυτή την στιγμή στο μυαλό μου είναι ο υπότιτλος ενός προηγούμενου άρθρου : "Με τον φακό του Ζάχου Σταμούλη, ος τα πανθ' ορά!"
    Και ευτυχώς είναι αλήθεια!
    Ο Γιώργος είναι παντού, βλέπει τα πάντα και μας ενημερώνει για όλα. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι.
    Πράγματι ιστορικές περιοχές στο Κάστρο, καθώς και άλλα βυζαντινά μνημεία σε διάφορες περιοχές εντός και εκτός οικισμού είναι αφημένα στη μοίρα τους...
    Και για ακόμα μια φορά για να πράξουμε κάτι σωστό και αυτονόητο, όπως είναι η προστασία τους και η ανάδειξή τους, μπαίνουμε στην διαδικασία να προτείνουμε ποινές και χρηματικά πρόστιμα...
    Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, από την στιγμή που δεν βάζουμε μυαλό, απαιτείται η παρέμβαση του Δήμου, τόσο για τον καθαρισμό, όσο και για την διατήρηση και προστασία τους...
    Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.