Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

O K. Kαρτάλης για το πόθεν έσχες

Θετικό βήμα η ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Βουλής, χρειάζονται όμως και άλλα βήματα
Με δήλωση του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης αναφέρει: «Θεωρώ σημαντικό βήμα στη διαφάνεια του δημόσιου βίου και στην προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας του πολιτικού συστήματος, την ανάρτηση των πόθεν έσχες των βουλευτών και ευρωβουλευτών στο δικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων και μάλιστα με κωδικοποίηση που επιτρέπει την αξιόπιστη ανάγνωση τους σε ό,τι...
αφορά προϋπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία αλλά και τον τρόπο κτήσης τους (λ.χ. αγορά, κληρονομιά). Χρειάζονται όμως και άλλα βήματα διαφάνειας, με άλλα λόγια να επεκταθεί η δικτυακή ανάρτηση των πόθεν έσχες σε όσους έχουν αναλάβει σημαντική δημόσια θέση (Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Προέδρους ΝΔΔ και ΔΕΚΟ, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, τους ανώτερους δικαστικούς, κ.α.) αλλά τους εκδότες ή ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Ανεξάρτητα μάλιστα αν το επιβάλλει η μη η νομοθεσία, θεωρώ χρήσιμη την ανάρτηση του πόθεν έσχες στο διαδίκτυο και από κάθε ενεργό πολιτικό πρόσωπο.
Με λυπεί το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτή πρόταση βουλευτών για την ανάρτηση στο διαδίκτυο και του πόθεν έσχες της χρονιάς πριν την έναρξη του βουλευτικού βίου κάθε βουλευτή ώστε να είναι δυνατή η συγκριτική αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της θητείας.
Τέλος εκκρεμεί πρόταση την οποία έχουμε καταθέσει για τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες όσων διατέλεσαν Υπουργοί, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς, την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία. Στη δυσφορία που εκφράζει η κοινωνία για το πολιτικό σύστημα, πρέπει να δίνονται πειστικές απαντήσεις.» 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο ρε Καρτάλη!! Συγκινηθήκαμε που λυπήθηκες που δε θα ανακοινωθεί το πόθεν έσχες των βουλευτών πριν γίνουν βουλευτές.. Δεν είδαμε όμως να λυπάσαι όταν κόβατε μισθούς και συντάξεις.. Δε θέλουμε να συγκρίνουμε, ξέρουμε ότι τα φάγατε όλοι μαζί.. Στη δυσφορία που εκφράζει η κοινωνία για το πολιτικό σύστημα, πρέπει να δίνονται πειστικές λύσεις και όχι τα πόθεν ΑΙΣΧΗ σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.